Uunissa lohi – herkullinen resepti uunilohen valmistamiseen

Uunissa lohi – herkullinen resepti uunilohen valmistamiseen

Uunissa lo hi - herkullinen resepti uunilohen valmistamiseen

Tässä artikkelissa jaan kanssasi herkullisen reseptin uunilohen valmistamiseen. Uuni on yksi parhaista tavoista kypsentää lohta, se tulee meheväksi ja maku on täydellisen intensiivinen. Löhi on suosittu kala, joka on myös terveellistä. Tässä reseptissä lohi kypsennetään uunissa, ja lopputulos on taatusti herkullinen.

Uunissa lohen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Ensin valmistetaan mausteinen marinadi, jossa kala saa marinoitua ennen paistamista. Tämä antaa lohelle upean maun ja mausteet imeytyvät syvälle kalaan. Sitten lohi asetetaan uunivuokaan ja paistetaan uunissa, kunnes se on kauniin kullanruskea ja mehevä. Lohesta tulee suussasulavan herkullista!

Uunissa lohi – herkullinen resepti uunilohen valmistamiseen

Uunissa lohi - herkullinen resepti uunilohen valmistamiseen

Tässä reseptissä opit valmistamaan herkullisen uunilohen. Uunissa kypsennettynä lohi säilyttää mehevyytensä ja maut tiivistyvät ihanasti. Tämä resepti sopii hyvin arki-illan ruoaksi tai vaikkapa juhlapöytään.

Uunissa lohta valmistetaan usein leivinuunissa, mutta sen voi kypsentää myös tavallisessa uunissa. Tässä reseptissä kerromme, miten valmistat uunissa mehevän ja maukkaan lohen.

Valmistusaineet:

Valmistusaineet:

 • 4 lohifileetä
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 sitruunan mehu
 • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje:

Valmistusohje:

 1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 2. Aseta lohifileet uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
 3. Sivele lohifileiden pinta oliiviöljyllä ja purista päälle sitruunan mehua.
 4. Mausta lohi suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
 5. Paista lohta uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsynyt kauniin kullanruskeaksi ja mehevän pehmeäksi.
 6. Tarjoa uunissa lohi esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Tämä uunissa lohen valmistusohje on helppo ja nopea toteuttaa. Kypsennysajasta riippuen voit säätää lohen kypsyyden haluamaksesi. Uunissa valmistettu lohi on herkullista sellaisenaan tai erilaisten kastikkeiden, kuten tillikastikkeen, kanssa.

Uunissa valmistettu lohi on terveellinen ja helppo tapa nauttia kalaa. Se sopii hyvin myös ruokavaliota noudattaville. Kokeile tätä reseptiä seuraavan kerran, kun haluat valmistaa herkullisen lohiruoan uunissa.

Leivinuunissa valmistaminen

Leivinuunissa valmistaminen

Leivinuunissa valmistaminen on yksi tapa saada uunilohi erityisen herkulliseksi. Kun valmistat lohen leivinuunissa, saat ainutlaatuisen paistopinnan ja mehevän kypsennyksen.

Leivinuunissa paistaminen on hieman erilainen prosessi kuin tavallinen uunissa kypsentäminen. Tämä johtuu siitä, että leivinuuniin saadaan luonnollista kuumuutta sekä ylhäältä että alhaalta. Tämän ansiosta lohi kypsyy tasaisesti ja saa kauniin värin pintaansa.

Ennen lohen valmistamista leivinuunissa, on tärkeää varmistaa, että uuni on tarpeeksi kuuma. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi mittarin tai uunin lämpömittarin avulla. Optimaalinen lämpötila lohen valmistamiseen leivinuunissa on noin 180 astetta.

Seuraavaksi aseta lohi uunipannulle tai uunivuokaan ja mausta se haluamillasi mausteilla ja yrteillä. Voit esimerkiksi käyttää sitruunaa, tilliä ja suolaa. Myös valkosipuli ja oliiviöljy sopivat erinomaisesti mausteiksi lohelle leivinuunissa valmistettaessa.

Kun lohi on maustettu haluamallasi tavalla, laita se leivinuuniin. Kypsennysaika riippuu lohen paksuudesta ja halutusta kypsyydestä, mutta yleensä noin 20-30 minuuttia riittää. Tarvittaessa voit tarkistaa kypsyysasteen esimerkiksi haarukalla tai lämpömittarilla.

Perinteinen tapa valmistaa lohi leivinuunissa

Perinteinen tapa valmistaa lohi leivinuunissa

Uunissa lohi on herkullinen valinta, kun haluat nauttia terveellisestä ja maukkaasta ateriasta. Perinteinen tapa valmistaa lohi leivinuunissa tuo ruoanlaittoon oman erityisen mausteensa ja tekee siitä ainutlaatuisen elämyksen.

