Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio – Rockabillyn pioneerit

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio – Rockabillyn pioneerit

Johnny Burnette Rock 'n' Roll Trio - Rockabillyn pioneeri

Johnny Burnette oli yhdysvaltalainen rockabillylaulaja ja lauluntekijä, joka nousi suosioon 1950-luvulla. Hän oli yksi ensimmäisistä rockmusiikin pioneereista ja vaikutti monien muiden artistien uraan. Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio oli hänen tunnetuin kokoonpanonsa, joka loi rockpeikkaa nostattavia hittejä.

Rockabilly on rockin ja countryn yhdistelmä. Se syntyi 1950-luvun alussa ja oli suosittua etenkin eteläisissä osavaltioissa kuten Tennesseessä ja Lousianassa. Johnny Burnette toi rockabillyn valtavirtaan ja hänen musiikkinsa oli menevää, energistä ja täynnä rock ’n’ rollin tarttuvaa voimaa.

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trion kappaleet, kuten ”Train Kept A-Rollin'” ja ”Tear It Up”, ovat rockabillyn klassikoita ja ne inspiroivat myöhempiä sukupolvia. Johnny Burnette itse oli karismaattinen esiintyjä, joka toi lavalle energiaa ja rockin voimaa.

Johnny Burnetten Rock ’n Roll Trio

Johnny Burnetten Rock 'n Roll Trio

Johnny Burnetten Rock ’n Roll Trio on yhtye, joka oli merkittävä rockabillyn pioneerija. Yhtye perustettiin vuonna 1952 Los Angelesissa, Kaliforniassa, ja se koostui kolmesta jäsenestä: Johnny Burnettesta, hänen veljestään Dorsey Burnettesta ja heidän ystävästään Paul Burlisonista. Heidän musiikkityylinsä yhdisteli rockia, rhythm and bluesia ja countrya luoden omaperäisen soundin, joka loi pohjan rockabillyn synnylle.

Johnny Burnetten Rock ’n Roll Trio julkaisi vuonna 1956 ensimmäisen singlelaukausensa, jolla oli kaksi kappaletta: ”Rock Billy Boogie” ja ”Tear It Up”. Näillä kappaleilla yhtyeen energia ja raakuus välittyivät kuulijoihin ja ne herättivät suurta huomiota. Yhtyeen suurin hitti oli kuitenkin vuonna 1957 julkaistu ”Johnny B. Goode”, joka oli oma versio Chuck Berryn samannimisestä kappaleesta.

  • Johnny Burnessen Rock ’n Roll Trio tunnetaan erityisesti energisistä live-esiintymisistään ja räjähtävästä lavaolemuksestaan.
  • Yhtyeen musiikki oli vaikutusvaltainen monille tuleville rockabilly-artisteille, kuten Elvis Presleylle ja Gene Vincentille.
  • Johnny Burnette tunnetaan myös soolourastaan, joka jatkui yhtyeen hajoamisen jälkeen. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat ”Dreamin'” ja ”You’re Sixteen”.

Johnny Burnetten Rock ’n Roll Trio
Jäsen Rooli
Johnny Burnette Laulu, kitara
Dorsey Burnette Standeup-basso, taustalaulu
Paul Burlison Kitara

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio

Johnny Burnette Rock 'n' Roll Trio

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio oli tärkeä rockabilly-yhtye, joka vaikutti rock and rollin varhaisiin pioneereihin. Yhtye perustettiin vuonna 1952 ja siihen kuuluivat veljekset Johnny, Dorsey ja Paul Burnette. Heidän musiikkinsa yhdisteli rockabillyä, countrya ja rhythm and bluesia.

Johnny Burnette oli yhtyeen päälaulaja ja kitaristi, ja hänen raaka ja energinen laulutyyli oli erottuva piirre yhtyeen soundissa. Dorsey Burnette soitti kontrabassoa ja taustalauloi, kun taas Paul Burnette soitti rumpuja.

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio julkaisi useita singlejä ja esiintyi myös televisiossa. Heidän tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa ”Train Kept A-Rollin'”, ”Rock Billy Boogie” ja ”The Train Kept A-Rollin'”. Näiden kappaleiden raaka energia ja svengaava rytmi loivat pohjan rockabillyn kehitykselle.

