FC TPS Turun jalkapallojoukkueen tiedot, tulokset ja uutiset

FC TPS Turun jalkapallojoukkueen tiedot, tulokset ja uutiset

FC TPS Turku - jalkapallojoukkueen tiedot tulokset ja uutiset

Vuonna 1922 perustettu FC TPS Turku on yksi Suomen vanhimmista jalkapalloseuroista. TPS tunnetaan myös nimellä ”Futis”, ja se on Turun alueen tunnetuin ja menestyksekkäin futisseura. TPS:n alkuperäinen nimi oli Pelican Football Club, mutta vuonna 1925 se vaihtoi nimekseen Turun Palloseura. Tästä lähtien se on ollut yksi Suomen kovimmista kilpailijoista jalkapallon saralla.

TPS:n pääkilpailija on toinen turkulainen jalkapalloseura, VPS. Nämä kaksi joukkuetta kohtaavat säännöllisesti paikallispeleissä, jotka tunnetaan nimellä ”Turun Derby”. Tämä derby on yksi Suomen kiihkeimmistä ja tunnetuimmista jalkapallo-otteluista, jossa TPS ja VPS taistelevat Turun futisherruudesta. TPS:llä ja VPS:llä on kummallakin omat vankat fanijoukkonsa, jotka ovat tunnettuja intohimoisesta kannustuksestaan ja värikkäästä ilmapiiristään.

TPS:n menestys onkin ollut vaihtelevaa vuosien varrella, mutta vuosien mittaan se on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia ja menestynyt myös kansainvälisellä tasolla. TPS:n kotistadion on Turun Veritas Stadion, joka tarjoaa tilat yli 9 000 katsojalle. Seuraava kotiottelu pelataan 15. huhtikuuta, joten varmista, että olet paikalla kannustamassa TPS voittoon!

TPS:n joukkue koostuu lupaavista nuorista pelaajista sekä kokeneista ammattilaisista. Valmentaja ja pelaajat tekevät kovasti töitä päivittäisissä harjoituksissa ja peleissä menestyksen eteen. Seura tavoittelee jatkuvasti menestystä kotimaan liigassa sekä menestyvää osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin. Uutisia ja tietoja TPS:n tuloksista ja tapahtumista voit seurata jatkuvasti päivittyvältä verkkosivustolta.

Pelican VPS Turku futis

Pelican VPS Turku futis

Pelican VPS Turku on turkulainen jalkapallojoukkue, joka edustaa FC TPS:n kakkosjoukkuetta. Seura on perustettu vuonna 2005 ja sen kotikenttä sijaitsee Turun keskustassa. Pelican VPS Turku on osa Turun futisperinnettä ja seuraa tunnetaan hyvästä juniorityöstään.

Joukkue pelaa kotiottelunsa Turun futiskentällä, joka tarjoaa hyvät puitteet niin pelaajille kuin katsojillekin. Peleissä pääsee seuraamaan nuorten lahjakkuuksien kehitystä ja nauttimaan hyvästä jalkapallosta.

 • Vuonna 2019 Pelican VPS Turku saavutti menestystä osallistuessaan Turun piirin Kakkosen Cupiin, jossa joukkue eteni aina finaaliin saakka.
 • Seuralla on myös vahvat yhteydet paikallisiin junioriseuroihin ja joukkue onnistuu hyvin kehittämään nuoria pelaajia kohti korkeampia sarjatasoja.

Pelican VPS Turku futis tarjoaa hyvän harrastusmahdollisuuden kaikille turkulaisille jalkapallon ystäville. Seura panostaa pelaajien kehittämiseen ja tarjoaa mahdollisuuden päästä kokeilemaan omia kykyjään kilpailullisessa ympäristössä.

Joukkueen tiedot

Joukkueen tiedot

FC TPS Turku on turkulainen jalkapallojoukkue, joka tunnetaan myös nimellä Turun Palloseura. Se perustettiin vuonna 1922 ja on yksi Suomen vanhimmista ja menestyneimmistä jalkapalloseuroista.

TPS pelaa kotiottelunsa Turun Veritas Stadionilla, joka sijaitsee Turun kaupungin keskustassa. Stadionilla on kapasiteetti noin 9 000 katsojalle. Joukkueen tunnusväreinä toimivat sininen ja valkoinen.

 • Koko nimi: FC TPS Turku
 • Lempinimi: TPS
 • Kotikaupunki: Turku
 • Perustettu: 1922
 • Kotistadioni: Turun Veritas Stadion
 • Kapasiteetti: noin 9 000
 • Tunnusvärit: sininen ja valkoinen

TPS on menestynyt useasti Suomen jalkapallossa ja voittanut Veikkausliigan mestaruuden seitsemän kertaa. Lisäksi joukkue on saavuttanut useita Suomen Cupin voittoja. TPS on tunnettu hyökkäävästä pelitavastaan ja lahjakkaista nuorista pelaajistaan.

