Kuinka kertoa terapeutille etten valitse häntä

Kuinka kertoa terapeutille etten valitse häntä

Kuinka kertoa terapeutille etten valitse häntä

Joskus saattaa käydä niin, että terapeuttisuhde ei toimi tai et tunne saavasi tarvitsemaasi apua terapeutilta, jolle olet sattunut. On tärkeää muistaa, että sinulla on oikeus ilmaista tunteesi ja valita itsellesi sopiva terapeutti. Olipa syy mikä tahansa, on tärkeää kertoa terapeutille rehellisesti etten valitse häntä.

Ilmaisun tapa on tärkeä, kun viestität terapeutille, etten valitse häntä. On hyvä olla rehellinen ja suora, mutta myös kuunnella toisen osapuolen näkökulmaa. Tässä tilanteessa voi olla hyödyllistä käyttää ”minä-viestintää”, jolloin kerrot omista tunteistasi ja tarpeistasi. Esimerkiksi voit sanoa: ”Minusta tuntuu, että emme saavuta terapiassa tarvitsemaani edistystä, joten olen päättänyt lopettaa terapian kanssasi.”

Ole valmis perustelemaan päätöksesi terapeutille, mikäli hän pyytää sitä. Tämä auttaa terapeuttia ymmärtämään paremmin tilannettasi ja voi tarjota lisäoppimismahdollisuuksia hänelle tulevia asiakkaita varten. Myös terapeuttisi voi haluta keskustella tilanteesta kanssasi, jotta hän voi oppia lisää omasta työskentelystään ja terapiasuhdetyylistään.

Kun et valitse häntä, on hyvä muistaa, että tämä on sinulle henkilökohtainen päätös, joka perustuu sinun tarpeisiisi. Sinulla on oikeus valita itsellesi sopiva terapeutti, joka auttaa sinua saavuttamaan haluamasi muutokset. Älä pelkää ilmaista itseäsi ja hakea sitä apua, jota tarvitset.

Kuinka ilmaista terapeutille, etten valitse häntä

Kuinka ilmaista terapeutille, etten valitse häntä

Kun etsit terapeuttia, on tärkeää löytää henkilö, jonka kanssa tulet toimeen ja johon tunnet luottamusta. Jotkut terapeutit eivät välttämättä sovi sinulle, ja sinulla on oikeus valita itsellesi sopiva ammattilainen. On tärkeää kertoa terapeutille suoraan, ettet valitse häntä, mutta samalla ilmaista asian kunnioittavalla ja rehellisellä tavalla.

Ensinnäkin, on tärkeää arvostaa terapeutin aikaa ja ammattitaitoa. Voit sanoa terapeutille suoraan, että olet harkinnut asiaa huolellisesti, mutta uskot, että joku muu voisi olla parempi valinta sinulle. Kerro hänelle rehellisesti, että et tunne yhteyttä tai luottamusta häneen, ja haluat jatkaa etsintää.

 • Ole rehellinen ja suora terapeutin kanssa. Älä valehtele tai keksi tekosyitä, sillä se voi aiheuttaa hämmennystä tai johtaa tilanteen huononemiseen.
 • Ilmoita terapeutille, että arvostat hänen aikaansa ja pyrit tekemään parhaan päätöksen itsellesi. Tämä auttaa säilyttämään hyvät välit hänen kanssaan mahdollisesti tulevaisuudessa.
 • Tiedä omat tarpeesi ja odotuksesi terapialle. Kerro terapeutille, miksi hän ei vastaa näitä tarpeita, jotta hän voi ymmärtää tilanteen paremmin.
 • Voit myös pyytää suosituksia toisista terapeuteista tai pyytää häntä auttamaan sinua löytämään sopivan terapeutin. Tämä osoittaa kunnioitusta hänen ammattitaitoaan kohtaan.
Askel askeleelta:
 1. Ole rehellinen ja suora terapeutin kanssa.
 2. Ilmoita terapeutille arvostavasi hänen aikaansa ja pyrkiväsi tekemään parhaan päätöksen itsellesi.
 3. Tiedä omat tarpeesi ja odotuksesi terapialle ja kerro terapeutille, miksi hän ei vastaa näitä tarpeita.
 4. Pyynnä suosituksia toisista terapeuteista tai pyydä häntä auttamaan sinua löytämään sopivan terapeutin.

