Jib maven pluginin proxy – Opas ja tutoriaalit

Jib maven pluginin proxy – Opas ja tutoriaalit

Jib maven pluginin proxy - Opas ja tutoriaalit

proxy on välimiespalvelin, joka toimii välittäjänä yhden järjestelmän ja toisen järjestelmän välillä. Yksi käyttötapa välttämättömyydestä käyttää välityspalvelinta on, kun käytät maven-laajennusta nimeltä jib-maven-laajennus. Tässä oppaassa ja tutoriaaleissa käydään läpi, kuinka käyttää proxyä jib-maven-laajennuksen kanssa.

Jib-maven-laajennus on maven-plugin, joka helpottaa Java-sovellusten pakkaamista ja julkaisemista konttien muodossa. Se on loistava työkalu, joka auttaa kehittäjiä nopeuttamaan sovellusten toimitusta ja käyttöönottoprosessia. Jib-maven-laajennus huolehtii kontin luomisesta ja julkaisemisesta ilman tarvetta käyttää Dockeria tai muuta erillistä työkalua.

Tämä opas ja tutoriaali auttavat sinua ymmärtämään, kuinka käyttää proxyä jib-maven-laajennuksen kanssa. Läpikäymme vaiheet, joilla proxy määritetään maven-pohjaisissa projekteissa ja miten se konfiguroidaan jib-maven-laajennuksen kanssa. Näiden ohjeiden avulla voit päästä alkuun jib-maven-laajennuksen käytössä proxy-yhteyden kanssa ja hyötyä sen tarjoamista eduista.

Jib-maven-laajennus proxy

Jib-maven-laajennus proxy

Jib-maven-laajennusta käytetään Maven-projektin pakkauksen luomiseen ja siirtämiseen konttiin, mutta joskus on tarpeen käyttää välityspalvelinta, jotta päästäisiin ulos yrityksen verkon takaa. Onneksi Jib-maven-laajennus tukee myös välityspalvelinasetuksia.

Jib-maven-laajennuksen proxy-asetus määritellään pom.xml-tiedostossa. Tämä mahdollistaa kontin rakentamisen ja lähettämisen eteenpäin, vaikka joutuisit käyttämään yrityksen verkon välityspalvelinta.

Aloittaaksesi proxy-asetusten määrittämisen Jib-maven-laajennukselle, sinun on lisättävä seuraava koodi pom.xml-tiedoston build-lohkoon:

<plugins>
<plugin>
<groupId>com.google.cloud.tools</groupId>
<artifactId>jib-maven-plugin</artifactId>
<version>[version]</version>
<configuration>
<!-- Jib-maven-laajennuksen määritykset -->
</configuration>
</plugin>
</plugins>

Jib-maven-laajennuksen proxy-asetukset voidaan asettaa configuration-lohkoon. Lisää seuraava koodi <configuration>-lohkon sisään:

<configuration>
<container<
<!-- Jib-maven-laajennuksen muita määrityksiä-->
</container>
<proxy>
<http>
<!-- HTTP-proxy-asetukset -->
</http>
<https>
<!-- HTTPS-proxy-asetukset -->
</https>
</proxy>
</configuration>

Jib-maven-laajennuksen proxy-asetukset voidaan määrittää sekä HTTP- että HTTPS-proxyille. Voit lisätä tarvittavat proxy-osoitteet ja portit asettamalla <host> ja <port> kentät.

Esimerkiksi, jos sinulla on HTTP-proxy-profiili osoitteessa http://proxy.example.com ja portti 8080, voit määrittää sen seuraavasti:

<http>
<host>proxy.example.com</host>
<port>8080</port>
</http>

Vastaavasti, jos sinulla on HTTPS-proxy-profiili osoitteessa https://proxy.example.com ja portti 8443, voit määrittää sen seuraavasti:

<https>
<host>proxy.example.com</host>
<port>8443</port>
</https>

Näiden asetusten avulla Jib-maven-laajennus osaa käyttää proxy-asetuksia kontin rakentamiseen ja lähettämiseen, mikäli se on tarpeen.

Jib-maven-laajennuksen proxy-asetusten käyttömahdollisuus tekee siitä erinomaisen työkalun yritysympäristöissä, joissa käytetään välityspalvelinta. Näiden asetusten avulla voit käyttää Jib-maven-laajennusta tehokkaasti ja varmistaa konttien onnistuneen pakkauksen ja siirron verkon välityksellä.

Huomaa: Jib-maven-laajennuksen proxy-asetusten käytettävyys riippuu käyttämästäsi Jib-maven-laajennuksen versiosta, joten tarkista aina viimeisimmät dokumentaatiot ja ohjeet asianmukaisten asetusten käytöstä.

Opas ja tutoriaalit

Opas ja tutoriaalit

Tässä osassa esitetään opas ja tutoriaalit Jib Maven pluginille, joka on Maven-laajennus, jonka avulla voit rakentaa ja julkaista Java-sovelluksesi Docker-kuvina. Se helpottaa sovelluksen pakkaamista ja jakamista eri ympäristöissä, erityisesti silloin kun on käytössä proxy-palvelimia tai rajoitettu Internet-yhteys.

