Miten liittää verkkotunnus toiselle WordPress-blogille

Miten liittää verkkotunnus toiselle WordPress-blogille

Kuinka liittää verkkotunnus toiselle WordPress-blogille

Monet bloggaajat haluavat joskus yhdistää verkkotunnuksensa toiseen WordPress-blogiin. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun haluat siirtää vanhan blogin sisällön uudelle osoitteelle tai kun haluat yhdistää useamman blogin saman verkkotunnuksen alle. Tässä artikkelissa kerron, kuinka voit helposti liittää verkkotunnuksesi toiseen WordPress-blogiin.

Ensimmäinen askel on varmistaa, että sinulla on jo verkkotunnus, jonka haluat liittää toiseen blogiin. Voit hankkia verkkotunnuksen esimerkiksi verkkotunnuspalvelusta, kuten Domain.com tai GoDaddy. Kun sinulla on verkkotunnus hallussasi, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

1. Varmista, että verkkotunnuksen liittäminen toiseen WordPress-blogiin on teknisesti mahdollista.

Ennen kuin aloitat verkkotunnuksen liittämisen toiseen blogiin, sinun kannattaa ensin varmistaa, että sinulla on tarvittavat tekniset taidot ja että verkkotunnuksesi on yhteensopiva WordPressin kanssa. Mikäli olet epävarma omista taidoistasi, suosittelen pyytämään apua ammattilaiselta.

Kun olet varmistanut, että sinulla on tarvittavat taidot ja että verkkotunnuksesi on yhteensopiva WordPressin kanssa, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen – verkkotunnuksen kartuttamiseen toiseen WordPress-blogiin.

Varmista verkkotunnuksen yhdistäminen toiseen blogiin WordPressissa

Varmista verkkotunnuksen yhdistäminen toiseen blogiin WordPressissa

Jos haluat yhdistää verkkotunnuksen toiseen WordPress-blogiin, sinun on varmistettava muutamia asioita. Tässä on ohjeita, miten voit tehdä sen helposti:

1. Varmista, että sinulla on hallinta-pääsy molempiin blogeihin: sekä blogin johon haluat yhdistää verkkotunnuksen, että nykyiseen verkkotunnukseen.

 1. Mene WordPressin hallintapaneeliin ja kirjaudu sisään molempiin blogeihin.
 2. Etsi asetukset-välilehti ja valitse ”Domain Mapping” tai ”Verkkotunnuksen määritys”.
 3. Anna uusi verkkotunnus, jonka haluat yhdistää toiseen blogiin.
 4. Varmista, että uusi verkkotunnus on saatavilla ja voimme muuttaa sen asetuksia. Jos verkkotunnus on jo rekisteröity toiselle palveluntarjoajalle, sinun on vaihdettava DNS-asetuksia, jotta verkkotunnus osoittaa WordPressiin.

2. Seuraava askel on määrittää verkkotunnuksen kanssa asioitavat toimenpiteet. Käyttämällä WordPress-verkkotunnuksen kartoitusta voit yhdistää ulkoisen verkkotunnuksen toiseen blogiin. Se voi olla hieman tekninen prosessi, mutta sinun tarvitsee vain noudattaa ohjeita huolellisesti.

 1. Avaa WordPressin hallintapaneeli ja etsi kohdeblogi.
 2. Valitse Tools → Domain Mapping.
 3. Kirjoita haluamasi verkkotunnus ja valitse ”Map Domain” (Karttaa verkkotunnus).
 4. Kun olet tehnyt tämän, sinun on annettava CNAME tai A-tietue, joka osoittaa WordPressin palvelimelle.
 5. Palaa hallintapaneeliin ja vahvista, että verkkotunnus on yhdistetty toiseen blogiin.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, verkkotunnuksesi on yhdistetty toiseen WordPress-blogiin. Voit sitten alkaa käyttää uutta verkkotunnustasi toisen blogin kanssa samalla kun säilytät alkuperäisen verkkotunnuksen nykyisessä blogissasi.

Tarkista verkkotunnuksen yhteensopivuus

Tarkista verkkotunnuksen yhteensopivuus

Kun haluat liittää verkkotunnuksen toiseen WordPress-blogiin, on tärkeää varmistaa, että verkkotunnus on yhteensopiva ja käyttövalmis.

Tässä on muutamia tärkeitä asioita, joita sinun tulisi tarkistaa ennen kuin yhdistät verkkotunnuksen toiseen WordPress-blogiin:

 • Verkkotunnus: Varmista, että verkkotunnus on rekisteröity ja omistat sen. Tarkista myös, että verkkotunnus on aktiivinen ja että se on mahdollista siirtää toiseen palveluntarjoajaan.
 • WordPress-blogi: Varmista, että sinulla on toinen WordPress-blogi, johon haluat yhdistää verkkotunnuksen. Tarkista, että sinulla on tarvittavat käyttöoikeudet ja pääsy sekä ylläpitäjänä että verkkotunnushallinnoijana.
 • Yhdistäminen: Ymmärrä, että verkkotunnuksen yhdistäminen toiseen WordPress-blogiin voi vaikuttaa nykyiseen verkkotunnukseen ja muihin verkkoliikenteeseen. Ole varovainen ja varmista, että ymmärrät kaikki mahdolliset vaikutukset yhdistämisen jälkeen.

