Lapset filharmonisen orkesterin sg orkesteri

Lapset filharmonisen orkesterin sg orkesteri

Lapset filharmonisen orkesterin sg orkesteri

filharmoninen tai philharmonic orkesteri on yleensä suurikokoinen sinfoniaorkesteri, joka koostuu ammattimuusikoista. Filharmoninen orkesteri on arvostettu ja tunnettu musiikin esittäjä, ja sen jäsenet ovat usein pitkän musiikkiopiskelun ja -kokemuksen omaavia huippumuusikoita. Filharmoniset orkesterit esiintyvät maailmanlaajuisesti eri konserttisaleissa ja festivaaleilla, tehden yhteistyötä tunnettujen kapellimestarien ja solistien kanssa.

Monissa kaupungeissa on myös lapset ja nuorten sinfoniaorkestereita tai laitoksia, jotka tarjoavat nuorille musiikinopiskelijoille mahdollisuuden harjoitella ja esiintyä yhdessä ammattilaisten kanssa. Nämä orkesterit tarjoavat erinomaisen oppimisympäristön nuorille lahjakkuuksille, jotka pääsevät opiskelemaan ja soittamaan sinfoniaorkesterimusiikkia.

Koulutusohjelmat

Koulutusohjelmat

sg filharmonisen orkesteri tarjoaa monia koulutusohjelmia musiikin nuorille harrastajille. Ohjelmat on suunniteltu eri ikäisille lapset orkesteri, aina varhaisesta lapsuudesta nuorten aikuisuuteen saakka. Näissä ohjelmissa lapset ja nuoret pääsevät oppimaan ja kehittämään musiikillisia taitojaan ammattimaisen filharmonisen orkesterin opetuksessa.

sg filharmonisen orkesterin koulutusohjelmiin kuuluu muun muassa:

 • Musiikkileikkikoulut lapset
 • Ala-asteikäisten orkesteriryhmät
 • Kesäleirit ja musiikkikoulut tapahtumat
 • Musiikkiopinnot nuoret ja aikuiset
 • Mestarikurssit ja opettajien koulutus

sg filharmonisen orkesterin koulutusohjelmat tarjoavat monipuolisen ja innostavan oppimisympäristön nuorille musiikin harrastajille. Lapset ja nuoret pääsevät kokemaan musiikin voiman ja kehittämään yhteistyötaitojaan orkesterin kanssa. Koulutusohjelmat tarjoavat myös mahdollisuuden esiintyä yleisölle erilaisissa konserteissa ja tapahtumissa.

Koulutusohjelma Ikäryhmä Kesto
Musiikkileikkikoulu 3-6-vuotiaat 1 vuosi
Ala-asteikäisten orkesteriryhmät 7-12-vuotiaat 2 vuotta
Kesäleirit ja musiikkikoulut 10-16-vuotiaat 1-2 viikkoa
Musiikkiopinnot nuoret ja aikuiset 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat 3-5 vuotta
Mestarikurssit ja opettajien koulutus Viikonloppukurssit ja seminaarit

sg filharmoninen orkesteri haluaa tarjota kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuuden musiikin harrastamiseen ja ammattitaitoiseen opetukseen. Koulutusohjelmat ovat avoinna kaikille musiikista kiinnostuneille, eikä aiempaa soittokokemusta tarvita. Tule mukaan oppimaan ja ihastumaan filharmonisen orkesterin taianomaiseen maailmaan!

Klassinen musiikki

Klassinen musiikki

Klassinen musiikki on yksi vanhimmista musiikkiperinteistä maailmassa. Sen juuret ulottuvat antiikin Kreikkaan ja Roomaan, mutta se kehittyi ja sai nykyisen muotonsa pääasiassa Euroopassa 1600-1700-luvuilla. Klassinen musiikki keskittyy yleensä suuryhtyeiden, kuten sinfoniaorkesterien ja filharmonisten orkestereiden, esittämiin teoksiin.

Sinfoniaorkesteri on suuri orkesteri, joka koostuu useista eri soitinryhmistä, kuten puhaltimista, jousista, lyömäsoittimista ja usein myös harpusta. Orkesteri soittaa yhdessä monimutkaisia ja taidokkaita teoksia, kuten sinfonioita, konserttoja ja oopperoita. Sinfoniaorkesterien ohjelmisto sisältää usein myös klassisia säveltäjiä, kuten Beethovenia, Mozarta ja Bachia, sekä nykyaikaisempia säveltäjiä kuten Stravinskya ja Mahleria.

 • Orkesterimusiikki tarjoaa nuorille ja lapsille mahdollisuuden kokea klassista musiikkia livenä ja oppia soittimista ja musiikin eri elementeistä.
 • Monet sinfoniaorkesterit järjestävät erityisiä konsertteja, joissa lapset ja nuoret voivat tutustua orkesterin työhön ja erilaisiin soittimiin.
 • Esimerkiksi Helsingin filharmoninen orkesteri järjestää vuosittain lapsille ja nuorille suunnattuja konsertteja, joissa esitetään klassista musiikkia ja kerrotaan tarinoita musiikin taustalla.

Klassinen musiikki voi olla intiimiä, tunteikasta ja kaunista, ja sen kuunteleminen voi herättää monia erilaisia tunteita ja ajatuksia. Musiikki voi inspiroida ja rohkaista meitä, saada meidät tuntemaan tunteita ja antaa meille mahdollisuuden ilmaista itseämme. Siksi on tärkeää tarjota nuorille ja lapsille mahdollisuus tutustua klassiseen musiikkiin ja sen maagisiin maailmoihin.

