Inteno-reitittimen portointoasetukset

Inteno-reitittimen portointoasetukset

Inteno-reitittimen portointoasetukset

Inteno-reititin on suosittu valinta internet-yhteyden jakamiseen kotona tai toimistossa. Kun reititin on asennettu ja toimii moitteettomasti, saat usein käyttää edistyneempiä ominaisuuksia, kuten portinohjausta ja edelleenohjausta. Nämä ominaisuudet mahdollistavat ulkoisen liikenteen ohjaamisen sisäverkon laitteisiin ja parantavat verkon suorituskykyä.

Portinohjaus on menetelmä, jolla mahdollistetaan ulkoisten laitteiden pääsy sisäverkon laitteisiin tietyllä portilla. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi, kun haluat käyttää tiettyä sovellusta tai peliä, joka vaatii avoimen portin. Portinohjaus voidaan helposti määrittää Inteno-reitittimessä määrittää tietyn sisäverkon IP-osoitteen ja portin yhdistettäväksi ulkoisen laitteen kanssa.

Edelleenohjaus tarkoittaa, että sisäverkon liikenne ohjataan ulkoiseen verkko-osoitteeseen tai porttiin. Tämä voi olla hyödyllistä, kun haluat sallia etäkäytön sisäverkon laitteeseen tai sisäisen palvelimen tavoitettavuuden internetin kautta. Inteno-reitittimessä voit asettaa edelleenohjauksen määrittämällä sisäverkon IP-osoitteen ja portin, joka ohjataan ulkoiseen verkko-osoitteeseen.

Kuinka asettaa portointo Inteno-reitittimellä

Kuinka asettaa portointo Inteno-reitittimellä

Portointi tarkoittaa tietyntyyppisen tietoliikenteen ohjaamista tietyn portin kautta reitittimen sisällä. Inteno-reitittimen avulla voi helposti suorittaa portointoasetukset, jotta haluttu liikenne voidaan ohjata oikeisiin kohteisiin. Tällä tavoin voit esimerkiksi avata portteja pelikonsoleita, käyttää pilvipalveluita tai asettaa etähallinnan.

Portointiohjaus voidaan suorittaa Inteno-reitittimen asetussivuston kautta. Voit kirjautua reitittimen hallintasivulle syöttämällä reitittimen IP-osoitteen selaimen osoiteriville. Tämän jälkeen seuraa alla olevia ohjeita portointiohjauksen asettamiseksi:

 1. Kirjaudu sisään reitittimen hallintasivulle käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
 2. Etsi valikosta ”Port Forwarding” tai ”Portointi” ja avaa se.
 3. Valitse haluamasi laite, jonka liikenne haluat ohjata portin kautta.
 4. Syötä porttien numerot, jotka haluat ohjata (lähtevä portti ja saapuva portti).
 5. Määritä haluamasi protokolla (TCP, UDP tai molemmat).
 6. Aseta edelleenohjauksen kohteena olevan laitteen IP-osoite.

Voit asettaa useita portointisääntöjä samanaikaisesti eri laitteille tai palveluille reitittimellä. Kun olet asettanut kaikki tarvittavat tiedot, tallenna asetukset ja poistu reitittimen hallintasivulta. Nyt portointi on konfiguroitu Inteno-reitittimellä ja liikenne ohjautuu haluamallesi laitteelle tai palveluun määritettyjen porttien kautta.

Huomaa, että portointiohjauksessa on tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita ja valvoa tarkasti liikenteen toimintaa. Väärin määritellyt portointisäännöt voivat altistaa verkon haavoittuvuuksille tai mahdollistaa ei-toivotun liikenteen pääsyn verkkoon. Älä avaa portteja tai ohjaa liikennettä, ellei se ole välttämätöntä ja tiedät mitä teet.

Kirjaudu sisään reitittimen hallintapaneeliin

Kirjaudu sisään reitittimen hallintapaneeliin

Inteno-reitittimessä on hallintapaneeli, johon voit kirjautua ja tehdä erilaisia portointoasetuksia. Portointoasetukset liittyvät reitittimen porttien ja niiden toiminnan määrittelyyn.

