Amerikkalaisten kaupunkien maanalaiset listaus

Amerikkalaisten kaupunkien maanalaiset listaus

Luettelo Yhdysvaltain kaupungeista metrolla

Tässä artikkelissa esitetään luettelo Yhdysvaltain kaupungeista, joissa on metroyhteydet. Yhdysvalloissa on useita suurkaupunkeja, joissa metrojärjestelmä on tehokas ja suosittu tapa liikkua paikasta toiseen.

Metro on nopea ja kätevä tapa matkustaa kaupungin eri osien välillä . Se säästää aikaa ja helpottaa ruuhkaisen kaupunkiliikenteen ongelmia. Useat Yhdysvaltain metrot ovat myös tärkeä osa kaupunkikulttuuria ja nähtävyyksiä, houkutellen sekä paikallisia että ulkomaisia turisteja.

Tässä yhdysvaltojen metroputkien lista sisältää kaupunkeja, joista löytyy julkista metroverkostoa. Mukana on suuria metropoliakupunkeja, kuten New York ja Los Angeles, sekä pienempiä kaupunkeja, joissa metro on vähemmän tunnettu, mutta silti tärkeä osa kaupungin infrastruktuuria.

Metronosaville Yhdysvalloissa

Metronosaville Yhdysvalloissa

Yhdysvallat on suuri maa, jossa on useita suuria kaupunkeja. Monissa näistä kaupungeista on metronverkosto, joka helpottaa liikkumista ja vähentää ruuhkia. Alla on luettelo Yhdysvaltojen kaupungeista, joissa on metrometrojärjestelmä.

 • New York: New York Cityn metro on yksi maailman suurimmista ja vilkkaimmista. Siinä on yli 450 asemaa ja se palvelee viittä kaupunginosaansa: Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens ja Staten Island.
 • Washington D.C.: Washingtonin metron järjestelmä on nimeltään Metrorail ja siinä on kuusi linjaa. Metrorail palvelee pääkaupungin keskustaa ja sen ympäristöä.
 • Chicago: Chicagon metron nimeltään ”L”-järjestelmä. Siinä on kahdeksan linjaa, jotka ulottuvat kaupungin eri osiin ja esikaupunkeihin.
 • San Francisco: San Franciscon metrojärjestelmä on nimeltään BART (Bay Area Rapid Transit). Se palvelee San Franciscon kaupunkia ja sen ympäristöä.

Tämä on vain lyhyt lista Yhdysvaltojen metrokaupungeista. On muitakin kaupunkeja, joissa on metrometrojärjestelmiä, kuten Boston, Los Angeles ja Philadelphia. Metrojärjestelmät tekevät kaupungeista helpommin saavutettavissa ja auttavat ruuhkien vähentämisessä.

Kaupungit itärannikolla

Kaupungit itärannikolla

Tässä on luettelo yhdysvaltojen kaupungeista itärannikolla, joissa on metrolinja:

 • New York City, New York: New Yorkin metrolinja on yksi maailman suurimmista ja vilkkaimmista metrolinjoista. Siellä on yli 400 asemaa ja se palvelee miljoonia ihmisiä päivittäin.
 • Washington, D.C.: Washingtonin metrolinja kattaa pääkaupungin alueen ja sen ympäristön. Se on tärkeä osa alueen joukkoliikennettä ja tarjoaa helpotusta liikenteen ruuhkille.
 • Boston, Massachusetts: Bostonin metrolinja, jota kutsutaan ”T” -järjestelmäksi, koostuu sekä maanalaisista että maanpäällisistä linjoista. Se on olennainen osa kaupungin joukkoliikennettä ja tarjoaa pääsyn tärkeisiin kohteisiin.
 • Philadelphia, Pennsylvania: Philadelphian metrolinja, joka tunnetaan myös nimellä ”SEPTA”, palvelee kaupungin aluetta ja sen ympäristöä. Se tarjoaa kätevän tavan matkustaa kaupungissa ja sen lähellä sijaitsevissa lähiöissä.

Nämä kaupungit tarjoavat tehokkaan ja kätevän tavan matkustaa ympäri kaupunkia ja sen lähiympäristöä. Metrolinjat tarjoavat nopean ja sujuvan liikkumisen sekä vähentävät ruuhkia ja autojen liikennettä.

Kaupungit länsirannikolla

Kaupungit länsirannikolla

Tässä on luettelo Yhdysvaltojen kaupungeista länsirannikolla, joissa on metroratajärjestelmä.

Kaupungeista tärkein on Los Angeles, jossa toimii Metron liikennöimä metrojärjestelmä. Metroverkko koostuu kuudesta linjasta, jotka palvelevat laajasti kaupunkia ja sen ympäristöä. Los Angelesin metro on yksi Yhdysvaltojen suurimmista kaupunkiliikenteen järjestelmistä.

