Amnesia Kone sikoihin – Wikipedia

Amnesia Kone sikoihin – Wikipedia

Amnesia A Machine for Pigs - Wikipedia

Amnesia: A Machine for Pigs on kehittäjä Klei Entertainmentin kehittämä ja julkaisema selviytymiskauhupeli. Peli julkaistiin vuonna 2013 Microsoft Windowsille. Peli sijoittuu samaan kauhun maailmaan kuin Amnesia: The Dark Descent, mutta sen tarina ja hahmot ovat täysin erillisiä. Peli saavutti suurta suosiota pelaajien keskuudessa ja se sai erinomaisia arvosteluja.

Amnesia: A Machine for Pigs sijoittuu viktoriaaniseen Lontooseen vuonna 1899, ja sen päähenkilö on Oswald Mandus, teollisuusmoguli. Hän herää unen päästä yhdeksi syvemmän kuoleman jälkeen ja huomaakin olevansa oudolla lihamyllyllä, jolla pitäisi olla sikakarjalle. Päähenkilön ainoa tavoite on löytää kadonneet lapsensa ja selvittää, mitä koneen sisällä oikein tapahtuu.

Wikipedia on vapaa tietosanakirja, jossa kuka tahansa voi osallistua sisällön luomiseen ja muokkaamiseen. Siellä voi lukea tietoa lähes mistä tahansa aiheesta ja Wikipedia pyrkii tarjoamaan objektiivista ja neutraalia tietoa. Wikipedia on hyvä lähde alustavalle tiedonhaulle ja sen artikkelit ovat usein perustietoa lyhyenä ja tiiviinä muistina, jota voi käyttää lähteenä.

Amnesia: Kone sioille Wikipedia

Amnesia: Kone sioille Wikipedia

Amnesia: Kone sioille on toimintaseikkailupeli, joka julkaistiin 10. syyskuuta 2013. Se on jatko-osa suositulle Amnesia: The Dark Descent -pelille. Pelistä vastasivat kehittäjät The Chinese Room ja Frictional Games. Peli on saatavilla Windows-, OS X- ja Linux-alustoille.

Amnesia: Kone sioille sijoittuu Lontooseen vuonna 1899. Pelaaja hallitsee Oswald Mandus-nimistä hahmoa, joka herää laskuvirheen jälkeen tietämättä, mitä hänelle on tapahtunut. Hän lähtee selvittämään tapahtumia Amneisa: The Dark Descent -pelin tapahtumien jälkeen. Tarina keskittyy teollisuuden, liikelaitosten ja sikakarjan yhteenkietoutuneeseen maailmaan. Pelin teemoina ovat muun muassa vallankäyttö ja teknologian negatiiviset vaikutukset.

Pelinkesto ja vaikeus

Pelinkesto ja vaikeus

Amnesia: Kone sioille tarjoaa noin 6-10 tunnin pelikokemuksen, jonka aikana pelaaja kohtaa erilaisia arvoituksia ja vaarallisia tilanteita. Peli tunnetaan haastavasta vaikeustasostaan, joka pitää pelaajan jatkuvasti varpaillaan.

Vastaanotto

Vastaanotto

Amnesia: Kone sioille sai pääasiassa positiivista palautetta pelaajilta ja kriitikoilta. Erityisesti pelin äänisuunnittelu ja kauhun tunnelma saivat kiitosta. Monet kehuivat myös pelin grafiikkaa ja tarinan kerrontaa. Pelille annettiin useita palkintoja ja se myi hyvin.

Jatko-osat ja laajennukset

Jatko-osat ja laajennukset

Amnesia: Kone sioille sai jatko-osan nimeltä Amnesia: Rebirth vuonna 2020. Se jatkaa Amnesia-pelisarjan tarinaa.

Verkkoyhteisö

Amnesia: Kone sioille on hyvin suosittu peli peliyhteisön keskuudessa. Fanit ovat luoneet runsaasti peliin liittyvää sisältöä, kuten videoita, modifikaatioita ja fanitaidetta.

Taustatietoja

Taustatietoja

Amnesia: A Machine for Pigs on The Chinese Roomin kehittämä ja Frictional Gamesin julkaisema selviytymiskauhupeli. Peli julkaistiin vuonna 2013 Microsoft Windowsille, OS X:lle ja Linuxille. Peli on Amnesia: The Dark Descentin henkinen jatko-osa, ja se sijoittuu Victoriaaniseen aikaan Lontooseen.

Pelaaja ohjaa Oswald Mandusia, hermostuneen miestä, joka herää muistikatkolla ja löytää itsensä valtavan koneen uumenista. Kone on luotu tuottamaan lihaa sikojen kasvattamiseen, mutta näyttää toimivan joksikin paljon pahemmaksi. Oswaldin tehtävänä on selviytyä maanalaisen kompleksin läpi ja selvittää, mitä oikein tapahtuu.