Jib Maven laajennus tarjoaa useita ominaisuuksia proxy-läpivientiin:

 • Jib-maven-laajennussuodatin – Tämä ominaisuus mahdollistaa määrittää proxy-yhteys Maven-laajennukselle käyttäen Jib-maven-pluginia. Voit määrittää yhteyden palvelimen tiedot, kuten osoitteen, portin ja käyttäjätunnuksen salasanan.
 • Maven-syötteiden ja -asennusten välitys – Jib-maven-laajennus voi myös välittää Maven-syötteet ja -asennukset proxy-palvelimen kautta, jolloin voit saavuttaa riippuvuudet ja ladata tarvittavat tietokannat.

Tässä esimerkissä näytämme, kuinka määrittää proxy-yhteys Jib Maven pluginille käyttämällä jib-maven-laajennussuodatinta:

 1. Lisää seuraava koodinpätkä Mavenin pom.xml-tiedostoon:


  <build>
    <plugins>
      <plugin>
        <groupId>com.google.cloud.tools</groupId>
        <artifactId>jib-maven-plugin</artifactId>
        <version>2.0.0</version>
        <configuration>
          <container>
            <jvmFlags>
              -Dhttp.proxyHost=proxy.example.com
              -Dhttp.proxyPort=8080
            </jvmFlags>
          </container>
          <from>
            <image>openjdk:8-jdk-alpine</image>
          </from>
          <to>
            <image>my-app</image>
            <tags>
              <tag>latest</tag>
              <tag>1.0</tag>
            </tags>
          </to>
        </configuration>
      </plugin>
    </plugins>
  </build>
 2. Tallenna tiedosto ja aja Maven-komento mvn compile komentokehotteessa. Jib Maven plugin luo nyt Docker-kuvan projektistasi käyttäen määrittämääsi proxy-yhteyttä.

 3. Varmista, että Docker-käyttöympäristö on määritetty oikein. Voit tarkistaa tämän ajamalla komennon docker info komentokehotteessa. Näet tuloksen, joka sisältää Docker-palvelimen tiedot.

 4. Aja komento docker run -p 8080:8080 my-app:latest nähdäksesi, kuinka Docker-kuvastasi luotu kontti käynnistyy.

Tämä on vain yksinkertainen esimerkki Jib Maven pluginin käytöstä proxy-yhteyksillä. Plugin tarjoaa myös muita ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden konfiguroida tiettyjä Docker-kuvan ominaisuuksia, kuten ympäristömuuttujia ja run-komentoja.

Olet nyt valmis käyttämään Jib Maven pluginia proxy-yhteyksien kanssa. Se on tehokas työkalu, joka tekee Java-sovellusten paketoinnista ja jakelusta vaivatonta käyttämällä Mavenia. Kokeile sitä ja nauti sen eduista!

Mikä on Jib Maven Plugin?

Jib Maven Plugin on työkalu, joka helpottaa Java-sovellusten paketointia ja julkaisua Docker-kontteihin Maven-projekteissa.

Mitä etuja Jib Maven Plugin tarjoaa?

Jib Maven Plugin tarjoaa useita etuja, kuten nopean paketoinnin, miellyttävän kehityskokemuksen ja mahdollisuuden julkaisuun ilman Docker-asiantuntemusta.

Miten määritetään proxy jib-maven-pluginille?

Jib Maven Pluginin proxy voidaan määrittää määrittämällä asianmukaiset järjestelmäominaisuudet maven-komennolla tai määrittämällä ne pom.xml-tiedostossa.

Miten Jib Maven Plugin proxy vaikuttaa paketointiin ja julkaisuun?

Jib Maven Pluginin proxy vaikuttaa paketointiin ja julkaisuun välittämällä kaikki tarvittavat pyynnöt ja vastaukset proxy-palvelimen kautta.

Onko Jib Maven Pluginin proxy-palvelimen käyttö pakollista?

Ei, Jib Maven Pluginin proxy-palvelimen käyttö ei ole pakollista, mutta se voi olla hyödyllistä, jos tarvitaan yhteyden muodostamista tietyistä syistä, kuten yritysverkostosta tai rajoitetusta verkkoyhteydestä.

Mikä on Jib Maven plugin?

Jib Maven plugin on työkalu, joka mahdollistaa Java-pohjaisten sovellusten paketoimisen ja siirtämisen konttialustaan, kuten Dockeriin tai Kubernetesiin. Se mahdollistaa sovelluksen pakettamisen ilman tarvetta kirjoittaa Dockerfilea tai muokata projektin rakennuskonfiguraatiota.

Miten Jib Maven plugin toimii proxy-palvelimen kanssa?

Jib Maven plugin tukee proxy-palvelimien käyttöä, jotta sovelluksen riippuvuudet voidaan ladata turvallisesti internetistä. Proxy-palvelimen tiedot, kuten osoite, portti, käyttäjänimi ja salasana, voidaan määrittää projektin Maven-konfiguraatiossa tai komentorivillä annettavilla järjestelmäominaisuuksilla.

Dockerizing Spring Boot Apps using Google Jib | Google-Container-Tools | JavaTechie

How to set up a Yum Proxy Repo in Nexus Repository Manager 3.5

Vastaa