Googlen custom-haku-APIn Python-esimerkki

Googlen custom-haku-APIn Python-esimerkki

Googlen custom-haku-APIn Python-esimerkki

Tässä artikkelissa tutustumme Googlen mukautettuun haku API:in ja tarjoamme Pythonin käyttäjille yksinkertaisen esimerkin sen käytöstä.

Hakukoneet ovat tärkeä osa nykyaikaista tietojenkäsittelyä, ja Google on yksi suosituimmista hakukoneista. Googlen mukautettu haku API mahdollistaa hakukoneen integroinnin omaan sovellukseen, jolloin voit hyödyntää Googlen tehokasta hakuteknologiaa omiin tarkoituksiisi.

Tässä esimerkissä käytämme Pythonin ohjelmointikieltä demonstroimaan Googlen mukautetun haun API:n käyttöä. Python on suosittu ohjelmointikieli sen yksinkertaisuuden ja monipuolisuuden takia. Käyttäen Pythonia, voimme luoda helpon ja tehokkaan ohjelman hakujen tekemiseen Googlen API:n kautta.

Jatka lukemista oppiaksesi, miten voit käyttää mukautettua haku API:a Pythonilla ja luoda omia räätälöityjä hakusovelluksia.

Käyttöönotto

Käyttöönotto

Tässä osiossa keskitytään siihen, miten käyttää Googlen custom-haku-APIa Pythonilla. Seuraavat vaiheet auttavat sinua integroimaan API:n projektiisi ja suorittamaan hakutoimintoja.

 1. Ensimmäiseksi sinun täytyy saada API-avain Google Developer -konsolista. API-avain antaa sinulle pääsyn Googlen custom-haku-APIin.
 2. Seuraavaksi sinun täytyy asentaa Pythonin requests-kirjasto, jotta voit tehdä HTTP-pyyntöjä API:n kanssa. Voit asentaa kirjaston komentoriviltä ajamalla seuraavan komennon:
pip install requests

Nyt sinulla on kaikki tarvittavat työkalut aloittamiseen. Seuraavaksi sinun täytyy rakentaa oikeanlaisia HTTP-pyyntöjä API:lle.

Jos haluat esimerkin siitä, miten voit käyttää API:a, seuraavassa on yksinkertainen Python-esimerkki, joka suorittaa hakutoiminnon:

import requests
def search(query):
url = "https://www.googleapis.com/customsearch/v1"
params = {
"key": "API-avain",
"cx": "custom-haun-cx",
"q": query
}
response = requests.get(url, params=params)
data = response.json()
# Käsittele vastausdata haluamallasi tavalla
# Esimerkiksi tulosta otsikot ja URL-osoitteet tulosjoukosta
for item in data.get("items", []):
print(item["title"])
print(item["link"])
search("hakusana")

Yllä oleva esimerkki lähettää GET-pyynnön Google custom-haku-APIin käyttäen hakusanaa ”hakusana”. Tämän jälkeen se tulostaa otsikot ja URL-osoitteet löydetystä tulosjoukosta.

Tämä on perusmalli, jota voit käyttää API:n käyttämiseen Pythonissa. Voit muokata sitä tarpeidesi mukaan, esimerkiksi lisäämällä tietokantayhteyden tai luomalla käyttöliittymän hakutulosten näyttämiseksi.

Seuraavassa osiossa käymme läpi API:n käyttöä tarkemmin ja annamme esimerkkejä eri hakutoiminnoista, joita voit suorittaa Googlen custom-haku-API:n avulla Pythonissa.

API-avaimen hankkiminen

API-avaimen hankkiminen

API (Application Programming Interface) on ohjelmointirajapinta, jonka avulla voit kommunikoida erilaisten sovellusten tai palveluiden kanssa. Pythonilla voit luoda omia ohjelmia, jotka hyödyntävät erilaisia API-palveluita.

Google tarjoaa API-rajapintoja eri palveluihinsa, joiden avulla voit esimerkiksi tehdä hakuja, hakea kartta- tai kuvatietoja tai käyttää Google-tallennustilaa. Tässä esimerkissä keskitymme Googlen hakupalvelun API-rajapintaan.

API-palveluiden käyttämiseen tarvitset API-avaimen. API-avain on uniikki tunniste, joka liitetään jokaiseen API-pyyntöön. Avaimen avulla palveluntarjoaja voi seurata API-käyttöä ja rajoittaa tarvittaessa pääsyä.

Jotta voimme käyttää Googlen hakupalvelun API-rajapintaa Pythonilla, meidän täytyy ensin hankkia API-avain Googlen kehittäjäsivustolta. Seuraavassa on ohjeet, kuinka voit luoda API-avaimen.

