Apple MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin

Apple MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin

Apple MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin

Apple MacBookin näytöllä esiintyvän kuvan tallentaminen voi olla olennainen toiminto monille käyttäjille. Onneksi Macbookilla on helppo tapa tehdä ruutukaappaus ilman lisälaitteita tai ohjelmistoja. Tämä mahdollistaa kuvakaappauksen ottamisen millä tahansa näytöllä näkyvällä sisällöllä – olipa kyseessä sitten verkkosivu, kuvanmuokkausohjelma tai mikä tahansa muu sovellus tai työpöytä.

Macbookin pikanäppäin, jota käytetään näyttökuvaustarkoituksiin, on nimeltään ”screenshot” tai suomeksi ”näyttökuvaus”. Tätä näppäinkombinaatiota painamalla Macbook tallentaa kuvan näytöstä automaattisesti. On kuitenkin hyvä huomata, että Macbook tarjoaa myös muita näyttökuvausmahdollisuuksia, kuten tietyn alueen valitsemisen tai vain sovelluksen tallentamisen.

Apple MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin

Apple MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin

Apple MacBookissa on kätevä pikanäppäin, jonka avulla voi helposti ottaa näyttökuva koko ruudusta tai valitusta alueesta. Tämä ominaisuus on erittäin hyödyllinen esimerkiksi kuvakaappausten tallentamiseen tai jakamiseen.

Käyttämällä MacBookin ruutukaappaustoimintoa voi ottaa näyttökuva nopeasti ja vaivattomasti. Tähän tarkoitukseen Apple MacBookissa on varattu erityinen ruutukaappaussuoritusnäppäin, joka on helppo löytää näppäimistöstä.

Alla on esitelty vaiheet, miten ottaa näyttökuva MacBookilla:

 1. Paina ruutukaappaussuoritusnäppäintä (command + shift + 3), jos haluat tallentaa koko ruudun kuvan.
 2. Paina ruutukaappaussuoritusnäppäintä (command + shift + 4), jos haluat valita tietyn alueen kuvan tallentamista varten.
 3. Ruutukaappaustoiminnon käynnistyttyä voit vetää hiirellä tai trackpadilla valitun alueen.
 4. Päästä hiiren tai trackpadin painikkeet irti, kun haluat tallentaa otetun kuvan.
 5. Kuvakaappaus tallentuu automaattisesti työpöydällesi.

On myös mahdollista käyttää näyttökuvasovitetta, jolla voi muokata tai lisätä merkintöjä kuvaan ennen tallentamista. Tämä sovite tarjoaa lisätoimintoja, kuten muotojen lisäämistä, tekstityksen kirjoittamista ja jopa korostusten tekemistä.

Lyhyesti sanottuna Apple MacBook tarjoaa kätevät ja nopeat keinot ottaa näyttökuva eri tilanteisiin. Olit sitten tarvitsemassa kuvaa esitystä varten tai haluat jakaa mielenkiintoisen sisällön sosiaalisessa mediassa, MacBookin ruutukaappaustoiminto on luotettava vaihtoehto.

MacBookin näyttökuvaus

MacBookin näyttökuvaus

MacBook tarjoaa monia erilaisia tapoja ottaa näyttökuva. Voit käyttää joko näppäinyhdistelmää tai käyttää erillistä näyttökuvasovitetta.

Kätevin tapa ottaa näyttökuva MacBookissa on käyttää ruutukaappaustoimintoa, joka voidaan suorittaa helposti ruutukaappaussuoritusnäppäimen avulla.

 • Avaa näyttö, josta haluat ottaa kuvan.
 • Paina ruutukaappaussuoritusnäppäintä. Tämä näppäinyhdistelmä vaihtelee käyttöjärjestelmäversion mukaan, mutta tyypillisesti se on joko Command + Shift + 3 tai Command + Shift + 4.
 • Hiirellä valitse alue, jonka haluat ottaa kuvan. Voit myös ottaa kuvan koko näytöstä valitsemalla koko näyttö.
 • Kun olet valinnut alueen, näyttökuva tallentuu automaattisesti työpöydälle nimellä ”Näyttökuva [päivämäärä] [aika].png”.

Jos et halua käyttää ruutukaappaustoimintoa, voit myös ladata erillisen näyttökuvasovitteen App Storesta. Nämä sovellukset tarjoavat lisää ominaisuuksia ja joustavuutta näyttökuviin liittyen.

Näyttökuvasovite Kuvaus
Näyttökuvasovite 1 Tarjoaa yksinkertaisen käyttöliittymän ja mahdollisuuden tallentaa näyttökuva erilaisiin tiedostomuotoihin.
Näyttökuvasovite 2 Sisältää lisäominaisuuksia, kuten kuvan muokkausmahdollisuudet ja näyttökuvasovellusten integroinnin.
Näyttökuvasovite 3 Tarjoaa lisätoimintoja, kuten kuvakaappausten ajastuksen ja näyttökuvasovitteen jakamisen suoraan sosiaaliseen mediaan.

Olipa valintasi sitten ruutukaappaustoiminto tai erillinen näyttökuvasovite, MacBook tekee näyttökuvausten ottamisesta helppoa ja kätevää.

Kuvaus pikanäppäimen toiminnasta

Kuvaus pikanäppäimen toiminnasta

Pikanäppäintä käytetään yleisesti ruutukaappausten ottamiseen Macbookilla. Tämä toiminto mahdollistaa minkä tahansa näytön kuvan tallentamisen tiedostoon, joka voi olla myöhemmin jaettavissa tai käytettävissä eri tarkoituksiin. Näyttökuvasovitteen avulla Apple on helpottanut käyttäjien työtä, mahdollistaen nopean ja tehokkaan tavan tallentaa kuvia näytöltä.

