Kuinka estää kissaa koskemasta kasviin 9 vinkkiä

Kuinka estää kissaa koskemasta kasviin 9 vinkkiä

Kuinka estää kissaa koskemasta kasviin 9 vinkkiä

Oletko omistaja, joka haluaa suojata rakkaita kasvejasi kotisi pahaenteiseltä tuholaiselta – kissalta? Kissat ovat uteliaita eläimiä ja saattavat tarttua kasveihin tai jopa pureskella niitä. Joten miten voit estää kissaa koskemasta kasviin?…

Ensinnäkin, on tärkeää sijoittaa kasvit pois kissan ulottuvilta. Korkeat hyllyt, pöydät tai jopa seinät voivat olla hyviä paikkoja, joihin kissa ei pääse tarttumaan kasveihin. Voit myös harkita kasvien sijoittamista suljettuun terassille tai huoneeseen, johon kissa ei pääse.

Vältä houkutusta

Jos kissa kuitenkin pääsee lähestymään kasvia, voit harkita houkuttelevien hajujen välttämistä. Jotkut kasvit, kuten minttu tai sitruunamelissa, voivat houkutella kissoja. Sen sijaan, voit kokeilla esimerkiksi rosmariinia tai laventelia, joista kissat yleensä eivät välitä. Lisäksi voit myös kokeilla suihkuttaa kasvien ympärille katkua tai jotain, mikä tuottaa epämiellyttävän hajun kissalle.

Suojaa kasvit

On myös joitakin suojatoimenpiteitä, joita voit käyttää estämään kissaa pääsemästä kasveihin. Yksi vaihtoehto on asentaa verkko tai suojahäkki kasvin ympärille, joka estää kissaa pääsemästä lähelle kasvia tai jopa pureskelemasta sitä. Voit myös yrittää sijoittaa karheaa materiaalia, kuten kanaverkkoa tai piikikkäitä esineitä, kasvin ympärille. Kissa voi arastella koskettamasta näitä epämiellyttäviä pintoja.

Kuinka estää kissaa koskemasta kasviin?

Kuinka estää kissaa koskemasta kasviin?

Jos sinulla on kotona kissa ja haluat suojata kasvejasi sen tarttumasta tai koskemasta niihin, tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua välttämään tätä ongelmaa.

 1. Käytä korkeita kukkapylväitä tai hyllyjä: aseta kasvit korkeammalle, jotta kissa ei pääse niihin käsiksi.
 2. Käytä suojaverkkoa: peitä kasvi suojaverkolla, joka estää kissaa pääsemästä lähellekään.
 3. Suihkuta hajusteita: suihkuta kasveihin hajusteita, kuten sitruunaa, jotka kissat eivät yleensä pidä.
 4. Käytä karkotinta: hanki karkotin, joka lähettää äänen, jota kissat eivät pidä, kun ne lähestyvät kasvia.
 5. Käytä suihkepulloa: suihkuta vettä kissaa kohti, kun se lähestyy kasvia. Tämä voi opettaa kissalle, että kasvin lähellä oleminen ei ole sallittua.
 6. Kasvata kissalle oma ruohomatto: anna kissalle oma ruohomatto, jota se voi pureskella ja leikkiä, jotta se ei kiinnostu kasveistasi.
 7. Käytä hajusteita: käytä hajusteita, kuten eukalyptusta tai minttua, joita kissat eivät yleensä pidä.
 8. Estä pääsy: pidä kissa poissa huoneesta tai laita kasvit suljettuun tilaan, jonne kissa ei pääse.
 9. Anna kissalle muuta tekemistä: tarjoa kissalle paljon leluja ja aktiviteetteja, jotta sillä on jotain muuta tekemistä kuin koskea kasveihisi.

Kokeile näitä vinkkejä ja katso, mikä toimii parhaiten sinun ja kissasi kannalta. On tärkeää pitää kissasi turvassa ja samalla suojata myös kasvejasi.

Käytä suojaverkkoa kasvin ympärillä

Käytä suojaverkkoa kasvin ympärillä

Kissat ovat uteliaita eläimiä ja ne saattavat tarttua kasveihin leikkimistarkoituksessa tai yrittää syödä niitä. Tämä voi aiheuttaa vahinkoa kasville ja jopa myrkytyksen riskin, jos kyseessä on myrkyllinen kasvi. On tärkeää suojata kasvit kissan ulottuvilta ja estää niitä koskemasta niihin. Yksi tehokas keino on käyttää suojaverkkoa kasvin ympärillä.