 1. Mene osoitteeseen https://console.developers.google.com ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.
 2. Luo uusi projekti klikkaamalla ”Select a project” -painiketta ja valitsemalla ”New Project”.
 3. Anna projektille haluamasi nimi ja valitse haluamasi organisaatio. Klikkaa sitten ”Create” -painiketta.
 4. Valitse uuden projektin kohdalta ”APIs & Services” -> ”Credentials”.
 5. Klikkaa ”Create credentials” -painiketta ja valitse ”API key”.
 6. Kopioi luotu API-avain talteen joko muistiinpanosovellukseen tai tallenna se tiedostoon.

Nyt sinulla on API-avain, jota voit käyttää Googlen hakupalvelun API-rajapinnan käyttöön Pythonissa. Seuraavaksi voit siirtyä käyttämään API-avainta Python-ohjelmassasi ja tekemään mukautettuja hakuja Googleen!

Python-ympäristön asennus

Python-ympäristön asennus

Ennen kuin voit käyttää Googlen mukautettua haku-APIa Pythonissa, sinun on varmistettava, että sinulla on Python-ympäristö asennettuna tietokoneellesi. Python on suosittu ohjelmointikieli, joka tarjoaa runsaasti kirjastoja ja moduuleja, joita voit käyttää ohjelmointiprojekteissasi.

Pythonin asentaminen on helppoa. Voit ladata ja asentaa uusimman Python-version viralliselta Pythonin verkkosivustolta osoitteessa https://www.python.org/downloads/. Seuraa asennusohjeita ja varmista, että valitset oikean version käyttöjärjestelmääsi.

Kun Python on asennettu, voit tarkistaa, että se toimii oikein avaamalla komentokehotteen tai terminaalin ja kirjoittamalla python --version. Jos näet asennetun Python-version numeron ilmestyvän, olet valmis aloittamaan.

Python-ympäristön asentamisen jälkeen sinun on myös asennettava tarvittavat kirjastot haku-API:n käyttämiseksi. Voit tehdä tämän helposti käyttämällä pip-pakettienhallintajärjestelmää, joka on Pythonin mukana toimitettu.

 1. Avaa komentokehote tai terminaali.
 2. Kirjoita seuraava komento, jotta päivität pipin uusimpaan versioon:
  pip install --upgrade pip
 3. Asenna tarvittavat kirjastot suorittamalla seuraava komento:
  pip install google-api-python-client google-auth google-auth-oauthlib google-auth-httplib2

Nyt sinulla pitäisi olla kaikki tarvittavat työkalut ja kirjastot asennettuna Python-ympäristöön. Olet valmis jatkamaan Googlen mukautetun haku-API:n käyttöä Pythonissa.

Mitä on Googlen custom-haku-API?

Googlen custom-haku-API on ohjelmointirajapinta, joka mahdollistaa räätälöityjen hakujen tekemisen Google-hakujen avulla. Sen avulla voit antaa tarkempia hakuparametreja ja suodattimia, jotta löydät haluamiasi tuloksia. Se on hyödyllinen työkalu, kun haluat automatisoida hakutoimintoja ja integroida ne omiin sovelluksiisi.

Miten voin käyttää Googlen custom-haku-APIa Pythonissa?

Voit käyttää Googlen custom-haku-APIa Pythonissa asentamalla ensin `googlesearch-python`-kirjaston ja sen jälkeen käyttämällä kirjaston tarjoamia funktioita ja metodeja. Voit lähettää hakukyselyitä ja määrittää erilaisia hakuparametreja, kuten hakusanan, sivunumeron, suodattimet ja paljon muuta.

Mikä on custom-haku-APIn hyöty Python-sovelluksissa?

Custom-haku-API tarjoaa hyödyllisen työkalun Python-sovelluksille, jotka tarvitsevat automatisoituja hakutoimintoja. Voit käyttää sitä esimerkiksi verkkosivujen indeksointiin, meta-tietojen hakemiseen, sisällön seulontaan tai mihin tahansa hakutoimintoon, joka voisi hyötyä räätälöidyistä hakuparametreista ja suodattimista.

Onko Googlen custom-haku-API käytettävissä maksutta?

Ei, Googlen custom-haku-APIa ei valitettavasti voi käyttää maksutta. Sen käyttöön liittyy rajoituksia sekä ilmaisen että maksullisen version osalta. Sinun tulee rekisteröityä Google Cloud Platformin kehittäjäksi ja maksaa käyttöön perustuvia maksuja API-käytöstä.

Missä muissa ohjelmointikielissä voin käyttää Googlen custom-haku-APIa?

Googlen custom-haku-APIa voi käyttää monissa ohjelmointikielissä, kuten Python, Ruby, Java, PHP ja JavaScript. Google tarjoaa tukemansa ohjelmointikielten käyttöön valmiita kirjastoja, joiden avulla voit helposti integroida APIn omiin sovelluksiisi oman ohjelmointikielen kautta.

Getting Started With Google Generative AI PaLM API In Python (Step-By-Step Tutorial)

Vastaa