Kun olet tarkistanut nämä taustavaatimukset, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen ja jatkaa verkkotunnuksen liittämistä toiseen WordPress-blogiin.

Varmista tarvittavat käyttöoikeudet

Varmista tarvittavat käyttöoikeudet

Ennen kuin voit yhdistää verkkotunnuksen toiseen WordPress-blogiin, sinun tulee varmistaa, että sinulla on tarvittavat käyttöoikeudet kyseisessä blogissa. Tämä varmistaa, että voit suorittaa tarvittavat toimenpiteet verkkotunnuksen yhdistämiseksi.

Jos sinulla ei vielä ole pääsyä toiseen blogiin, pyydä blogin omistajalta tai ylläpitäjältä tarvittavat käyttöoikeudet. He voivat antaa sinulle tarvittavat tunnukset ja salasanat.

 • Kirjaudu sisään toiseen WordPress-blogiin käyttämällä saamiasi tunnuksia.
 • Navigoi blogisi hallintapaneeliin ja varmista, että sinulla on ylläpitäjän oikeudet. Tämä varmistaa, että voit suorittaa tarvittavat muutokset verkkotunnuksen yhdistämisessä.

On myös tärkeää varmistaa, että sinulla on käyttöoikeudet verkkotunnuksen hallintaan. Tämä voi sisältää pääsyn verkkotunnuksen rekisteriin tai DNS-hallintaan. Jos et ole varma, miten tarkistaa nämä käyttöoikeudet, ota yhteyttä verkkotunnuksen rekisteriin saadaksesi lisätietoja.

Yhdistä verkkotunnus toiseen blogiin WordPressissa

Yhdistä verkkotunnus toiseen blogiin WordPressissa

WordPress on suosittu alusta blogin luomiseen ja ylläpitämiseen. Usein haluat kuitenkin yhdistää olemassa olevan verkkotunnuksen toiseen blogiisi WordPressissa. Tämä on suhteellisen helppo prosessi, ja tässä artikkelissa näytän sinulle kuinka voit tehdä sen.

Ensimmäinen askel on varmistaa, että sinulla on toinen WordPress-blogi, johon haluat yhdistää verkkotunnuksen. Tämä voi olla uusi blogin luonti tai jo olemassa oleva blogi. Varmista, että sinulla on hallintapaneeliin pääsy ja tarvittavat käyttöoikeudet.

Vaihe 1: Domainin yhdistäminen toiseen WordPress-blogiin

Vaihe 1: Domainin yhdistäminen toiseen WordPress-blogiin

 1. Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliin toisessa blogissasi.
 2. Valitse ”Asetukset” -kohta vasemmasta valikkopalkista ja valitse sitten ”Verkkotunnus”.
 3. Näet nyt vaihtoehdot ”Lisää verkkotunnus” tai ”Muuta verkkotunnus”. Valitse haluamasi vaihtoehto riippuen siitä, haluatko lisätä uuden verkkotunnuksen vai muuttaa jo olemassa olevaa.
 4. Anna verkkotunnus ja napsauta ”Tallenna”.
 5. Järjestelmä ohjaa sinut seuraavaan vaiheeseen, jossa sinua pyydetään vahvistamaan verkkotunnuksen tai muutoksen lisääminen.

Vaihe 2: Verifiointimenetelmän valitseminen

Vaihe 2: Verifiointimenetelmän valitseminen

 • Verifioi verkkotunnuksesi yhdellä seuraavista menetelmistä: HTML-tiedoston lisääminen, DNS-tietueen muokkaaminen tai verifiointiviestin lisääminen verkkotunnuksen juureen.
 • Valitse sopivin menetelmä ja noudata annettuja ohjeita.
 • Kun olet suorittanut verifioinnin, napsauta ”Varmista” tai vastaavaa painiketta.

Vaihe 3: Valitse verkkotunnuksen määränpää

Vaihe 3: Valitse verkkotunnuksen määränpää

Kun verkkotunnuksesi on vahvistettu, sinua pyydetään valitsemaan, mihin blogin postaukset ohjataan. Voit valita joko ohjata kaikki postaukset toiseen blogiin tai valita tietyn postauskategorian tai sivun.

Vaihe 4: Vahvista ja harjoittele hienosäätöä

Vaihe 4: Vahvista ja harjoittele hienosäätöä

Tarkista vahvistusasetukset ja varmista, että olet tyytyväinen kaikkeen ennen vahvistamista. Voit myös käyttää harjoittelutilaa testatakseen verkkotunnuksen yhdistämistä ennen varsinaista julkaisemista.

