Englannin eteläpuoliset saariryhmät

Englannin eteläpuoliset saariryhmät

Englannin eteläpuoliset saariryhmät

Englantiin kuuluva saariryhmä, joka sijaitsee eteläisellä alueella, koostuu useista saarista. Nämä eteläiset saaret ovat osa Englannin rannikkoa ja niillä on oma ainutlaatuinen luonto ja kulttuuri.

Englannin eteläiset saariryhmät tarjoavat upeita näkymiä, pitkiä hiekkarantoja ja vehreää luontoa. Saarilla voi kokea perinteistä englantilaista tunnelmaa ja tutustua paikalliseen elämään. Englannin eteläpuoliset saariryhmät ovat suosittu matkailukohde ja houkuttelevat kävijöitä ympäri maailman.

Englannin eteläiset saaret

Englannin eteläiset saaret

Englannin eteläiset saaret ovat osa Englannin eteläpuolisia saariryhmiä, jotka koostuvat useista saarista. Nämä saaret sijaitsevat Englannin eteläpuolella ja kuuluvat Iso-Britanniaan.

Englannin eteläiset saaret ovat kauniita ja monipuolisia alueita, joilla on rikas luonto ja historiallinen merkitys. Saarilla voi nauttia upeista maisemista, rauhallisesta ilmapiiristä ja luontopoluista. Saarilla on myös monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten linnoja ja vanhoja kalastajakyliä.

Eteläiset saariryhmät

Eteläiset saariryhmät

Englannin eteläiset saaret voidaan jakaa useisiin saariryhmiin. Tunnetuimpia saariryhmiä ovat:

 1. Isles of Scilly: Englannin eteläisimmät saaret.
 2. Channel-saaret: saariryhmä Englannin kanaalissa, johon kuuluvat Jersey, Guernsey, Alderney ja Sark.
 3. Isle of Wight: suuri saari Englannin etelärannikolla.

Nämä saariryhmät tarjoavat erilaisia kokemuksia ja nähtävyyksiä. Jokainen saari on omalla tavallaan ainutlaatuinen ja tarjoaa vierailijoilleen upeita luonnon ja kulttuurin kokemuksia.

Tärkeimmät eteläisien saarten ominaisuudet

Tärkeimmät eteläisien saarten ominaisuudet

Saari Sijainti Merkittävät nähtävyydet
Isles of Scilly Englannin lounaisrannikolla Tresco Abbey Gardens, St. Mary’s saari
Channel-saaret Englannin kanaalissa Mont Orgueilin linna, La Hougue Bie
Isle of Wight Englannin etelärannikolla Needlesin kalliot, Osborne House

Näillä saarilla on paljon tarjottavaa matkailijoille, olitpa sitten luonnonystävä, historian harrastaja tai rentoutumista kaipaava lomailija. Englannin eteläiset saaret ovat loistava kohde tutustua Iso-Britannian kauniiseen saaristoon.

Eteläpuoliset saariryhmät

Eteläpuoliset saariryhmät

Englannin eteläiset saariryhmät ovat joukko saaria, jotka kuuluvat Englantiin ja sijaitsevat sen eteläpuolella. Nämä saaret ovat osa Englannin eteläistä aluetta ja niitä pidetään yleisesti osana Britannian saaristoa.

Eteläpuoliset saariryhmät koostuvat useista saarista ja luodoista, ja ne ulottuvat aina Englannin eteläisimmästä pisteestä etelään päin. Tässä osassa Englantia on monia merkittäviä saaria, kuten Isot ja Pienet Scillyn saaret, Wightin saari ja Mansaari. Nämä saaret ovat tunnettuja kauniista maisemistaan ja rikkaasta historiastaan.

 • Isot ja Pienet Scillyn saaret: Nämä saaret sijaitsevat noin 45 kilometriä lounaaseen Cornwallin rannikolta. Ne koostuvat noin 140 pienestä ja suuresta saaresta, joista vain viisi on asuttuja.
 • Wightin saari: Tämä saari sijaitsee Englannin etelärannikolla ja se on yksi maan suurimmista saarista. Saari on kuuluisa hiekkarannoistaan, luonnonsuojelualueistaan ​​ja historiallisista maamerkeistään, kuten Needlesin kalliokielekkeistä.
 • Mansaari: Vaikka Mansaari ei ole osa Englantia, se sijaitsee lähellä Englannin eteläisintä pistettä ja sitä pidetään usein osana eteläisiä saariryhmiä. Mansaari on oma itsehallintoalueensa ja sillä on oma lainsäädäntö, rahayksikkö ja hallitus.

Nämä eteläiset saariryhmät ovat suosittuja matkailukohteita ja niillä on oma ainutlaatuinen kulttuuri ja perintö. Ne tarjoavat monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja nauttimiseen upeasta luonnosta. Matkailijoille, jotka haluavat tutustua Englannin eteläiseen alueeseen, nämä saaret tarjoavat upeita maisemia ja unohtumattomia kokemuksia.

Englannin eteläpuoliset saariryhmät

Englannin eteläpuolella sijaitsee useita saariryhmiä, jotka kuuluvat Britannian saarivaltakunnan alueeseen. Nämä saariryhmät ovat eteläisiä saarten kokonaisuus, jotka ulottuvat etelään Englannista.