Portinohjaus, myös porttinoteeraus tai edelleenohjaus, on reitittimen toiminto, jossa reititin välittää saapuvan datan halutulle portille tai reitille laitteiden tai verkkopalveluiden välillä. Portinohjausta käytetään esimerkiksi silloin, kun halutaan ohjata tiettyjä verkkopalveluita, kuten web-sivuja tai sähköpostipalvelimia, sisäverkkojen tai internetin välillä.

Jotta voit tehdä portointoasetuksia, sinun tulee ensin kirjautua reitittimen hallintapaneeliin. Tämä on mahdollista yleensä yhdistämällä tietokone tai muu laite suoraan reitittimeen joko langattoman tai langallisen yhteyden kautta.

Vaiheet kirjautumiseen:

 1. Avaa internetselain, kuten Chrome tai Firefox.
 2. Syötä osoitekenttään reitittimen IP-osoite, joka yleensä on 192.168.1.1 tai 192.168.0.1. Voit tarkistaa reitittimen IP-osoitteen käyttöoppaasta tai reitittimen pohjassa olevasta tarrasta.
 3. Paina Enter-näppäintä tai siirry osoitteeseen klikkaamalla.
 4. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, jotka yleensä ovat oletuksena ”admin” sekä tyhjä salasana tai ”admin” molemmissa kentissä. Jos et ole muuttanut käyttäjätunnusta ja salasanaa, suosittelemme tekemään sen lisäturvallisuuden vuoksi.
 5. Klikkaa Kirjaudu sisään tai vastaavaa painiketta.

Kun olet kirjautunut reitittimen hallintapaneeliin, voit siirtyä porttiasetuksiin ja tehdä tarvittavat portointomäärittelyt. Muista tallentaa muutokset ennen kuin poistut hallintapaneelista.

Siirry porttiasetuksiin

Siirry porttiasetuksiin

Inteno-reititin mahdollistaa helpon porttiasetusten konfiguroinnin. Porttiasetukset antavat sinulle mahdollisuuden määrittää, miten reititin ohjaa tietoliikennettä eri porttien välillä. Voit määrittää, mitkä portit ovat avoimia, suljettuja tai edelleenohjattuja.

Portinohjaus on tärkeä ominaisuus reitittimessä, joka mahdollistaa tietojen kulkemisen eri verkkojen välillä. Tämä voidaan toteuttaa useilla eri protokollilla, kuten TCP tai UDP. Porttiasetukset määrittävät, miten reititin reitittää liikennettä eri porttien välillä.

Inteno-reitittimen käyttöliittymä tarjoaa helpon pääsyn porttiasetuksiin. Seuraa näitä ohjeita päästäksesi porttiasetusten konfigurointiin:

 1. Kytke tietokoneesi reitittimeen Ethernet-kaapelilla.
 2. Avaa internetselain ja kirjoita reitittimen osoite (yleensä 192.168.1.1) osoiteriville.
 3. Kirjaudu sisään reitittimen hallintakäyttöliittymään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.
 4. Etsi valikosta ”Porttiasetukset” tai vastaava vaihtoehto.
 5. Valitse haluamasi portti ja määritä sille haluamasi noteeraus (avoin, suljettu tai edelleenohjattu).
 6. Tallenna asetukset ja käynnistä reititin uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Nyt olet valmis konfiguroimaan Inteno-reitittimen porttiasetuksia. Muista turvallisuuden vuoksi tarkistaa asetukset säännöllisesti ja säätää niitä tarpeen mukaan.

Määritä portin tiedot

Määritä portin tiedot

Portin tiedot ovat tärkeitä ymmärtää ja määrittää asettaessasi Inteno-reitittimen portointoasetuksia. Portit ovat fyysiset liitännät, joita käytetään tietoliikenteen välittämiseen laitteiden välillä. Reititin toimii liikenteen ohjauskeskuksena ja edelleenohjaa tiedot oikeille porteille.

