Kuinka monta neliöitä on kuvassa – Lasketaan yhteen

Kuinka monta neliöitä on kuvassa – Lasketaan yhteen

Kuinka monta neliötä on kuvassa - Lasketaan yhteen

Tervetuloa artikkeliin, jossa tutkimme kuinka monta neliötä voit laskea kuvasta. Tämän tehtävän avulla harjoittelemme geometriaa ja laskutaitoja. Jos olet kiinnostunut haastamaan itsesi ja kehittämään matemaattisia taitojasi, tämä artikkeli on juuri sinua varten. Varmistathan, että sinulla on kynä, paperi ja mielenkiintoa matematiikkaa kohtaan – olemme valmiita aloittamaan!

Kun vilkaiset kuvaa, näet siinä erilaisia nelikulmioita. Kysymys kuuluu, montako neliötä voit laskea näiden nelikulmioiden yhteispinta-alaksi. Tämä tehtävä ei välttämättä ole aivan helppo, mutta älä huoli, autamme sinua matkan varrella. Ole valppaana ja tarkkaavainen, sillä saatat joutua laskemaan yhteen myös osittain näkymättömät neliöt. Nyt kun tiedämme, mitä meidän tulee tehdä, aika aloittaa laskeminen!

Kuinka monta neliötä on kuvassa? – Lasketaan yhteen!

Kuinka monta neliötä on kuvassa? - Lasketaan yhteen!

Ratkaise tämä haastava pulma ja laske kuinka monta neliötä näet kuvassa. Kuvassa näet erilaisia nelikulmioita, joiden avulla voit laskea yhteen neliöiden määrän.

Haastava pulma koostuu erikokoisista nelikulmioista, joista jokainen nelikulmio muodostaa yhden tai useamman neliön. Sinun tehtäväsi on laskea montako neliötä näet kuvassa yhteensä. Voit käyttää apuna laskinta tai paperia ja kynää, mutta muista olla tarkkaavainen!

 • Neliökuvioita: 8
 • Kahden neliön kuvioita: 4
 • Kolmen neliön kuvioita: 2
 • Neljän neliön kuvioita: 1

Nyt tiedät kuinka monta neliötä näet kuvassa yhteensä. Haastava pulma voi olla hyvä tapa harjoitella laskemaan, havainnoimaan ja kehittämään hahmotuskykyäsi. Onnea pulman ratkaisemiseen!

Kuinka monta neliötä näet kuvassa

Kuinka monta neliötä näet kuvassa

Tässä kuvassa on useita nelikulmioita, jotka voidaan laskea yhteen ja esittää neliöinä. Laskemalla nämä neliöt yhteen, voimme selvittää, kuinka monta neliötä kuvassa näkyy.

Kuvassa näkyvät nelikulmiot voidaan laskea kahdella eri tavalla:

 1. Laskemalla kunkin nelikulmion ala erikseen ja sitten summaamalla nämä alat yhteen
 2. Laskemalla nelikulmioiden sivujen pituudet ja käyttämällä niitä laskemaan pinta-ala

Jos valitsemme ensimmäisen menetelmän, meidän tulisi käydä läpi jokainen nelikulmio kuvassa, mitata sen sivujen pituudet ja käyttää näitä pituuksia laskemaan pinta-ala. Sitten voimme lisätä nämä pinta-alat yhteen ja saada tuloksen. Tämä menetelmä voi olla aikaa vievä ja vaatii tarkkuutta mitatessa.

Toinen menetelmä on nopeampi ja helpompi. Voimme huomata, että kuvassa näkyvillä nelikulmioilla on yhteisiä sivuja, joten voimme jakaa kuvan nelikulmioiksi näiden sivujen perusteella. Laskemalla näiden nelikulmioiden pinta-alat erikseen ja sitten summaamalla ne yhteen, saamme tuloksen. Tämä menetelmä on nopeampi ja ei vaadi niin tarkkaa mittaamista.