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio vaikutti moniin myöhemmin suosituksi tulleisiin rockabilly- ja rock and roll -yhtyeisiin. Heidän musiikkinsa ja esiintymisensä olivat suuri vaikutus esimerkiksi Elvis Presleyn, The Everly Brothersin ja The Beatlesin uraan.

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio – Diskografia

Johnny Burnette Rock 'n' Roll Trio - Diskografia

  • ”Johnny Burnette and the Rock ’n Roll Trio” (1956)
  • ”Rockabilly Boogie” (1957)
  • ”The Johnny Burnette Story” (1961)
  • ”The Unforgettable Johnny Burnette” (1972)

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio jätti pysyvän jäljen rockabillyn historiaan. Heidän energinen ja rajumpi tyylinäytteensä antoi vauhtia rock and rollin kehitykselle ja loi perustan myöhemmille rockabilly-artisteille ja rock-yhtyeille.

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio – Rockabillyn pioneeri

Johnny Burnette Rock 'n' Roll Trio - Rockabillyn pioneeri

Johnny Burnette oli yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, joka tuli tunnetuksi osana Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trioa. Trio oli yksi rockabillyn pioneereista ja vaikutti voimakkaasti 1950-luvun musiikkimaailmaan.

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio perustettiin vuonna 1952 Tennesseessä, ja sen alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Johnny Burnette (laulu ja kitara), Dorsey Burnette (basso) ja Paul Burlison (kitara). Trion musiikki oli energistä ja raivokasta, ja siinä yhdistyivät hillbilly-musiikki ja rhythm and blues. Johnny Burnetten karismaattinen lauluääni ja bändin energiset live-esitykset tekivät heistä suosittuja nuorten keskuudessa.

  • Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Triolla oli useita merkittäviä hittejä, kuten ”The Train Kept A-Rollin'”, ”Tear It Up” ja ”Rock Billy Boogie”. Nämä kappaleet olivat edelläkävijöitä rockabilly-genren kehityksessä.
  • Johnny Burnette ja hänen veljensä Dorsey jatkoivat musiikin tekemistä myös triotyöskentelyn jälkeen. He saavuttivat menestystä sooloartistina ja myös yhdessä.
  • Trion vaikutus rockabillyyn ja rock and rolliin on kiistaton. He innoittivat monia tulevia rock-muusikoita, kuten Elvis Presleyä, Buddy Hollya ja The Beatlesia.

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trion diskografia
Vuosi Albumi
1956 Johnny Burnette and the Rock ’n Roll Trio
1957 Rockabilly Boogie
1958 Johnny Burnette and More Johnny

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio on vahvasti vaikuttanut rockabilly-musiikin kehitykseen ja jättänyt jälkensä rock and rollin historiaan. Heidän musiikkinsa tulee aina olemaan tärkeä osa 1950-luvun musiikkiperinnettä.

Kuka oli Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trion jäsen?

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trion jäsenet olivat Johnny Burnette (laulu, kitara), Dorsey Burnette (basso, taustalaulu) ja Paul Burlison (kitara).

Milloin Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio aloitti uransa?

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio aloitti uransa vuonna 1956.

Miten Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio vaikutti rockabilly-musiikin kehitykseen?

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio oli yksi ensimmäisistä rockabilly-yhtyeistä ja heidän energinen ja rajumpi tyyli vaikutti muihin rockabilly-artisteihin ja tuleviin sukupolviin.

Mitä levyjä Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio julkaisi?

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio julkaisi useita suosittuja levyjä, kuten ”Tear It Up”, ”Oh Baby Babe” ja ”Rockabilly Boogie”.

Kuinka kauan Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio kesti ennen hajoamistaan?

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio kesti noin kolme vuotta ennen kuin se hajosi vuonna 1958.

Kuka oli Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trion jäsen?

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trion jäsenet olivat Johnny Burnette, Dorsey Burnette ja Paul Burlison.

Milloin Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio perustettiin?

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio perustettiin vuonna 1952.

Minkä tyylin musiikkia Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio soitti?

Johnny Burnette Rock ’n’ Roll Trio soitti rockabillyä, joka oli rockin ja countryn yhdistelmä.

Rockabilly – Johnny Burnette, – Lonesome Train

Vastaa