Futisseura FC TPS Turku toimii myös aktiivisesti juniorijalkapallon parissa. Seurassa on useita juniorijoukkueita eri ikäluokissa, ja nuoret pelaajat saavat mahdollisuuden kehittää taitojaan ammattivalmennuksen ohjauksessa. FC TPS Turku tekee tiivistä yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa ja pyrkii edistämään turkulaista jalkapallokulttuuria.

Tulokset

Tulokset

FC TPS Turku on suomalainen jalkapallojoukkue, joka edustaa kaupunkia Turku Sporting Clubina. Se on yksi kaupungin vanhimmista ja menestyksekkäimmistä jalkapalloseuroista. TPS:n kotistadion on Veritas Stadion, joka sijaitsee Kupittaalla.

TPS:n miesten joukkue on pelannut jalkapalloa Turussa jo vuodesta 1922 lähtien. Seura on tunnettu myös lempinimellä ”Pelican”, joka juontuu joukkueen alkuperäisestä nimestä Turun Palloseura. TPS:n historiaan mahtuu useita menestyksekkäitä aikoja, mukaan lukien Suomen mestaruudet vuosina 1928, 1939, 1941, 1949, 1968 ja 1975.

Joukkueen viimeisimmät tulokset

Joukkueen viimeisimmät tulokset

 • TPS vs. HJK Helsinki: 1-2
 • Ilves vs. TPS: 0-0
 • TPS vs. FC Honka: 3-1
 • SJK vs. TPS: 2-0
 • TPS vs. IFK Mariehamn: 2-2

TPS:n jalkapallokenttien lähellä kohtaa usein innokkaita kannattajia, jotka tulevat kannustamaan joukkuetta koti- ja vierasotteluissa. Tietyissä otteluissa on nähty myös erityisiä tifoja ja kannustuskoreografioita, jotka tekevät peleistä unohtumattomia.

Turun futis on vahvasti läsnä paikallisessa urheilukulttuurissa, ja TPS on merkittävässä roolissa alueen nuorten jalkapalloilijoiden kehittämisessä. Seuran tavoitteena on tarjota pelaajilleen hyvät puitteet harjoitteluun ja kilpailuun sekä tukea heitä heidän jalkapallourallaan.

Tulevat ottelut

Tulevat ottelut

 1. TPS vs. FC Lahti
 2. RoPS vs. TPS
 3. TPS vs. KuPS
 4. HIFK vs. TPS
 5. TPS vs. FC Inter

Tulevat ottelut herättävät aina suurta kiinnostusta TPS:n kannattajien keskuudessa. On odotettavissa, että stadionit täyttyvät jännittyneistä katsojista, jotka toivovat joukkueelle menestystä ja mahtavia esityksiä.

Uutiset

Uutiset

27.04.2022 TPS solmi uuden sopimuksen nuoren lahjakkuuden kanssa
14.04.2022 TPS:n päävalmentaja vaihtuu kesken kauden
03.04.2022 TPS voitti haastavan vierasottelun rankkareilla

TPS:n uutiset herättävät paljon keskustelua niin kannattajien kuin jalkapallofanejenkin keskuudessa. Seuran toiminta, pelaajasiirrot ja valmentajavaihdokset herättävät aina mielenkiintoa paikallisessa mediassa.

Mikä on FC TPS Turku?

FC TPS Turku on turkulainen jalkapallojoukkue, joka pelaa Suomen jalkapalloliiton alaisissa sarjoissa. Se on perustettu vuonna 1922 ja sen kotistadion on Veritas Stadion. Joukkueen värit ovat musta ja valkoinen.

Minkä sarjan joukkueessa FC TPS Turku pelaa?

FC TPS Turku pelaa tällä hetkellä Suomen Kakkosessa, joka on Suomen kolmanneksi korkein jalkapallosarja. Aikaisemmin joukkue on pelannut myös Veikkausliigassa, mutta viime vuosina se on ollut alempana sarjatasolla.

Mitä tuloksia FC TPS Turku on saavuttanut viime aikoina?

Viime aikoina FC TPS Turku on saavuttanut vaihtelevia tuloksia. Kaudella 2020 joukkue sijoittui Suomen Kakkosen B-lohkon neljänneksi. Kuitenkin vuonna 2021 joukkue aloitti kauden vahvasti ja taisteli pitkään sarjan kärkisijoista.

Mitä uutisia FC TPS Turkusta on julkaistu viime aikoina?

Viime aikoina FC TPS Turusta on julkaistu useita uutisia. Esimerkiksi joukkue on tehnyt uusia pelaajasopimuksia ja valmentajavaihdoksia. Lisäksi on raportoitu harjoitusotteluista ja joukkueen valmistautumisesta tulevaan kauteen.

Onko FC TPS Turku voittanut mitään suuria palkintoja?

Kyseessä on menestynyt joukkue, joka on voittanut useita palkintoja. FC TPS Turku on voittanut Suomen mestaruuden vuosina 1927, 1929, 1939 ja 1949. Lisäksi joukkue on voittanut useita Suomen Cupin mestaruuksia.

Kooste: TPS Akatemia – Wilpas 4–0 | Kolmonen | 11.8.2023

Vastaa