Toinen blogi WordPressissa Verkkotunnuksen yhdistäminen
Perusta tai valitse olemassa oleva blogi Valitse ”Asetukset” > ”Verkkotunnus”
Anna verkkotunnus ja tallenna Valitse verifiointimenetelmä
Valitse verkkotunnuksen määränpää
Vahvista ja harjoittele hienosäätöä

Näiden vaiheiden avulla voit yhdistää verkkotunnuksesi toiseen WordPress-blogiin helposti ja nopeasti. Nyt voit käyttää haluamaasi verkkotunnusta blogin yhteydessä ja luoda yhtenäisen käyttökokemuksen lukijoillesi.

Miten voin liittää verkkotunnuksen toiselle WordPress-blogille?

Voit liittää verkkotunnuksen toiselle WordPress-blogille seuraamalla näitä vaiheita:
1. Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliin.
2. Navigoi kohtaan Asetukset > Yleiset.
3. Korvaa vanha verkkotunnus uudella verkkotunnuksella.
4. Tallenna muutokset.

Miksi minun pitäisi liittää verkkotunnus toiselle WordPress-blogille?

Syitä liittää verkkotunnus toiselle WordPress-blogille voi olla useita. Ehkä haluat siirtää vanhan blogisi uudelle alustalle tai ehkä haluat yhdistää kaksi erillistä blogia yhden hallinnan alle. Verkkotunnuksen liittäminen WordPress-blogille antaa sinulle enemmän joustavuutta ja mahdollisuuksia hallita sisältöä ja asetuksia.

Mitä tapahtuu, jos liitän verkkotunnuksen toiselle WordPress-blogille?

Kun liität verkkotunnuksen toiselle WordPress-blogille, vanha blogisi ja sen sisältö säilyvät koskemattomina. Uudella verkkotunnuksella pystyt hallitsemaan uutta blogia ja sen asetuksia. Voit myös määrittää vanhan verkkotunnuksesi ohjaamaan uutta blogia, jos haluat.

Tarvitsenko erityisiä teknisiä taitoja liittääkseni verkkotunnuksen toiselle WordPress-blogille?

Ei tarvitse. Verkkotunnuksen liittäminen toiselle WordPress-blogille on melko helppoa ja vaatii vain perustason WordPress-hallintapaneelin tuntemusta. Sinun ei tarvitse olla tekninen asiantuntija suorittaaksesi tämän toimenpiteen. Tarvittaessa voit pyytää apua WordPress-tuesta tai verkkotunnuksen tarjoajalta.

Miten voin varmistaa, että verkkotunnuksen liittäminen toiselle WordPress-blogille onnistuu ongelmitta?

Paras tapa varmistaa, että verkkotunnuksen liittäminen toiselle WordPress-blogille onnistuu ongelmitta, on ensin varmistaa, että kaikki tarvittavat tiedot ja asetukset ovat oikein. Tarkista verkkotunnuksen liittämiseen tarvittavat vaiheet ja varmista, että seuraat niitä huolellisesti. Jos kohtaat ongelmia, älä epäröi pyytää apua WordPress-tuesta tai verkkotunnuksen tarjoajalta.

Miten voin liittää verkkotunnuksen toiselle WordPress-blogille?

Voit liittää verkkotunnuksen toiselle WordPress-blogille siirtämällä verkkotunnuksen omistajuuden uudelleen ohjaamalla sen uudelle palveluntarjoajalle tai siirtämällä sen nykyisen palveluntarjoajan sisäisesti toiselle käyttäjätilille.

Kuinka muutan verkkotunnuksen omistajuutta WordPress-blogissa?

Voit muuttaa verkkotunnuksen omistajuutta WordPress-blogissa siirtämällä sen omistajuuden nykyiseltä käyttäjätililtä uudelle käyttäjätilille. Tämä voidaan tehdä sisäisesti WordPressin hallintapaneelin kautta.

Tarvitsenko erityisiä teknisiä taitoja liittääkseni verkkotunnuksen toiselle WordPress-blogille?

Ei tarvitse. Verkkotunnuksen liittäminen toiselle WordPress-blogille voidaan tehdä helposti hallintapaneelin kautta, vaatimatta erityisiä teknisiä taitoja.

Onko verkkotunnuksen liittäminen toiselle WordPress-blogille maksullista?

Verkkotunnuksen liittäminen toiselle WordPress-blogille voi olla maksullista riippuen palveluntarjoajasta ja verkkotunnuksen siirrosta. Joillakin palveluntarjoajilla voi olla siirtomaksu, kun taas toiset tarjoavat ilmaisen siirron.

Voinko liittää useita verkkotunnuksia yhteen WordPress-blogiin?

Kyllä voit. Voit liittää useita verkkotunnuksia yhteen WordPress-blogiin ohjaamalla ne samalle käyttäjätilille tai asettamalla ne erillisiin alihakemistoihin. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden hallita useita verkkotunnuksia yhdessä paikassa.

Upgraded URLs Hangout on Air | Google Ads

.FI – the most reliable domain name in the world

Vastaa