Leivinuunissa lohen paistaminen antaa sille erityisen mehevän ja maukkaan lopputuloksen. Lohen kypsennys leivinuunissa tapahtuu hitaasti, jolloin kala säilyttää mehukkuutensa ja maut tiivistyvät.

Valmistamiseen tarvitset seuraavat ainesosat:

 • 500g tuoretta lohta
 • Suolaa ja pippuria maun mukaan
 • Tilliä tai muita tuoreita yrttejä maun mukaan

Valmistusohjeet:

 1. Aseta uuni lämpötilaan 180 astetta.
 2. Pese ja kuivaa lohi huolellisesti.
 3. Mausta lohi suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta.
 4. Laita lohi uunivuokaan.
 5. Ripottele päälle tuoreita yrttejä, kuten tilliä.
 6. Peitä vuoka foliolla.
 7. Aseta vuoka leivinuuniin ja anna lohen paistua noin 20 minuuttia.
 8. Poista folio ja anna lohen jatkaa paistumista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
 9. Tarjoile uunissa paistettu lohi esimerkiksi perunoiden ja kasvisten kera.

Nauti herkullisesta ja mehevästä uunissa paistetusta lohesta perheesi tai ystäviesi kanssa!

Miten valmistaa mehevää lohta leivinuunissa

Miten valmistaa mehevää lohta leivinuunissa

Uunissa lohi on herkullinen ja terveellinen ruokavalinta. Leivinuunissa paistaminen antaa lohelle ihanan mehevän ja mehukkaan rakenteen. Tässä ohjeessa kerrotaan, miten voit valmistaa herkullista lohta leivinuunissa.

Ennen kuin aloitat lohen valmistuksen, varmista, että leivinuunisi on puhdas ja toimiva. Laita uuni päälle ja anna sen lämmetä 200 asteeseen.

 1. Valitse tuore lohi parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Voit valita esimerkiksi lohifileen tai kokonaisen lohen.
 2. Pese lohi huolellisesti kylmällä vedellä ja kuivaa se keittiöpaperilla.
 3. Leikkaa lohi paloiksi haluamasi kokoisiksi.
 4. Mausta lohipalat suolalla, pippurilla ja halutessasi muilla mausteilla.
 5. Aseta lohipalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan.
 6. Aseta uunipelti tai -vuoka leivinuuniin ja anna lohen paistua noin 15-20 minuuttia, tai kunnes lohi on kypsynyt ja saanut kauniin värin.
 7. Ota lohi pois uunista ja anna sen hetki jäähtyä ennen tarjoilua.

Voit tarjoilla uunilohen esimerkiksi perunamuusin, salaatin ja sitruunalohkojen kera. Lohen mehevyys ja mehukkuus tulee oikealla paistoajalla ja -lämpötilalla, joten seuraa tarkasti uunin lämpötilaa ja kypsennysaikaa.

Kokeile tätä herkullista reseptiä leivinuunissa ja nauti uunilohia seuralaistesi kanssa!

Mikä on uunissa lo hi?

Uunissa lo hi on herkullinen resepti uunilohen valmistamiseen. Se on perinteinen tapa valmistaa lohifileet uunissa maukkaaksi ja helpoksi ateriaksi.

Mitä tarvitaan uunissa lo hi -reseptiin?

Uunissa lo hi -reseptiin tarvitaan lohifileitä, sitruunaa, tuoretta tilliä, suolaa ja pippuria, sekä oliiviöljyä. Voit myös lisätä muita mausteita oman maun mukaan.

Kuinka kauan uunissa lo hi -ruoan valmistaminen kestää?

Uunissa lo hi -ruoan valmistaminen kestää noin 20-25 minuuttia. Tarkka valmistusaika riippuu lohen paksuudesta ja personal mausta.

Voiko uunissa lo hi -reseptin tehdä myös muista kalasta kuin lohesta?

Kyllä, voit valmistaa uunissa lo hi -reseptin myös muusta kalasta kuin lohesta. Voit käyttää esimerkiksi kirjolohta, turskaa tai kuhaa.

Miten uunissa lo hi -reseptiä voi soveltaa erityisruokavalioille?

Uunissa lo hi -reseptiä voi helposti soveltaa erityisruokavalioille. Voit esimerkiksi käyttää kasviöljyä oliiviöljyn sijasta, jos olet vegaani. Lisäksi voit jättää suolan pois tai korvata sen vähäsuolaisella vaihtoehdolla, jos sinulla on korkea verenpaine.

Grillattu lohi resepti – Kalaneuvos

Vastaa