Internet Explorerin asetusten palauttaminen helppo opas

Internet Explorerin asetusten palauttaminen helppo opas

Internet Explorerin asetukset palauttaminen helppo opas

Internet Explorer on yksi suosituimmista verkkoselaimista, jota käytetään ympäri maailmaa. Se tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia ja asetuksia, jotka voivat räätälöidä selaimen toimimaan juuri sinun tarpeisiisi. Joskus kuitenkin selaimen asetukset voivat mennä sekaisin, mikä voi aiheuttaa ongelmia selaimen toiminnassa. Tässä artikkelissa opit, miten voit palauttaa Internet Explorerin asetukset alkuperäisiin tehdasasetuksiin.

Jos Internet Explorerin toiminta on hidasta, jos sivut eivät lataudu oikein tai jos sinulla on muita ongelmia selaimen kanssa, voit yrittää palauttaa sen asetukset. Asetusten palauttaminen poistaa kaikki lisäasetukset ja laajennukset, jotka olet ehkä asentanut selaimelle. Tämä voi auttaa ratkaisemaan ongelmatilanteet ja saamaan selaimen takaisin toimimaan normaalisti.

Ohjeet asetusten palauttamiseen:

 1. Avaa Internet Explorer ja valitse Valikko -kuvake (kolme pistettä) oikeasta yläkulmasta.
 2. Valitse Asetukset ja siirry kohtaan Internet-asetukset.
 3. Napsauta Palauta -painiketta ja vahvista toiminto.
 4. Sulje selain ja käynnistä se uudelleen.

Internet Explorerin asetukset on nyt palautettu alkuperäisiin tehdasasetuksiin. Voit nyt käyttää selainta normaalisti ja toivottavasti ongelmat ovat kadonneet. Jos ongelmat jatkuvat, voit kokeilla muita vianmäärityskeinoja tai ottaa yhteyttä tekniseen tukeen saadaksesi lisäapua.

Asetusten palauttaminen alkuperäisiksi

Asetusten palauttaminen alkuperäisiksi

Internet Explorerin asetukset voivat joskus aiheuttaa ongelmia, kuten hitaan selailun, sivujen latautumisen ongelmia tai virheitä. Tässä ohjeessa näytämme, miten voit palauttaa Internet Explorerin asetukset alkuperäisiin arvoihin.

On tärkeää muistaa, että palauttaminen poistaa kaikki muutokset, joita olet tehnyt Internet Explorerin asetuksiin. Tämä tarkoittaa, että kaikki lisäasetukset, tallennetut salasanat ja muut muutokset menetetään. Mikäli olet tyytymätön nykyisiin asetuksiisi tai sinulla ei ole erityisiä muutoksia, voit turvallisesti palauttaa Internet Explorerin alkuperäisasetuksiin.

 1. Avaa Internet Explorer ja valitse ”Asetukset” (hammasratas-ikoni).
 2. Etsi ja valitse ”Internet-asetukset” -vaihtoehto.
 3. Siirry ”Tietosuoja” -välilehdelle.
 4. Valitse ”Oletus” -painike, joka palauttaa kaikki tietosuoja-asetukset alkuperäiseen tilaan.
 5. Siirry ”Turvallisuus” -välilehdelle.
 6. Valitse ”Nollaa kaikki vyöhykkeiden asetukset oletusarvoiksi” -painike.
 7. Napsauta ”OK” tallentaaksesi muutokset ja sulje Internet Explorer.

Nyt Internet Explorerin asetukset on palautettu alkuperäisiin arvoihin. Voit avata selaimen uudelleen ja käyttää sitä normaalisti. Mikäli asetuksien palautus ei ratkaissut ongelmaa, sinun kannattaa harkita selaimen päivittämistä uusimpaan versioon tai käyttää toista selainta.

Palauttaminen Internet Explorerin oletusasetuksiin

Palauttaminen Internet Explorerin oletusasetuksiin

Internet Explorer on yleisesti käytetty selain, mutta joskus sen asetukset voivat mennä sekaisin tai muuttua ei-toivotuiksi. Onneksi palauttaminen Internet Explorerin oletusasetuksiin on helppoa ja nopeaa.