Mitä hyötyä Kids
Kehittää kuuntelutaitoja X
Onnellisuuden ja ilon tunteiden herättäminen X
Kulttuurin ja historian oppiminen X
Lisää pedagogista ja taiteellista arvoa X

Jazz-musiikki

Jazz-musiikki

Jazz-musiikki on tärkeä osa filharmonisen orkesterin sg orkesterin ohjelmistoa. Vaikka orkesteri tunnetaan pääasiassa sinfonisesta musiikistaan, se ei rajoitu vain klassiseen genreeseen. Orkesteri on innostunut tutkimaan erilaisia musiikkityylejä ja tuomaan ne lasten kuultavaksi ja koettavaksi. Jazz-musiikki on yksi näistä tyyleistä, jonka avulla orkesteri haluaa avata lapsille uusia musiikillisia maailmoja.

Jazz-musiikilla on pitkä historia ja monia erilaisia tyylilajeja. Sen juuret juontavat Amerikan Yhdysvaltoihin, ja se syntyi afrikkalaisten juurien ja länsimaisen musiikin sulautuessa yhteen. Jazz-musiikki on tunnettu improvisaatiosta, vapaudesta ja elävästä rytmistä. Se tarjoaa orkesterille mahdollisuuden kokeilla uusia sointivärejä ja luoda orgaanista musiikkia lasten iloksi.

 • Jazz-muusikot käyttävät usein improvisaatiota, jossa he luovat musiikkia hetkessä ja reagoivat muiden soittajien tekemisiin. Tämä antaa orkesterille mahdollisuuden näyttää luovuutensa ja joustavuutensa.
 • Jazz-musiikki on myös tunnettu monipuolisten rytmiensä ansiosta. Orkesteri voi hyödyntää erilaisia rytmejä ja rytmityksiä, jotka luovat elävän ja energisen ilmapiirin.
 • Jazz-musiikki voi olla hyvin dynaamista ja intensiivistä. Orkesteri voi käyttää erilaisia äänenvoimakkuuksia ja intensiteettejä luodakseen erilaisia tunteita ja tunnelmia.

Jazz-musiikki on osa philharmonicin kids-ohjelmaa, jonka tavoitteena on tarjota lapsille monipuolisia musiikkielämyksiä. Jazz-konsertit ovat hauskoja ja interaktiivisia tilaisuuksia, joissa lapset pääsevät mukaan musisointiin ja tutustumaan jazzin maailmaan. Orkesteri esittää tunnettuja jazz-kappaleita sekä omia sovituksiaan, ja välillä lapsetkin pääsevät soittamaan orkesterin kanssa.

Jazz-musiikin tärkeimmät piirteet:
Improvisaatio
Rytmiikka
Dynamiikka

Minkä ikäisiä lapset voivat liittyä filharmoniseen orkesteriin?

Lasten filharmoninen orkesteri on avoin kaikille 6-16-vuotiaille lapsille.

Kuinka usein filharmoninen orkesteri harjoittelee?

Orkesteri harjoittelee kerran viikossa.

Mitä soittimia filharmonisessa orkesterissa voi soittaa?

Lapset voivat soittaa erilaisia instrumentteja kuten viulu, piano, huilu, klarinetti, trumpetti jne.

Miten lapset valitaan filharmoniseen orkesteriin?

Lapset valitaan orkesteriin läpi hakuprosessin ja auditioiden, joissa arvioidaan heidän musikaalisuuttaan ja soittotaitoaan.

Mikä on filharmonisen orkesterin tavoite?

Orkesterin tavoitteena on tarjota lapsille mahdollisuus harjoitella ja esiintyä yhdessä muiden musiikin harrastajien kanssa sekä kehittää heidän musikaalisia taitojaan.

Mistä voin saada tietoa Helsingin filharmonisen orkesterin lasten orkesterista?

Voit saada tietoa Helsingin filharmonisen orkesterin lasten orkesterista heidän viralliselta verkkosivultaan tai ottamalla yhteyttä orkesterin asiakaspalveluun.

Mikä on Lasten filharmonisen orkesterin tarkoitus?

Lasten filharmonisen orkesterin tarkoitus on tarjota lapsille mahdollisuus oppia ja harjoitella musiikin soittoa ammattitaitoisten opettajien johdolla sekä saada kokemusta esiintymisestä orkesterin jäsenenä.

Mistä löydän tietoa Lasten filharmonisen orkesterin seuraavista konserteista?

Tietoa Lasten filharmonisen orkesterin seuraavista konserteista voi löytää Helsingin filharmonisen orkesterin verkkosivuilta, paikallisista konserttisaleista tai seuraamalla orkesterin sosiaalisen median kanavia.

Mitä ikähaarukkaa Lasten filharmonisen orkesterin jäsenet edustavat?

Lasten filharmonisen orkesterin jäsenet edustavat yleensä 8-16-vuotiaiden ikähaarukkaa.

Miten voin ilmoittaa lapseni mukaan Lasten filharmonisen orkesterin toimintaan?

Voit ilmoittaa lapsesi mukaan Lasten filharmonisen orkesterin toimintaan ottamalla yhteyttä orkesterin asiakaspalveluun ja tiedustelemalla liittymismahdollisuuksia ja seuraavia rekrytointitapahtumia.

LAPSET KYSYVÄT – ORKESTERI VASTAA osa 2/4

Vastaa