 • Los Angeles

Toinen tärkeä kaupunki länsirannikolla on San Francisco, jossa on Bay Area Rapid Transit (BART) -metrojärjestelmä. BART-verkko palvelee San Franciscoa, sen lähikaupunkeja ja pohjoisen Kalifornian aluetta. BART on tunnettu nopeasta ja luotettavasta palvelusta sekä sen laajasta kattavuudesta.

 • San Francisco

Muita kaupunkeja länsirannikolla, joissa on metrojärjestelmä, ovat:

 • Seattle
 • Portland
 • San Diego

Nämä kaupungit tarjoavat kätevän ja tehokkaan tavan liikkua paikasta toiseen läntisellä rannikolla Yhdysvalloissa.

Luettelo kaupungeista, joissa on metroverkosto

Luettelo kaupungeista, joissa on metroverkosto

Tässä on luettelo Yhdysvaltojen kaupungeista, joissa on metroverkosto:

 • New York: New Yorkissa sijaitsee yksi maailman laajimmista ja vilkkaimmista metroverkostoista. Se koostuu 472 asemasta ja tarjoaa kattavan joukkoliikennepalvelun kaupungin viidessä buroughissa.
 • Washington D.C.: Yhdysvaltain pääkaupungissa Washington D.C.:ssä on metroverkosto, joka palvelee kaupungin aluetta sekä osia Marylandin ja Virginian osavaltioista. Verkostoon kuuluu 91 asemaa.
 • Chicago: Chicagon metroverkosto, joka tunnetaan nimellä ”L”, on yksi maan vanhimmista ja pitkäaikaisimmista. Se koostuu kahdeksasta linjasta ja 145 asemasta.
 • Boston: Bostonin metroverkosto, tunnetaan nimellä ”T”, on yksi vanhimmista Yhdysvalloissa. Verkostoon kuuluu neljä linjaa ja 124 asemaa.
 • San Francisco: San Franciscon Bay Area Rapid Transit (BART) on alueen metroverkosto, joka ulottuu San Franciscon keskustasta eri puolille Bay Areaa. Verkostoon kuuluu 48 asemaa.

Nämä ovat joitakin esimerkkejä Yhdysvaltain kaupungeista, joissa on metroverkosto. Metroverkostot tarjoavat kätevän ja tehokkaan tavan liikkua kaupungeissa ja hoitaa päivittäisiä liikkumistarpeita.

Onko Yhdysvalloissa paljon kaupunkeja, joissa on metro?

Kyllä, Yhdysvalloissa on useita kaupunkeja, joissa on metrojärjestelmä. Suurimmat ja tunnetuimmat metropolit sijaitsevat New Yorkissa, Washington D.C:ssä ja Chicagossa. Näissä kaupungeissa metro on yksi tärkeimmistä julkisen liikenteen muodoista.

Kuinka monta metrolinjaa on New Yorkin metrossa?

New Yorkin metrossa on yhteensä 24 metrolinjaa, joista 20 toimii koko päivän ja yötä ympäri. Metrolinjat kulkevat eri puolilla kaupunkia ja tarjoavat kattavan liikenneyhteyden niin Manhattanilta kuin muilta alueilta.

Onko Los Angelesissa metrojärjestelmä?

Kyllä, Los Angelesissa on metrojärjestelmä, joka tunnetaan nimellä Metro Rail. Metro Rail koostuu kuudesta metrolinjasta, jotka kattavat laajan alueen kaupungista. Los Angelesin metro on tärkeä osa kaupungin julkista liikennettä ja sitä käytetään päivittäin tuhansien ihmisten toimesta.

Mitä muita Yhdysvaltojen kaupunkeja kuuluu metrojärjestelmän piiriin?

Lisäksi New Yorkiin, Washington D.C:hen ja Chicagoon, muita Yhdysvaltojen kaupunkeja, joissa on metro, ovat esimerkiksi Boston, San Francisco, Philadelphia ja Atlanta. Nämä kaupungit ovat ottaneet käyttöön metrosysteemin helpottamaan kaupunkiliikennettä ja tarjoamaan tehokkaan julkisen liikenteen vaihtoehdon asukkaille ja vierailijoille.

Miksi metro on tärkeä julkisen liikenteen muoto Yhdysvalloissa?

Metro on tärkeä julkisen liikenteen muoto Yhdysvalloissa, koska se tarjoaa nopean, kätevän ja tehokkaan tavan liikkua kaupungin eri osien välillä. Erityisesti suurissa kaupungeissa, kuten New Yorkissa, metro on olennainen osa päivittäistä liikkumista ja se auttaa vähentämään liikennettä teillä ja liikennöinnin ruuhkia. Metro myös tarjoaa edullisen vaihtoehdon autoilulle ja voi siten auttaa vähentämään ympäristövaikutuksia.

Top 10 edullisinta kaupunkia asua Yhdysvalloissa

IT-palvelusektori: Nopeaa jarrutusta numeroissa Q2:lla Suomessa, muissa Pohjoismaissa parempaa

Vastaa