Peli sai sekalaisen vastaanoton kriitikoilta. Jotkut kiittivät sen tunnelmaa ja kauhua, kun taas toiset pitivät sitä pettymyksenä verrattuna edelliseen peliin. Yksi pelin tunnetuimmista ominaisuuksista on sen omaperäinen tarina, joka yhdistää epätavallisia teemoja kuten sika-karjalle, teolliselle vallankumoukselle ja lapsuuttaan varten rakentavalle koneelle.

Pelimekaniikka

Pelissä Amnesia: A Machine for Pigs on samanlainen pelimekaniikka kuin edellisessä pelissä Amnesia: The Dark Descent. Pelaaja ottaa roolin varakkaana teollisuusmagnaatina nimeltään Oswald Mandus, jonka on tarkoitus pelastaa omat lapset sekä itsensä.

Peliä edetään pääasiassa tutkien ympäristöä ja ratkaisemalla erilaisia pulmia ja tehtäviä. Pelaaja ei kuitenkaan kamppaile vihollisten kanssa aseiden avulla, vaan pelin jännitys syntyy enimmäkseen tunnelmasta ja tarinasta.

Amnesia: A Machine for Pigs tarjoaa myös monia muistikatkoja, jotka auttavat pelaajaa ymmärtämään tarinan juonta ja tapahtumia. Näiden muistikatkosten avulla pelaaja saa palasia Mandusin menneisyydestä ja pääsee lähemmäksi totuutta.

Pelin pelimekaniikka ja tarina ovat herättäneet keskustelua peliyhteisössä. Jotkut pelaajat pitävät pelimekaniikkaa yksinkertaisena ja kaipaisivat enemmän haastetta. Toiset taas kiittävät pelin tunnelmaa ja tarinankerrontaa, ja pitävät sitä edellisen pelin tasoisena.

Pelissä on myös kuuluisa kohtaus, jossa pelaaja joutuu liikkumaan sikakarjalle tarkoitetun kaasukammion läpi. Tämä kohtaus on saanut osakseen paljon huomiota ja kuvastaa hyvin pelin synkkää ja ahdistavaa tunnelmaa.

Juoni ja hahmot

Juoni ja hahmot

Amnesia: A Machine for Pigs on kauhuteemainen ensimmäisen persoonan seikkailupeli, joka kehitettiin The Chinese Roomin ja julkaistiin 2013. Peli on jatko-osa pelille Amnesia: The Dark Descent. Amnesia A Machine for Pigs on maailmanlaajuisesti saanut positiivista vastaanottoa kriitikoilta ja pelaajilta.

Pelin juoni sijoittuu vuoteen 1899, jolloin päähenkilö Oswald Mandus herää sairaalassa. Hän kärsii vakavasta ja salaperäisestä kuumeesta, joka on jatkunut useiden kuukausien ajan. Mandus kärsii myös muistikatkoksista ja hänellä on hankaluuksia muistaa menneisyyttään.

  • Mandus vaeltelee sairaalassa yrittäen muistaa, miksi hän on siellä.
  • Hän löytää muistikirjan, joka paljastaa hänen olevan rikas teollisuusmies.
  • Mandus saa selville pelin keskeisen juonikuvion, joka liittyy hänen liiketoimiinsa ja oman lihatehtaansa perustamiseen.
  • Pelaajan tehtävänä on auttaa Mandusta selvittämään, mitä hän on tehnyt ja löytämään tien ulos sairaalasta.

Pelin hahmot koostuvat pääasiassa Mandusista ja muista pelin tarinassa esiintyvistä hahmoista. Mandus on kompleksinen hahmo, jolla on mielenkiintoinen menneisyys. Muiden hahmojen motiivit ja toiminta paljastuvat pelin edetessä.

Peliin sisältyy myös vihollisia, kuten sikakarjalle muistuttavia olentoja, jotka uhkaavat Mandusta pelin eri vaiheissa.

Muistikatko: Kone sikakarjalle Wikipedia

Muistikatko: Kone sikakarjalle Wikipedia

Amnesia: Kone sikakarjalle on Frictional Gamesin kehittämä ensimmäisen persoonan kauhupeli. Peli on jatko-osa vuoden 2010 pelille Amnesia: The Dark antologiaan. Se julkaistiin eri alustoille syyskuussa 2013.

Peli sijoittuu vuoteen 1899 Englantiin, ja se seuraa miljardööri Oswald Manduksen tarinaa. Hän herää omituisesta unestaan ja löytää olevansa hämäräperäisessä teurastamossa. Hänellä ei ole muistikuvia siitä, miten hän on päätynyt tähän paikkaan, ja hänellä on vain yksi tavoite – löytää kadonnut lapsonen. Matkallaan hän kohtaa kummallisia koneita sekä groteskeja sikakarjalleja, jotka ovat sivutuote pelottavasta koneesta.