Jos haluat selvittää kuinka monta neliötä näet kuvassa, voit käyttää toista menetelmää. Merkitse nelikulmioille numerot tai käytä eri värejä erottamaan ne toisistaan. Laskemalla nelikulmioiden pinta-alat erikseen ja sitten lisäämällä ne yhteen, voit selvittää montako neliötä näet kuvassa.

Loppujen lopuksi, tämän tarkkaan tuloksen määrittämiseksi sinun on piirrettävä kuvan perusteella nelikulmiot ja mitattava niiden sivujen pituudet. Vasta sen jälkeen voit laskea näiden nelikulmioiden pinta-alat ja lisätä ne yhteen.

Ensimmäinen osa

Ensimmäinen osa

Kuvassa näet nelikulmioita, jotka voivat olla neliöitä. Tehtävänäsi on laskea montako neliötä kuvassa on.

Monta neliötä siinä oikein onkaan? Selvitä se laskemalla! Seuraavassa muutamia vinkkejä tarkkaavaisuuden avuksi:

 • Tarkista kaikki sivut. Jokaisella neliöllä on neljä yhtä pitkää sivua.
 • Katso neliöiden kulmat. Neliöillä on neljä suoraa kulmaa, joilla on 90 asteen kulma.
 • Laske yhteen kaikki neliöt, joita näet. Älä unohda tarkistaa myös niitä, jotka eivät ehkä ole ihan selvästi näkyvissä.

Jos olet varma, että olet laskenut kaikki neliöt oikein, olet valmis jatkamaan seuraavaan osaan. Onnea!

Toinen osa

Toinen osa

Ensimmäisessä osassa analysoimme kuvan, jossa oli useita nelikulmioita. Nyt jatkamme laskentaa selvittääksemme tarkalleen kuinka monta neliötä kuvassa on.

Laskenta aloitetaan laskemalla kaikki nelikulmiot kuvassa. Jokainen nelikulmio koostuu neljästä sivusta, joiden pituudet voivat vaihdella. Nelikulmion sivut voivat olla tasapuolisia (kaikki samanpituisia), rinnakkaisia ​​(vastakkaiset sivut samanpituiset), ristikkäisiä (vastakkaiset sivut risteytyvät) tai mitä tahansa näistä yhdistelmistä.

Yksi tapa laskea nelikulmiot on ryhmitellä ne niiden sivujen pituuden mukaan. Jos samanpituisia sivuja on ainakin kaksi, voimme olettaa, että nelikulmio on neliö. Muissa tapauksissa se voi olla suorakulmio tai muu nelikulmio. Voimme käyttää tätä tietoa laskennassa.

Seuraavaksi lasketaan jokaisen nelikulmion pinta-ala. Tämä voidaan tehdä monella eri tavalla, mutta yksi yksinkertainen tapa on jakaa nelikulmio osiin. Esimerkiksi, jos meillä on suorakulmio, voimme jakaa sen kahteen kolmioon, laskea kummankin kolmion pinta-alan erikseen ja lisätä ne sitten yhteen. Tätä menetelmää voidaan soveltaa myös muille nelikulmioille riippuen niiden muodosta.

Kun olemme laskeneet nelikulmioiden pinta-alat, voimme laskea yhteen kaikki pinta-alat saadaksemme lopullisen tuloksen – kuinka monta neliötä kuvassa on.

Yhteenveto:

 1. Lasketaan nelikulmiot kuvassa.
 2. Jos samanpituisia sivuja on ainakin kaksi, se voi olla neliö.
 3. Lasketaan jokaisen nelikulmion pinta-ala.
 4. Lisätään kaikki pinta-alat yhteen saadaksemme lopullisen tuloksen.

Nämä laskentamenetelmät auttavat meitä tarkasti selvittämään kuinka monta neliötä on kuvassa. Ne voivat olla hyödyllisiä monissa eri tilanteissa, kuten rakennus- tai matematiikkatehtävissä, jossa tarvitaan nelikulmioiden ominaisuuksien ymmärtämistä ja laskentaa.

Jatka harjoittelua ja haasta itsesi laskemaan neliöiden määrä erilaisissa kuvissa ja tilanteissa. Tämä auttaa kehittämään laskentataitoja ja visuaalista hahmottamista.

