Kananrinta uunissa herkullinen ja helppo resepti

Kananrinta uunissa herkullinen ja helppo resepti

Kanafilee uunissa celsius-asteina herkullinen ja helppo resepti

Kanafilee uunissa celsius-asteina on erittäin helppo ja vaivaton tapa valmistaa herkullinen broilerin rintafilee. Kanafileet valmistetaan uunissa tiettynä lämpötilana, jotta saadaan aikaan mehevää ja maukasta lihaa. Tässä reseptissä kanafileet paistetaan celsiusasteina, jotta varmistetaan optimaalinen paistoaste.

Kanafilee uunissa celsius-asteina reseptin salaisuus piileekin siinä, että fileet paistetaan niin sanotusti matalammassa lämpötilassa, jotta liha ei kuivu. Tässä tapauksessa celsiusasteet toimivat suuntaa antavana mittarina oikealle paistolämpötilalle. Kun kanafileet valmistetaan tietyn celsiusasteen lämmössä, niiden sisälämpötila pysyy sopivalla tasolla, mikä takaa mehevän lopputuloksen.

Kanafilee uunissa celsius-asteina -reseptissä kanafileet asetetaan uunivuokaan ja paistetaan tietyn aikaa ja tietyn lämpötilan mukaan. Näin saadaan aikaan herkullinen ja mehevä kanafilee ilman suurta vaivaa. Tarjoile kanafileiden kanssa esimerkiksi uunijuureksia tai salaattia, ja nauti herkullisesta ateriasta!

Valmistusohje

Valmistusohje

Valmista herkullinen broilerin kanafilee uunissa celsiusasteina seuraavan reseptin avulla:

 • 1. Lämmitä uuni 180 celsiusasteeseen.
 • 2. Leikkaa broilerin kanafilee rintafilee pieniksi paloiksi.
 • 3. Laita kanafilee uuninkestävään vuokaan.
 • 4. Mausta kanafilee haluamillasi mausteilla, esimerkiksi suolalla, pippurilla ja valkosipulilla.
 • 5. Laita vuoka uunin keskitasolle ja paista kanafilee noin 25-30 minuuttia, kunnes se on kypsää ja saanut kauniin ruskean värin.
 • 6. Ota kanafilee pois uunista ja anna sen hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Nyt herkullinen ja helppo broilerin kanafilee on valmistettu ja valmis tarjottavaksi! Nauti ruoasta sellaisenaan tai esimerkiksi lisäämällä siihen salaattia tai riisiä.

Kanafileen maustaminen

Kanafileen maustaminen

Kanafileen valmistaminen uunissa celsiusasteina on herkullinen ja helppo tapa saada mehevää ja maukasta kanaa. Ennen kuin kanafileet laitetaan uuniin, ne kannattaa maustaa sopivilla mausteilla, jotta maku tulee esiin ja kana saa lisää makua. Tässä reseptissä käytetään seuraavia mausteita:

 • Celsiusaste: Kanafileet valmistetaan uunissa, joka on lämmitetty tiettyyn lämpötilaan celsiusasteina. Tässä reseptissä suositellaan käyttämään uunin lämpötilaksi 180 astetta celsiusasteina.
 • Kanafilee: Valitse tuoreita ja laadukkaita siipikarjan rintafileitä, jotka ovat sopivan kokoisia ja tasaisia.
 • Valmistettu uunissa: Kanafileet valmistetaan uunissa, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja säilyttävät mehevyytensä. Uuni antaa myös krokantin pinnan fileille.

Jotta kanafileet saavat makua ja mehevyyttä, ne maustetaan ennen paistamista. Tässä reseptissä käytetään seuraavia mausteita:

Mauste Määrä
Suola 1 tl
Pippuri 1/2 tl
Paprikajauhe 1 tl
Valkosipulijauhe 1/2 tl
Yrttimausteseos 1 tl

Mausteseos sekoitetaan keskenään ja hierotaan kanafileiden pintaan. Voit myös lisätä halutessasi muita mausteita oman maun mukaan. Anna maustettujen kanafileiden marinoitua jääkaapissa 30 minuuttia ennen paistamista. Tämä antaa mausteiden imeytyä kanaan ja tekee siitä mehevämpää ja maukkaampaa.

Kanafileen paistaminen

Kanafileen paistaminen

Kanafileet ovat suosittu vaihtoehto ruoanlaitossa, ja niitä voidaan valmistaa monin eri tavoin, kuten uunissa. Kanafileet ovat erityisen hyviä paistettuina, sillä ne säilyttävät mehevyytensä ja herkullisen maun.

Ennen kuin aloitat kanafileiden paistamisen, varmista että käytössäsi on tuoreita, laadukkaita kanafileitä. Voit valita joko kokonaisia broilerin rintafileitä tai valmiiksi pilkottuja kanafileitä.