Pelin kehitys

Pelin kehitti kiitettyn pelinkehittäjäryhmä, johon kuului myös Dan Pinchbeck ja Jessica Curry. Heidän tavoitteenaan oli luoda tunnelmaltaan synkkä ja painostava kauhupeli, joka yhdistää mielenkiintoisen tarinan ja pelattavuuden. Pelin kehitys alkoi vuonna 2011, ja se kesti noin kaksi vuotta.

Vastaanotto

Peli sai pääosin positiivisia arvosteluja pelikriitikoilta. Monet kehuivat pelin tunnelmaa ja tarinaa, ja peli kiitettiin myös sen äänisuunnittelusta. Kuitenkin jotkut pelaajat pitivät peliä pettymyksenä, sillä se oli erilainen kuin edeltäjänsä eli Amnesia: The Dark Wiki.

Jatko-osat ja lisäsisältö

Jatko-osat ja lisäsisältö

Pelin menestyksen myötä Frictional Games julkaisi myöhemmin jatko-osan nimeltä Amnesia: Rebirth, joka julkaistiin vuonna 2020. Lisäksi peli sai useita lisäsisältöpaketteja, jotka tarjosivat pelaajille uusia tarinoita ja haastavia tehtäviä.

pelipeli julkaisuvuosi
Amnesia: The Dark Wiki 2010
Amnesia: Kone sikakarjalle 2013
Amnesia: Rebirth 2020

Yhteenvetona Amnesia: Kone sikakarjalle on suosittu kauhupeli, joka tarjoaa synkän tunnelman ja jännittävän tarinan. Se on jatko-osa Amnesia: The Dark Wikille ja sitä seurasi myöhemmin peli nimeltä Amnesia: Rebirth. Peli sai positiivista palautetta pelaajilta ja jatkoi Frictional Gamesin mainetta kauhupelien kehittäjänä.

Mikä on Amnesia: A Machine for Pigs?

Amnesia: A Machine for Pigs on vuonna 2013 julkaistu kauhupeli, joka on jatko-osa suositulle Amnesia: The Dark Descent -pelille.

Mitä uutta Amnesia: A Machine for Pigs tuo alkuperäiseen peliin verrattuna?

Amnesia: A Machine for Pigs sisältää uuden tarinan ja hahmot sekä parannettuja grafiikoita ja pelimekaniikoita.

Kuinka kauan Amnesia: A Machine for Pigs kestää pelata?

Pelin kesto riippuu pelaajasta, mutta tyypillisesti se kestää noin 4-6 tuntia.

Onko Amnesia: A Machine for Pigs pelottava peli?

Kyllä, Amnesia: A Machine for Pigs on kauhupeli, joka sisältää pelottavia ja jännittäviä elementtejä.

Mitä arvostelijat ovat sanoneet Amnesia: A Machine for Pigs -pelistä?

Arvostelijat ovat antaneet Amnesia: A Machine for Pigs -pelille pääosin positiivista palautetta sen tunnelmasta, tarinasta ja pelattavuudesta.

Mikä on Amnesia: A Machine for Pigs?

Amnesia: A Machine for Pigs on Caitlin R. Kiernanin kirjoittama peli, joka on sekoitus kauhua ja seikkailua. Peli julkaistiin vuonna 2013, ja se on jatkoa vuoden 2010 pelille Amnesia: The Dark Descent.

Kuka on pelin kehittäjä?

Pelin kehittäjä on The Chinese Room -peliyritys. He ovat tunnettuja kauhupelien luojina, ja heidän aiempiä teoksiaan ovat Dear Esther ja Everybody’s Gone to the Rapture.

Mitä pelaaja tekee pelissä?

Pelaaja ohjaa Oswald Mandusia, teollisuusmagneettia, joka herää kummallisen unensa jälkeen. Pelaajan tavoitteena on navigoida kauhutalon sokkeloissa ja selvittää, mikä on totuus hänen menneisyydestään ja siitä, mitä hän on tehnyt.

Kuinka peli vastaanotettiin?

Peli sai pääosin myönteisiä arvioita kriitikoilta. Monia kiitettiin pelin kauhun ja tunnelman luomisesta. Joitakin kritisoitiin kuitenkin lyhyestä kestosta ja tarinan heikosta kehityksestä verrattuna edeltäjäänsä.

Onko peli saatavilla muille alustoille kuin tietokoneelle?

Kyllä, peli on saatavilla myös PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Alkuperäinen versio julkaistiin kuitenkin vain tietokoneelle.

What Doomers Can Learn From Amnesia: A Machine For Pigs

Amnesia: A Machine for Pigs and Bataille’s Accursed Share

Vastaa