Seuraavassa on opas, kuinka voit palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset:

 1. Avaa Internet Explorer, ja napsauta työkalurivin ratasikonia oikeassa yläkulmassa.
 2. Valitse avautuvasta valikosta ”Internet-asetukset”.
 3. Napsauta ”Lisäasetukset” -välilehteä, ja selaa alaspäin nähdäksesi ”Palauta” -painikkeen.
 4. Napsauta ”Palauta” -painiketta, ja varmista haluatko palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset.
 5. Paina ”Palauta” -painiketta uudelleen vahvistaaksesi toiminnon.

Tämän jälkeen Internet Explorer palautetaan sen alkuperäisiin tehdasasetuksiin. Kaikki muutokset, kuten asetuksien ja lisäosien asennukset, poistetaan.

On tärkeää huomata, että palauttaminen Internet Explorerin oletusasetuksiin voi aiheuttaa tietojen menetyksen, kuten tallennettujen salasanojen ja evästeiden poistumisen. Varmista, että sinulla on tarvittavat tiedot tallessa ennen palautuksen suorittamista.

Jos Internet Explorerin ongelmat jatkuvat tai et pysty suorittamaan palautusta, voit harkita selaimen päivittämistä uusimpaan versioon tai käyttää vaihtoehtoista selainta, kuten Mozillan Firefoxia tai Googlen Chromea.

Toivomme, että tämä opas auttaa sinua palauttamaan Internet Explorerin oletusasetukset helposti ja vaivattomasti!

Palauttaminen selaimen edelliseen versioon

Palauttaminen selaimen edelliseen versioon

Kun palautetaan Internet Explorerin asetukset, palautetaan samalla myös selaimen edelliseen versioon. Tämä voi olla hyödyllistä, jos olet päivittänyt selaimen uusimpaan versioon ja huomaat sen aiheuttavan ongelmia tai yhteensopimattomuutta.

Palauttamalla selaimen edelliseen versioon voit käyttää aiempia asetuksia ja ominaisuuksia, joita uusinta versio ei tue. Huomaa kuitenkin, että tämä voi myös aiheuttaa tietoturvariskejä, koska vanhemmat versiot eivät välttämättä sisällä kaikkia uusia tietoturvapäivityksiä.

Jos päätät palauttaa selaimen edelliseen versioon, seuraa näitä ohjeita:

 1. Avaa Internet Explorer.
 2. Mene ”Asetukset” -valikkoon, joka yleensä löytyy työkaluriviltä tai kolmen pisteen kuvakkeen takaa.
 3. Etsi ja valitse ”Internet-asetukset”.
 4. Mene ”Edistyneet” -välilehdelle.
 5. Etsi kohta ”Palauta Internet Explorerin asetukset” ja valitse ”Palauta”.
 6. Vahvista valinta klikkaamalla ”Palauta” -painiketta uudelleen.
 7. Odota, että palautusprosessi on valmis.
 8. Kun prosessi on valmis, sulje ja käynnistä Internet Explorer uudelleen.

Palauttamalla selaimen edelliseen versioon saat takaisin aiemmat asetukset ja ominaisuudet, jotka olivat käytössä ennen päivitystä. Tämä voi auttaa ratkaisemaan yhteensopivuusongelmia ja palauttamaan selaimen toimivuuden.

Lisäasetusten palautus

Lisäasetusten palautus

Kun palautetaan Internet Explorerin asetuksia, palautetaan myös kaikki lisäasetukset oletusarvoihin. Lisäasetukset voivat sisältää esimerkiksi latausasetukset, selainlaajennukset, selaushistorian ja evästeet. Palautusprosessi voi vaihdella hieman riippuen käytetystä Internet Explorerin versiosta, mutta tässä on yleinen ohje lisäasetusten palautukseen.

Huomio: Ennen kuin palautat lisäasetukset, varmista, että sinulla on tarvittavat salasanat ja tiedot tallessa, koska palautusprosessi poistaa kaikki tallennetut tiedot.