Kun asetat portin tiedot, sinun tulee huomioida seuraavat tekijät: portin numero, portinohjaus, porttinoteeraus ja mahdolliset rajoitukset.

 • Portin numero: Jokaisella portilla on oma numeronsa, joka tarjoaa yksilöllisen tunnisteen. Voit valita porttinumeroksi haluamasi luvun, kunhan se ei ole jo käytössä toisella portilla. Suositeltava tapa on käyttää porttinumeroja välillä 1024-65535.

 • Portinohjaus: Portinohjauksella voit määrittää, miten tietoliikenne ohjataan kyseiselle portille. Voit valita, haluatko käyttää porttia tulevan, lähtevän tai molempiin suuntiin kulkevan liikenteen ohjaamiseen. Tämä voi olla hyödyllistä, kun haluat esimerkiksi suodattaa tai estää tietynlaisen liikenteen tai ohjata sitä tiettyyn kohteeseen.

 • Porttinoteeraus: Porttinoteerauksella määrität, miten reititin reagoi portin kautta kulkevaan liikenteeseen. Voit asettaa portin noteeraustilan joko avoimeksi, suljetuksi tai rajoitetuksi. Avoimessa noteeraustilassa kaikki liikenne sallitaan, suljetussa noteeraustilassa kaikki liikenne estetään ja rajoitetussa noteeraustilassa vain tietyt liikennetyypit tai lähteet sallitaan.

Tärkeää on muistaa, että Inteno-reititin tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet porttiasetuksien määrittämiseen. Ole tarkkana ja huolellinen, kun teet muutoksia portin asetuksiin, jotta varmistat oikean toiminnan ja turvallisuuden.

Mitä ovat Inteno-reitittimen portointoasetukset?

Inteno-reitittimen portointoasetukset ovat asetuksia, joita voi määrittää Inteno-reitittimellä, jotta tiettyjä portteja voidaan avata tai sulkea. Portointoasetuksia käytetään yleensä, kun halutaan mahdollistaa ulkoisten laitteiden, kuten pelikonsolien tai palvelinten, pääsy verkkoon.

Milloin minun tulisi määrittää portointoasetukset Inteno-reitittimellä?

Portointoasetukset tulisi määrittää Inteno-reitittimellä aina, kun haluat mahdollistaa ulkoisten laitteiden pääsyn verkkoon tai kun haluat avata tiettyjä portteja tiettyjen sovellusten tai pelien käyttöä varten. Esimerkiksi jos haluat pelata verkkopeliä tai käyttää etäyhteysohjelmistoa, sinun tulee määrittää portointoasetukset.

Voiko Inteno-reitittimen portointoasetusten väärin määrittäminen aiheuttaa ongelmia verkkoyhteydelle?

Kyllä, väärin määritetyt portointoasetukset voivat aiheuttaa ongelmia verkkoyhteydelle. Esimerkiksi jos asetat väärän IP-osoitteen tai porttinumeron, se voi johtaa siihen, että laite ei saa yhteyttä verkkoon tai tietty sovellus tai peli ei toimi oikein. Siksi on tärkeää tarkistaa asetukset huolellisesti ennen tallentamista.

Onko Inteno-reitittimen portointoasetusten määrittäminen vaikeaa?

Inteno-reitittimen portointoasetusten määrittäminen voi olla hieman haastavaa aloittelijoille, mutta jos seuraa oikeita ohjeita ja ymmärtää perusteet verkkoteknologiasta, se on yleensä suhteellisen helppoa. Reitittimen hallintasivulla on yleensä selkeät vaiheet asetusten määrittämiseksi, joten kärsivällisyydellä ja perehtymisellä pystyt tekemään sen itse.

How to manage Wi-Fi connections for LTEM-P series communicators with the AlarmNet 360 app – Resideo

10BASE-T1S or 10SPE – Multi-Drop Ethernet for In-Vehicle Networking

Vastaa