Englantiin kuuluvat eteläiset saariryhmät koostuvat useista pienistä saarista sekä kallioista ja riutoista. Näitä saariryhmiä ovat esimerkiksi

 • Isle of Wight -saari
 • Scilly-saaret
 • Channel Islands -saaret
 • Isles of Scilly -saaret

Nämä eteläiset saariryhmät tarjoavat upeat maisemat ja rannat, ja ne ovat suosittuja matkailukohteita. Alueella pääsee nauttimaan kauniista hiekkarannoista, meren eläimistä ja laskettelumahdollisuuksista. Englannin eteläpuoliset saaret ovatkin suosittu lomakohde niin kotimaisten kuin ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa.

Etelä-Englantiin kuuluva saariryhmä

Etelä-Englantiin kuuluva saariryhmä

Etelä-Englantiin kuuluva saariryhmä on Englannin eteläosassa sijaitseva saaristo. Tämä saariryhmä koostuu useista saarista, jotka ovat osa Englantia.

Englantiin kuuluva saariryhmä sisältää useita eteläisiä saaria, jotka sijaitsevat Englannin rannikon läheisyydessä. Näihin saariin kuuluvat esimerkiksi Isle of Wight, Isle of Portland ja Scillyn saaret.

Isle of Wight

Isle of Wight on yksi Etelä-Englannin tunnetuimmista saarista. Se sijaitsee Englannin kanaalin eteläpuolella ja on suosittu matkailukohde. Saarella on upeita hiekkarantoja, historiallisia kaupunkeja ja kaunista luontoa.

Isle of Portland

Isle of Portland

Isle of Portland on pieni saari, joka sijaitsee Dorsetin maakunnassa. Saari on kuuluisa Portlandin kalkkikivestä, jota on käytetty muun muassa Lontoon Westminsterin palatsin rakentamisessa. Saarella on myös upeat maisemat ja luonnonsuojelualueita.

Scillyn saaret

Scillyn saaret

Scillyn saaret ovat pieni saariryhmä Englannin lounaisrannikon lähellä. Näitä saaria yhdistää kaunis luonto ja karibialainen ilmapiiri. Saarilla on upeita hiekkarantoja, turkoosia merta ja vehreitä maisemia. Ne tarjoavat myös hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, linnuston tarkkailuun ja veneretkiin.

Etelä-Englannin saariryhmä

Etelä-Englannin saariryhmä

Etelä-Englannin saariryhmä kuuluu Englantiin ja sijaitsee Etelä-Englannin alueella. Se koostuu useista saarista, jotka sijaitsevat eteläisen Englannin rannikolla.

Saariryhmässä on useita saaria, jotka ovat suosittuja matkailukohteita ja tarjoavat monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Etelä-Englannin saarilla on upeat rannat, kauniita maisemia ja historiallisia nähtävyyksiä.

Seuraavassa on luettelo Etelä-Englannin saariryhmän saarista:

 • Isle of Wight
 • Scilly Isles
 • Channel Islands
 • Isle of Purbeck

Isle of Wight on Etelä-Englannin suurin saari ja se tarjoaa upeat näkymät ja mahdollisuudet erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Scilly Isles on pieni saariryhmä, joka tunnetaan kauniista maisemistaan ja laajoista hiekkarannoistaan. Channel Islands koostuvat useista saarista, joista Guernsey ja Jersey ovat suosituimmat matkailukohteet. Isle of Purbeck on osa Dorsetin kreivikuntaa ja siellä voi ihailla upeita kalliomuodostelmia ja kävellä viehättävässä Swanage-kylässä.

Etelä-Englannin saariryhmä tarjoaa upeita mahdollisuuksia tutustua Englannin kauniiseen luontoon ja rannikkoon. Se on suosittu matkailukohde niin brittiläisille kuin ulkomaalaisillekin.

Mitä saariryhmiä Englannin eteläpuolella sijaitsee?

Englannin eteläpuolella sijaitsee useita saariryhmiä, kuten Kanaalisaaret, Scillysaaret, Isle of Wight ja Isle of Man.

Mitkä ovat Englannin eteläpuolisten saariryhmien tunnetuimmat saaret?

Tunnetuimmat saaret Englannin eteläpuolisilla saariryhmillä ovat esimerkiksi Jersey ja Guernsey Kanaalisaarilla, Tresco Scillysaarilla sekä Isle of Wight.

Kuinka monta saarta kuuluu Kanaalisaariin?

Kanaalisaarilla on yhteensä noin 190 saarta, joista asuttuja on noin 40.

Mihin vuorokaudenaikaan voi matkustaa lauttamatkalla Isoon-Britanniaan Isle of Wightilta?

Lauttamatkoja Isoon-Britanniaan Isle of Wightilta voi tehdä ympäri vuorokauden.

Miten Scillysaaret saivat nimensä?

Scillysaaret saivat nimensä roomalaiselta historioitsijalta Ptolemaiokselta, joka kutsui saaria nimellä ”Silva”, tarkoittaen latinaksi metsää.

Mitä Englannin eteläpuoliset saariryhmät tarkoittavat?

Englannin eteläpuoliset saariryhmät ovat joukko saaria, jotka sijaitsevat Etelä-Englannin rannikolla.

Mitä saarten nimet ovat?

Englannin eteläpuoliset saariryhmät koostuvat muun muassa Isle of Wightista, Scillynsaarista ja Isle of Manista.

Mikä tekee Englannin eteläpuolisista saariryhmistä erityisiä?

Englannin eteläpuoliset saariryhmät ovat suosittuja matkailukohteita ja niillä on upea luonto, historiallisia nähtävyyksiä ja mielenkiintoinen kulttuuri.

Finnish Lesson 1. The Alphabet | Aakkoset

Vastaa