Ruutukaappaustoiminto voidaan aktivoida käyttämällä pikanäppäintä, joka on määritelty laitteessa. Pikanäppäin on yleensä nimetty ”Ruutukaappaus” tai vastaavalla nimellä ja sitä voidaan aktivoida samanaikaisesti painamalla useita näppäimiä. Useimmissa Apple-laitteissa Ruutukaappaus suoritetaan painamalla Command (cmd) + Shift + 3 näppäimiä samanaikaisesti.

Applen toimintojen tehokkuuden vuoksi kannattaa tutustua myös ruutukaappaussuoritusnäppäimeen. Kuten aiemmin mainittiin, Apple käyttää useita pikanäppäimiä ruutukaappausten ottamiseen. Ruutukaappaussuoritusnäppäin on hieman erilainen kuin tavallinen ruutukaappaustoiminto ja tarjoaa enemmän vaihtoehtoja käyttäjille. Tämä pikanäppäin on määritelty laitteen asetuksissa ja sitä voidaan käyttää ottamaan kuvakaappauksia alueista, ikkunoista tai valituista kohteista.

Kokonaisuudessaan ruutukaappaustoiminto ja pikanäppäimen käyttö ovat tärkeitä osia Macbookin käyttöjärjestelmää. Näitä toimintoja käytetään usein erilaisissa työtehtävissä ja ne helpottavat kuvien tallentamista ja jakamista laiteesta. Apple tarjoaa monipuolisia tapoja ruutukaappausten ottamiseen, joten jokainen käyttäjä voi valita itselleen sopivimman menetelmän.

Miten MacBookin näyttökuva?

Miten MacBookin näyttökuva?

MacBookin näyttökuvaaminen on helppoa ja kätevää ainutlaatuisella ruutukaappaustoiminnolla.

Kun haluat ottaa kuvan MacBookin näytöstä, käytä tämän ruutukaappauspikanäppäimen näppäinyhdistelmää:

 • Paina näppäinyhdistelmää Command (⌘) + Shift (⇧) + 3

Tämä pikapikanäppäin tallentaa automaattisesti kuvan MacBookin näytöstä ja tallentaa sen työpöydälle nimellä ”Kuva ” päivämäärä-ja-aikatietoineen.

Jos haluat ottaa kuvakaappauksen vain tietystä osasta näytöstä, voit käyttää toista pikanäppäintä:

 • Paina näppäinyhdistelmää Command (⌘) + Shift (⇧) + 4

Tämä pikanäppäin muuttaa hiiren kohdistimen valintatyökaluksi. Voit vetää hiiren valitaksesi alueen, josta haluat ottaa kuvan. Kun vapautat hiiren, kuva tallentuu automaattisesti työpöydälle samalla tavalla kuin edellinen ruutukaappauspikanäppäin.

Tässä olivat perusvinkit ruutukaappaustoiminnon käyttämiseen MacBookissa. Voit nyt helposti tallentaa tärkeitä hetkiä näytöstäsi tai jakaa näytön sisältöä muiden kanssa.

Mikä on MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin?

MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin on toiminto, jolla voit ottaa kuvakaappauksen tietokoneen näytöstä yhdellä painikkeen painalluksella.

Miten voin ottaa kuvakaappauksen MacBookin näytöstä?

Voit ottaa kuvakaappauksen MacBookin näytöstä painamalla samanaikaisesti Shift + Command + 3 -näppäimiä.

Onko MacBookissa muita tapoja ottaa kuvakaappaus?

Kyllä, MacBookissa on myös muita tapoja ottaa kuvakaappaus. Voit esimerkiksi ottaa kuvan vain tietystä alueesta painamalla Shift + Command + 4 ja piirtämällä alueen joka haluat tallentaa.

Voinko muuttaa MacBookin näyttökuvaus pikanäppäimen asetuksia?

Valitettavasti MacBookissa ei ole suoraan mahdollista muuttaa näyttökuvaus pikanäppäimen asetuksia, mutta voit käyttää kolmannen osapuolen ohjelmia tai apuohjelmia suorittaaksesi tämän tehtävän.

Missä muodossa MacBook tallentaa kuvakaappauksia?

MacBook tallentaa kuvakaappaukset PNG-muodossa. PNG on yleisesti käytetty formaatti kuvien tallentamiseen, ja se tarjoaa korkean laadun ja pienemmän tiedostokoon kuin esimerkiksi JPG-formaatti.

Mikä on MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin?

MacBookin näyttökuvaus pikanäppäin on toiminto, joka mahdollistaa koko näytön tai osan näytöstä tallentamisen kuvatiedostoksi. Pikanäppäin voidaan mukauttaa siten, että se vastaa käyttäjän tarpeita ja mieltymyksiä.

Kuinka voin tallentaa koko näytön kuvan MacBookilla?

Koko näytön kuvan tallentamiseksi MacBookilla voit käyttää näyttökuvaus pikanäppäintä. Tämä pikanäppäin on yleensä Command + Shift + 3. Paina näitä näppäimiä samanaikaisesti, niin näyttökuva tallentuu työpöydälle.

Kuinka voin tallentaa osan näytöstä kuvan MacBookilla?

MacBookilla voit tallentaa osan näytöstä kuvan käyttämällä näyttökuvaus pikanäppäintä. Oletus pikanäppäin tähän toimintoon on Command + Shift + 4. Kun painat näitä näppäimiä samanaikaisesti, näet hiiren kohdistimen muuttuvan ristiksi. Valitse haluamasi alue vetämällä hiirtä näytöllä ja irrota hiiren painike. Näyttökuva tallentuu sitten työpöydälle.

How to take a screenshot on your Mac | Apple Support

Why Apple Removed The MacBook’s Touch Bar

Vastaa