Valmistusohjeet:

 1. Ensimmäiseksi lämmitä uuni 200 celsiusasteeseen.
 2. Mausta kanafileet haluamillasi mausteilla. Voit käyttää esimerkiksi suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta tai yrttisekoitusta.
 3. Voit myös lisätä marinadin kanafileiden päälle antamaan lisämakua. Valmista marinadi käyttämällä esimerkiksi oliiviöljyä, sitruunamehua, hunajaa ja mausteita.
 4. Laita maustetut kanafileet uunipellille tai uunivuokaan ja paista niitä uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita.
 5. Nauti paistettu kanafilee sellaisenaan tai tarjoile sen lisäksi esimerkiksi vihreän salaatin, kasvisten tai riisin kanssa.

Voit myös kokeilla muita tapoja valmistaa kanafileitä, kuten grillissä tai paistinpannulla. Kanafileet ovat monikäyttöisiä ja ne sopivat hyvin erilaisten ruokien valmistamiseen.

Kanafileen paistaminen uunissa celsiusasteina on herkullinen ja helppo tapa valmistaa kanaa. Kokeile tätä reseptiä seuraavalla kerralla kun kaipaat nopeaa ja maukasta ruokaa.

Kanafileen kypsentäminen uunissa

Kanafileen kypsentäminen uunissa

Kanafilee on herkullinen ja helppo ruoka, joka sopii moniin eri ruokalajeihin. Kanafileen kypsentäminen uunissa on kätevä tapa valmistaa kanaa, koska se antaa kanafileelle mehevän ja maukkaan lopputuloksen. Alla on helppo resepti, jossa kanafilee valmistetaan uunissa celsius-asteina.

Voit käyttää tässä reseptissä broilerin rintafileitä tai muita kanafileitä. Kanafileet voi halutessasi paistaa ensin kuumalla pannulla, jotta ne saavat kauniin ruskean pinnan.

 1. Laita uuni lämpenemään 200 celsiusasteeseen.
 2. Aseta kanafileet uuninkestävään vuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
 3. Mausta kanafileet haluamallasi tavalla esimerkiksi suolalla, pippurilla, yrttimausteilla tai marinadilla.
 4. Laita kanafileet uuniin ja paista niitä noin 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja mehukkaita.
 5. Tarkista kanafileiden kypsyys leikkaamalla yksi filee poikki. Jos liha on vaaleaa eikä siitä valu punaista nestettä, se on kypsää.

Kun kanafileet ovat kypsiä, ne voi tarjoilla sellaisenaan esimerkiksi riisin, perunoiden tai salaatin kanssa. Voit myös käyttää kypsät kanafileet osana erilaisia ruokia, kuten pastoja, wokkeja tai patoja. Kanafileet säilyvät myös hyvin jääkaapissa, joten voit valmistaa niitä isomman määrän ja käyttää niitä myöhemmin eri ruokalajeissa.

Missä muussa lämpöasteissa kananfileet voi valmistaa uunissa?

Kananfileet voi valmistaa uunissa myös Fahrenheit-asteina, jolloin suositeltu lämpötila on noin 425 astetta Fahrenheitia.

Miten pitkään kananfileet tulee kypsentää uunissa?

Suositeltu kypsymisaika kananfileille uunissa on noin 20-25 minuuttia, tai kunnes kananfileet ovat kauttaaltaan kypsiä ja mehukkaita.

Voiko kananfileet maustaa ennen uuniin laittamista?

Kyllä, kananfileet voi maustaa haluamillaan mausteilla ennen uuniin laittamista. Esimerkiksi suola, pippuri, valkosipulijauhe ja paprikajauhe sopivat hyvin kananfileiden maustamiseen.

Mitkä ovat parhaat lisukkeet kananfileille?

Kananfileet sopivat hyvin esimerkiksi perunan, riisin tai pastan kanssa. Voit myös tarjoilla kananfileet salaatin tai höyrytettyjen vihannesten kera.

Onko kananfileiden valmistaminen uunissa terveellistä?

Kyllä, kananfileiden valmistaminen uunissa on terveellistä, sillä uunissa paistaminen ei vaadi rasvaa samalla tavalla kuin esimerkiksi paistinpannulla paistaminen. Lisäksi uunissa kypsentäminen auttaa säilyttämään kananfileiden mehevyyden.

Mitä tarvitsen tämän reseptin valmistamiseen?

Tarvitset kananfileitä, suolaa, pippuria, oliiviöljyä, valkosipulijauhetta, sitruunamehua ja tuoretta persiljaa.

Kuinka kauan kananfileet tulee paistaa uunissa?

Kananfileet tulee paistaa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita pinnalta.

Onko tämä resepti helppo valmistaa?

Kyllä, tämä resepti on erittäin helppo valmistaa. Tarvitset vain muutamia raaka-aineita ja uunin. Se on täydellinen arkiruoka!

Voinko korvata kananfileen jollain muulla lihalla?

Kyllä, voit korvata kananfileen esimerkiksi kalkkunalla tai sianlihalla. Resepti toimii hyvin myös näillä vaihtoehdoilla.

Herkullista kokkausta Tefalin ja Hans Välimäen kanssa: Paistettua broilerin…

Kokonainen broileri ja uuniriisi

Vastaa