Suojaverkon avulla voit luoda fyysisen esteen, joka estää kissaa tarttumasta kasviin. Verkon avulla voit myös suojata kasvia vahingossa tipahtavilta tai heilahtelevilta esineiltä, kuten koriste-esineiltä tai roskilta. Suojaverkkoon tarttuminen voi olla kissalle epämiellyttävää ja se voi opettaa kissaa välttämään kasveja jatkossa.

Voit hankkia valmiita suojaverkkoja puutarhatarvikeliikkeistä tai voit valmistaa sellaisen itse käyttäen esimerkiksi ohutta verkkoa tai kalaverkkoa. Verkon tulee olla tarpeeksi tiheää, jotta kissan tassut tai kuonon eivät pääse läpi. Varo kuitenkin, että verkon aukot ovat tarpeeksi suuria, jotta kasvi saa riittävästi ilmanvaihtoa ja valoa.

Asenna suojaverkko kasvin ympärille tiukasti ja varmista, että se on kiinnitetty hyvin. Joskus kissa voi onnistua raapimaan tai puremaan verkon läpi, joten varmista, että se on tarpeeksi kestävä. Voit myös harkita suuremman suojakotelon rakentamista, joka ulottuisi koko kasvin ympärille.

Kiinnitä verkko tukevasti maahan

Kiinnitä verkko tukevasti maahan

Jos haluat estää kissaa koskemasta kasviin, voit käyttää verkkoa tai verkkoaitaa. Verkon käyttö on yksi tehokkaimmista tavoista suojata kasvi kissalta. Kiinnitä verkko tukevasti maahan, jotta kissa ei pääse kaivamaan sen alta tai pujottelemaan sen läpi.

Kun kiinnität verkon maahan, varmista, että se on tarpeeksi tiukka, jotta kissa ei pääse sen läpi tai ali. Voit käyttää maahan kiinnittämiseen esimerkiksi maankäyttönauloja tai metallipistoja. Varmista myös, että verkko on tarpeeksi korkea, jotta kissa ei pääse hyppäämään sen yli.

Tärkeää on myös valita lujaa materiaalia oleva verkko, joka kestää kissan yritykset rikkoa sitä. Kissan kynnet voivat vahingoittaa heikkoa tai huonolaatuista verkkoa, joten suosi vahvaa ja kestävää materiaalia.

Valitse riittävän korkea verkko

Valitse riittävän korkea verkko

Kissa on utelias olento ja saattaa helposti kiivetä koristekasvin luo, joten on tärkeää valita riittävän korkea verkko, joka estää kissaa koskemasta kasviin. Verkon korkeuden tulisi olla vähintään kaksi kertaa kissan korkeus, jotta se ei pääse tarttumasta kasviin.

Kuinka tämä voidaan toteuttaa? On olemassa useita tapoja välttää kissaa koskemasta kasviin:

 1. Asenna verkko tai häkki, joka on riittävän korkea kissan ulottumattomissa. Tämä voi olla joko metallinen verkko tai muovinen häkki, jossa on pieniä reikiä, jotta kasvi saa tarpeeksi valoa.
 2. Käytä korkeaa kasvia, joka kasvaa luontaisesti korkeaksi ja jonka alaosassa ei ole lehtiä tai oksia. Tämä estää kissaa pääsemästä kasvin runkoon kiinni.
 3. Kiinnitä kasvi kattoon tai seinään niin, että kissa ei pääse siihen käsiksi. Tämä voi vaatia ripustusmekanismin tai köyden käyttöä.
 4. Käytä kasvigeeliä tai hajuvesiä, jotka kissat eivät pidä. Levitä näitä aineita kasvin ympärille, jolloin kissa välttää koskemasta siihen.
 5. Tarjoa kissalle vaihtoehtoinen lelu tai raapimispaikka, jotta se ei kiinnostu kasvista. Kissat saattavat koskea kasveihin tylsistymisen vuoksi, joten tarjoamalla niille muita aktiviteetteja voi auttaa välttämään tätä käyttäytymistä.
 6. Pidä kissan huomio kiinnitettynä muihin asioihin, esimerkiksi leikkimällä sen kanssa tai tarjoamalla sille ikkunasta näkymiä lintujen tai muiden eläinten seuraamiseksi.
 7. Estä pääsy kasville käyttämällä esteitä, kuten luudalla tai muilla esineillä kasvin ympärille. Tämä voi auttaa estämään kissaa lähestymästä kasvia.
 8. Sijoita kasvi korkealle hyllylle tai pöydälle, johon kissa ei pääse kiipeämään. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos kissa ei pääse esteistä huolimatta kasvin luo.
 9. Harkitse myrkyllisten kasvien välttämistä. Joitakin kasveja tulisi välttää, koska ne voivat olla vaarallisia kissoille. Tarkista luettelo myrkyllisistä kasveista ja varmista, että valitsemasi kasvi ei ole kissallesi haitallinen.