Muista, että sinulla on oikeus valita itsellesi sopiva terapeutti. Älä pelkää ilmaista tätä terapeutillesi avoimesti ja kunnioittavalla tavalla. Hyvä terapeutti ymmärtää valintasi ja auttaa sinua löytämään sopivan henkilön tarpeisiisi.

Miten kommunikoida terapeutille valintani

Miten kommunikoida terapeutille valintani

Kun päätät, ettet halua jatkaa tietyn terapeutin kanssa, on tärkeää kommunikoida tämä selkeästi ja kunnioittavasti. Alla on joitakin vinkkejä siitä, miten voit ilmaista tämän terapeutille:

 1. Varaa aika henkilökohtaiseen tapaamiseen terapeutin kanssa.
 2. Aloita keskustelu kiittämällä terapeuttia hänen ammattitaidostaan ja avusta, jota hän on antanut sinulle tähän asti.
 3. Ilmoita terapeutille, että olet tehnyt päätöksen olla jatkamatta hänen kanssaan.
 4. Älä vedä päätöstäsi pitkäksi. Kerro selkeästi ja suoraan, että olet aloittanut prosessin etsiä uutta terapeuttia.
 5. Kunnioita terapeutin aikaa ja työtä. Selitä hänelle, että olet tehnyt tämän päätöksen senhetkisen tilanteesi perusteella, ja että se liittyy sinuun eikä häneen henkilökohtaisesti.
 6. Tarjoa terapeutille mahdollisuus keskustella päätöksestäsi tai esittää lisäkysymyksiä.
 7. Viestitä terapeutille, että olet kiitollinen hänen avustaan ja toivoisit voivasi erota ystävällisesti ja hyvissä väleissä.

Muista, että terapiasuhteen lopettaminen voi olla tunnepitoinen hetki sekä sinulle että terapeutille. Yritä olla avoin ja rehellinen viestinnässäsi, mutta myös kunnioita terapeutin kokemusta ja ammattitaitoa.

Kuinka avata keskustelu

Kuinka avata keskustelu

On tärkeää löytää oikea tapa ilmoittaa terapeutille, etten valitse juuri häntä. Tärkeää on viestittää tämä tiedote selvästi, mutta myös ottaa huomioon toisen tunnetilat ja tuntea empatiaa hänen tilannettaan kohtaan.

Kun avaan keskustelun terapeutin kanssa, voin käyttää seuraavia vinkkejä:

 1. Osoittaa kunnioitusta ja kiitollisuutta terapeutin antamasta avusta ja tuesta tähän asti.
 2. Selittää avoimesti ja rehellisesti, että olen päättänyt harkita muita vaihtoehtoja tai löytää uuden terapeutin.
 3. Kertoa syyn valintaprosessin muuttumiseen, mutta välttää liikaa yksityiskohtia tai arvostelemasta terapeuttia henkilökohtaisesti.
 4. Ehdottaa mahdollisesti jatkavani terapeutin kanssa loppuun joitakin käsiteltäviä aiheita tai neuvotella suositus uuden terapeutin löytämiseksi.

Tärkeää on muistaa, että avoin ja rehellinen kommunikaatio on keskustelun avain. Terapeutti ymmärtää todennäköisesti päätöksesi ja voi auttaa sinua löytämään parhaiten sopivan hoitotavan etenemiseen.

Miten ilmaista tunteeni

Miten ilmaista tunteeni

Tunteiden ilmaiseminen terapeutille voi olla pelottavaa ja haastavaa, varsinkin kun haluaa kertoa ettei valitse juuri kyseistä terapeuttia. On kuitenkin tärkeää viestittää omista tunteistaan ja tarpeistaan, jotta terapia voi olla tehokasta ja hyödyllistä.

Ensinnäkin, ole rehellinen itsellesi ja tunnista omat tunteesi. Pohdi, mikä on se syy tai syyt, miksi et halua valita juuri kyseistä terapeuttia. Onko se hänen persoonallisuutensa, ammattitaitonsa vai jokin muu tekijä? Tunnista omat tarpeesi ja odotuksesi terapeuttia kohtaan.