 1. Avaa Internet Explorer selaimessa.
 2. Mene työkalupalkin yläosassa olevaan ”Työkalut” -valikkoon.
 3. Valitse avautuvasta valikosta ”Internet-asetukset”.
 4. Siirry ”Lisäasetukset”-välilehdelle.
 5. Etsi ”Palauta” -painike ”Lisäasetukset”-välilehden alapuolelta.
 6. Klikkaa ”Palauta”.
 7. Avautuu dialogiruutu, jossa kysytään, haluatko palauttaa lisäasetukset oletusarvoihin.
 8. Varmista, että haluat palauttaa lisäasetukset ja klikkaa ”Palauta”.
 9. Odota, kunnes palautusprosessi on valmis.
 10. Kun palautus on valmis, sulje Internet Explorer ja avaa se uudelleen.

Tämän jälkeen olet palauttanut kaikki Internet Explorerin lisäasetukset oletusarvoihin. Huomaa, että tämä ei vaikuta itse selainohjelman asetuksiin, kuten aloitussivuun tai hakukoneeseen. Nämä asetukset on mahdollista muuttaa erikseen Internet Explorerin asetuksissa.

Voiko Internet Explorerin asetuksia palauttaa takaisin myöhemmin?

Kyllä, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset takaisin myöhemmin, jos tarvitset sitä. Seuraa samat askeleet kuin aiemmin, mutta sen sijaan että valitset ”Palauta”-painiketta, valitse ”Peruuta”. Tällöin asetuksia ei palauteta oletusarvoihin.

Palautetaanko Internet Explorerin asetukset samalla tavalla eri versioissa?

Eri versioissa Internet Explorerin asetukset voidaan palauttaa samalla tavalla. Valikkojen sijainti voi vaihdella hieman versiosta riippuen, mutta yleiset askeleet ovat samat. Jos sinulla on eri versio Internet Explorerista, voit etsiä tarkempia ohjeita palauttamiseen kyseiselle versiolle.

Mitä tapahtuu, kun palautan Internet Explorerin asetukset?

Kun palautat Internet Explorerin asetukset, kaikki muutokset ja mukautukset, jotka olet tehnyt selaimessa, poistetaan. Tämä sisältää esimerkiksi asetukset, tallennetut salasanat, historia ja evästeet. Internet Explorer palautetaan takaisin alkuperäisiin oletusasetuksiin, joita seurataan oletustilassa.

Tarvitsenko erityisiä oikeuksia palauttaakseni Internet Explorerin asetukset?

Ei, sinun ei yleensä tarvitse erityisiä oikeuksia palauttaaksesi Internet Explorerin asetukset. Voit tehdä sen omalla käyttäjätunnuksellasi, jos sinulla on pääsy selaimen asetuksiin. Kuitenkin joissakin tapauksissa, kuten organisaatioissa, järjestelmänvalvoja voi rajoittaa pääsyä asetuksiin, jolloin tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet tehokkaaseen palauttamiseen.

Miten voin palauttaa Internet Explorerin asetukset?

Internet Explorerin asetukset voi palauttaa helposti seuraavalla tavalla:

Tarvitsenko erikoistaitoja palauttaakseni Internet Explorerin asetukset?

Ei tarvitse. Internet Explorerin asetukset voi palauttaa helposti seuraamalla muutamaa yksinkertaista vaihetta.

Kuinka kauan Internet Explorerin asetusten palauttaminen yleensä kestää?

Internet Explorerin asetusten palauttaminen kestää yleensä vain muutaman minuutin.

Voiko Internet Explorerin asetukset palauttaa ilman Internet-yhteyttä?

Kyllä, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset ilman Internet-yhteyttä.

Mitä teen, jos Internet Explorerin asetukset eivät palautu?

Jos Internet Explorerin asetukset eivät palautu, voit yrittää palauttamista uudelleen tai ottaa yhteyttä tekniseen tukeen saadaksesi apua.

Microsoft Edge Is Objectively Better. But No One Wants It.

Vastaa