Näiden vinkkien avulla voit estää kissaa koskemasta kasviin ja pitää sekä kissasi että kasvisi turvassa. On tärkeää muistaa, että jokainen kissa on yksilöllinen, joten saatat joutua soveltamaan erilaisia keinoja riippuen kissasi käyttäytymisestä ja tarpeista.

Miten estää kissaa koskemasta kasveihin?

On olemassa useita keinoja estää kissaa koskemasta kasveihin. Jotkut vinkit ovat esimerkiksi: sijoita kasvit korkealle tai käytä suojia kasvien ympärillä.

Miten voin suojata kasvit kissan ulottumattomissa?

Kasvien sijoittaminen korkealle voi auttaa estämään kissaa pääsemästä niihin käsiksi. Voit myös käyttää suojia, kuten verkkoja tai häkkejä, kasvien ympärillä.

Miksi kissat koskettelevat kasveja?

Kissat saattavat kosketella kasveja, koska ne ovat uteliaita ja haluavat tutkia ympäristöään. Lisäksi joillekin kissoille saattaa olla houkuttelevaa pureksia tai kaapia kasveja.

Kuinka välttää kasvien myrkyllisyys kissalle?

Jos tiedät, että kissasi on kiinnostunut kasveista, voit valita myrkyttömiä kasveja, joita se voi turvallisesti koskettaa. On myös tärkeää pitää myrkylliset kasvit poissa kissan ulottuvilta.

Voiko kissalle vahingoittaa kosketus kasveihin?

Joissakin tapauksissa kasvien koskettaminen voi aiheuttaa kissalle vahinkoa. Jotkut kasvit voivat olla myrkyllisiä ja aiheuttaa myrkytystä, kun taas toiset kasvit voivat aiheuttaa ärsytystä tai vammoja, jos kissa pureskelee niitä.

Kuinka voin estää kissaa koskemasta kasviin?

On olemassa useita keinoja, joilla voit estää kissan koskemasta kasviin. Voit esimerkiksi sijoittaa kasvin korkealle hyllylle tai roikkumaan kattoon. Lisäksi voit kokeilla suihkuttaa kasvin lähelle hajustetta, kuten sitruunaa tai valkosipulia, joka voi pitää kissan loitolla. Varmista myös, että kissa on hyvin viihdytetty ja että sillä on omia leikkimis- ja raapimapuita, jotta se ei tunne tarvetta leikkiä kasvien kanssa.

Miksi kissa koskee kasveihin?

Kissat saattavat koskea kasveihin eri syistä. Joillekin kissoille kasvit voivat olla kiinnostavia leikkikaluja, kun taas toiset voivat osottaa kiinnostusta kasveja kohtaan, koska niiden lehdet liikkuvat tuulessa tai niillä on miellyttävä tekstuurin. Jotkut kissat saattavat myös näykkäistä tai syödä kasveja, joka voi olla vaarallista niiden terveydelle.

Voiko kissan kosketus olla haitallista kasveille?

Kyllä, kissan kosketus voi olla haitallista joillekin kasveille. Kissojen kynnet voivat vahingoittaa kasvin lehtiä, varpuja ja kukkia. Lisäksi kissat voivat myös syödä osia kasveista, mikä voi hidastaa niiden kasvua tai jopa aiheuttaa myrkytyksen, jos kasvi on myrkyllinen.

Pitääkö minun estää kissani koskemasta kasveihin?

Jos haluat suojella kasvejasi ja kissaasi, on suositeltavaa estää kissaa koskemasta kasveihin. Tämä voi auttaa välttämään sekä kasvien vahingoittumisen että kissan mahdollista myrkytystä, jos kasvi on myrkyllinen. Voit käyttää erilaisia keinoja, kuten sijoittaa kasvit korkeisiin paikkoihin, suihkuttaa hajusteita kasvien lähelle tai tarjota kissalle omia leikkimis- ja raapimapuita, jotta se ei tunne tarvetta leikkiä kasvien kanssa.

Kissat: HESY – Kissoille parempi elämä

Karhujahti 2023 #sakosuomi #simway

Vastaa