Kun olet tunnistanut tunteesi ja tarpeesi, on tärkeää ilmoittaa niistä suoraan terapeutille. Voit tehdä tämän esimerkiksi kertomalla hänelle avoimesti, että olet harkinnut muita vaihtoehtoja ja sinulla on tiettyjä syitä, miksi et halua valita juuri häntä. Ole rehellinen, mutta samalla myös kohtelias ja kunnioittava. Muista, että terapeutti on ammattilainen ja ymmärtää, että kaikille ei välttämättä sovi kaikki terapeutit.

Keskustelu terapeutin kanssa on avainasemassa. Voitte yhdessä pohtia tilannetta ja mahdollisuuksia. Terapeutti voi kysyä lisää syitä tai tarjota vaihtoehtoisia terapeuttisia lähestymistapoja. Keskustelun kautta on mahdollista löytää sopiva ratkaisu, joka palvelee sinun tarpeitasi parhaiten.

On tärkeää muistaa, että terapia on sinun henkilökohtainen matkasi ja sinun täytyy tuntea olosi mukavaksi terapeutin kanssa. Jos et tunne, että sinulla on hyvä ja luottamuksellinen suhde terapeuttiin, on täysin okei etsiä toinen vaihtoehto. Valitse sellainen terapeutti, jonka kanssa sinulla on hyvä ja luottamuksellinen yhteys. Tämä voi auttaa sinua saavuttamaan parhaat tulokset terapiassa.

Miten ilmaisen terapeutille, että en valitse häntä?

Sinun tulisi olla rehellinen terapeutille ja kertoa hänelle avoimesti, että et valitse häntä. Voit selittää syitä, kuten erilaisia odotuksia tai yhteensopimattomuutta. On myös mahdollista pyytää terapeutin suositusta toisesta asiantuntijasta, joka voisi olla paremmin sopiva sinulle.

Kuinka voin viestittää terapeutille, että haluaisin vaihtaa hänet?

Voit ilmaista terapeutille halusi vaihtaa hänet suoraan ja rehellisesti. Kerro hänelle avoimesti, että et koe saavasi häneltä tarvitsemaasi apua tai että et tunne kemian välillänne toimivan. Olisi hyvä selittää syitäsi vaihtoon ja keskustella terapeutin kanssa mahdollisista vaihtoehdoista.

Mitä teen, jos en tunne olevani samalla aaltopituudella terapeutin kanssa?

On yleistä, ettei tunne olevansa samalla aaltopituudella terapeutin kanssa. Tällöin voi olla haastavaa saada tarvitsemaansa apua. Sinun tulisi puhua terapeutille avoimesti ja selittää, että et tunne yhteistyön toimivan. Voitte yhdessä keskustella siitä, kuinka parhaiten jatketaan ja löydetään sopiva ratkaisu tilanteeseen.

Kuinka voin kieltäytyä terapeutista kohteliaasti?

Voit kieltäytyä terapeutista kohteliaasti ilmaisemalla, että arvostat tarjottua apua, mutta et tunne häntä sopivaksi terapeutiksi sinulle. Voit selittää, että sinulla on erityisvaatimuksia tai odotuksia, jotka eivät täyty tai että tunnet tarvitsevasi erilaista lähestymistapaa tai asiantuntemusta. Muista olla rehellinen ja kunnioittava terapeuttia kohtaan.

Kuinka voin kertoa terapeutille, että haluaisin vaihtaa hoitomuotoa?

Voit kertoa terapeutille, että haluaisit vaihtaa hoitomuotoa ilmaisemalla avoimesti tarpeesi muutokseen. Kerro syitäsi, kuten esimerkiksi toisen hoitomuodon parempaa sopivuutta tai halua kokeilla vaihtoehtoisia lähestymistapoja. Terapeutti voi olla avuksi uuden hoitomuodon suosittelussa tai ohjaamisessa.

Narsisti-äiti. Haastateltavana Narsismin uhrien tuki ry:n toiminnanohjaaja Marjut Niemelä

Vastaa