Kolmas osa

Kolmas osa

Onko sinua koskaan kiinnostanut, kuinka montako nelikulmiota näet kuvassa? Nyt pääset laskemaan ne yhteen!

Laskutehtävä kuuluu seuraavasti: kuinka monta nelikulmiota näet kuvassa? Tutki tarkasti kuvaa ja laske, montako nelikulmiota löydät. Oletko valmis haasteeseen?

 1. Ensimmäinen huomioitava asia on, että kuvassa on useita erikokoisia neliöitä, jotka voivat olla osa suurempaa nelikulmiota.
 2. Toiseksi, kiinnitä huomiota neliöiden sijaintiin ja suhteisiin toisiinsa nähden.
 3. Kolmanneksi, käytä mielikuvitustasi ja hahmotuskykyäsi – joissakin nelikulmioissa neliöt saattavat olla päällekkäin tai sivuilla.

Voit kirjata löytämäsi nelikulmiot ylös numeroituun listaan alla. Älä huolehdi, jos et saa välittömästi oikeaa vastausta. Tärkeintä on harjoitella ja kehittää hahmotuskykyä.

 1. Nelikulmio 1: _____
 2. Nelikulmio 2: _____
 3. Nelikulmio 3: _____
 4. Nelikulmio 4: _____

Jatka laskemista, kunnes olet löytänyt kaikki nelikulmiot. Onnea matkaan!

Kuinka monta nelikulmiota on kuvassa

Kuinka monta nelikulmiota on kuvassa

Kuvan analysoiminen voi olla hauskaa ja haastavaa. Monesti saatamme ihmetellä, kuinka monta nelikulmiota kuvassa oikein on. Vastaus ei aina ole yksinkertainen.

Nelikulmio on geometrinen muoto, jolla on neljä sivua ja neljä kulmaa. Ne voivat olla erikokoisia ja erimuotoisia, joten nelikulmioiden laskeminen kuvasta voi olla vaikeaa. Voit kuitenkin käyttää laskemisen apuna erilaisia menetelmiä, kuten suorakulmioiden laskemista.

Montako nelikulmiota sinä näet kuvassa? Voit yrittää laskea niitä itse tai voit käyttää apunasi pöytäkirjaa. Alla olevassa taulukossa on lueteltu erilaisia nelikulmioita, jotka saatat löytää kuvasta:

Nelikulmion tyyppi Esimerkki
Suorakulmio {esimerkkikuvat}
Neliö {esimerkkikuvat}
Parallelogrammi {esimerkkikuvat}
Trapeesio {esimerkkikuvat}
Rombo {esimerkkikuvat}

Vaikka tämä taulukko ei välttämättä näytä kaikkia erilaisia nelikulmioita, saatat huomata, että kuvassa on monta erilaista nelikulmiota. Muista, että nelikulmioiden määrä voi vaihdella kuvasta riippuen.

Jos olet vielä epävarma nelikulmioiden määrästä kuvassa, voit yrittää jakaa kuvan eri alueisiin ja laskea nelikulmiot kunkin alueen osalta erikseen. Tämä auttaa sinua hahmottamaan nelikulmioiden kokonaismäärän paremmin.

Kuinka monta neliötä on kuvassa?

Kuvassa on yhteensä 12 neliötä.

Kuinka monta neliskanttista aluetta on kuvassa?

Kuvassa on neljä neliskanttista aluetta.

Miten lasketaan yhteen kuvan neliöt?

Kuvassa olevien neliöiden lukumäärä lasketaan yhteen. Tässä kuvassa on 12 neliötä.

Onko jokainen kuvan alue neliön muotoinen?

Kuvassa on sekä neliön muotoisia että suorakulmion muotoisia alueita. Neliöitä on yhteensä 12, mutta mukana on myös muita muotoja.

Mistä tiedämme, että kuvassa on juuri 12 neliötä?

Laskimme yhteen kaikki kuvassa olevat neliöt ja saimme tulokseksi 12. Siksi tiedämme, että kuvassa on juuri 12 neliötä.

Kuinka monta prosenttia

Vastaa