Miten skannataan paikallisen verkon IP-osoitteet cmd:n avulla

Miten skannataan paikallisen verkon IP-osoitteet cmd:n avulla

Miten skannataan paikallisen verkon IP-osoitteet cmdn avulla

Paikalliseen verkkoon yhdistäminen on välttämätöntä monille tietokoneen käyttäjille. On tärkeää tietää, kuinka monta laitetta on yhteydessä samaan verkkoon ja millä IP-osoitteilla ne toimivat. Tämä tietojen kerääminen voi auttaa sinua tunnistamaan laitteet, hallitsemaan verkon turvallisuutta ja ylläpitämään reitittimen asetuksia.

Kuinka sitten skannata paikallisen verkon IP-osoitteet? Yksi tapa on käyttää Windowsin komentokehotetta (cmd) ja sen integroitua ipconfig-komentoa. Avaa komentokehote ja kirjoita komento ipconfig. Tämä antaa sinulle tietoja verkon tilasta ja tietokoneesi IP-osoitteesta.

Kuinka skannata paikallisen verkon IP-osoitteet komentorivillä

Kuinka skannata paikallisen verkon IP-osoitteet komentorivillä

Jos haluat tietää, mitkä IP-osoitteet ovat käytössä paikallisessa verkossasi, voit käyttää komentokehotetta skannaamaan verkon IP-osoitteet. Lue eteenpäin saadaksesi selville, miten tämä tehdään.

Miten skannata IP-osoitteet käyttäen komentoriviä:

 1. Avaa komentokehote. Voit tehdä tämän painamalla Win + R, kirjoittamalla cmd ja painamalla Enter.
 2. Kun komentokehote avautuu, kirjoita seuraava komento ja paina Enter:

ipconfig

Huomautus: Tämä komento näyttää tietokoneellesi määritetyn IP-osoitteen, reitittimen IP-osoitteen ja muut verkkoasetukset. Jos haluat vain luetteloida verkon IP-osoitteet, voit ohittaa tämän vaiheen ja siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

 1. Seuraavaksi sinun on käytettävä arp-komentoa skannatakseen IP-osoitteet. Kirjoita seuraava komento ja paina Enter:

arp -a

Tämä arp-komento näyttää tietokoneellesi tunnettujen IP-osoitteiden fyysiset osoitteet ja liittyvät arvot. Nämä tiedot auttavat sinua tunnistamaan, mitkä IP-osoitteet ovat käytössä paikallisessa verkossasi.

Huomautus: Tämä arp-komento näyttää vain tietokoneellesi tunnetut IP-osoitteet. Jos verkkosi sisältää muita laitteita, joiden IP-osoitteet eivät ole vielä tunnettuja tietokoneellesi, nämä laitteet eivät näy arp-komennon tulosteessa.

Näin voit skannata paikallisen verkon IP-osoitteet käyttäen komentoriviä. Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan, mitkä IP-osoitteet ovat käytettävissä verkon laitteille tai diagnosoimaan verkkoon liittyviä ongelmia.

Käyttäen ping-komentoa IP-osoitteille

Käyttäen ping-komentoa IP-osoitteille

Ping-komentoa voidaan käyttää tarkistaaksesi, onko tietty IP-osoite aktiivinen ja vastaako se verkkopaketin lähetykseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit skannata paikallisen verkon IP-osoitteet ja selvittää, mitkä koneet ovat tällä hetkellä käytössä.

Jos haluat skannata IP-osoitteita, käytä ping-komentoa seuraavalla tavalla:

 • Avaa komentorivi tai terminaali.
 • Kirjoita ”ping” ja IP-osoite, jota haluat tarkistaa. Esimerkiksi: ping 192.168.1.1.
 • Paina Enter-näppäintä.
 • Ping-komento lähettää verkkopaketin valitulle IP-osoitteelle ja odottaa vastausta.
 • Jos saat vastauksen, jossa lukee ”Vastaus osoitteesta [IP-osoite]:”, tämä tarkoittaa, että kyseinen IP-osoite on aktiivinen ja valmis vastaanottamaan verkkopaketteja.
 • Jos et saa vastausta tai saat viestin ”Aikakatkaisu. Pyyntö aikakatkaistiin.”, tämä tarkoittaa, että kyseinen IP-osoite ei ole tällä hetkellä käytössä tai se ei vastaa verkkopaketteihin.

Voit toistaa ping-komennon eri IP-osoitteille samalla tavalla ja saada selville, mitkä koneet ovat yhteydessä paikalliseen verkkoon. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun haluat tarkistaa, onko tietty laite kytketty verkkoon tai selvittää, onko verkkoyhteysongelma laajempi.

Huomaa, että ping-komento voi olla rajoitettu vain paikallisen verkon IP-osoitteille, ja se voi edellyttää myös järjestelmänvalvojan oikeuksia suorittaa komentoa.

Ping-komennon käyttö paikallisen verkon IP-osoitteille
Komento Kuvaus
ping [IP-osoite] Lähettää verkkopaketin tiettyyn IP-osoitteeseen ja odottaa vastausta

Tarkistamalla IP-osoitteiden avoimet portit

Tarkistamalla IP-osoitteiden avoimet portit

Jos olet käyttänyt aiempaa ohjetta ”Miten skannataan paikallisen verkon IP-osoitteet cmd:n avulla”, olet nyt saanut luettelon kaikista verkon IP-osoitteista. Seuraavaksi voit tarkistaa näiden IP-osoitteiden avoimia portteja ja selvittää, mitkä palvelut ovat käytettävissä.

On olemassa useita tapoja tarkistaa IP-osoitteen avoimet portit, mutta tässä ohjeessa käytämme yksinkertaista komentoa nimeltä ”nmap”. Nmap on suosittu verkkojen skannaustyökalu, joka on saatavilla useille eri käyttöjärjestelmille, mukaan lukien Windows.

 1. 1. Varmista, että sinulla on nmap asennettuna tietokoneellesi. Voit ladata sen viralliselta verkkosivustolta tai käyttää Linuxissa tai Macissa paketinhallintaa. Avaa komentokehote ja kirjoita ”nmap -h” nähdäksesi asennetun version.
 2. 2. Kun olet varmistanut, että nmap on asennettu, voit käyttää sitä tarkistaaksesi IP-osoitteen avoimia portteja komennolla ”nmap ”. Korvaa ”” tarkistamallasi IP-osoitteella.

Esimerkiksi, jos haluat tarkistaa portit IP-osoitteella 192.168.1.1, kirjoita komentokehotteeseen ”nmap 192.168.1.1”. Ohjelma skannaa IP-osoitteen ja näyttää tulokset komentokehotteessa.

Voit löytää palvelun nimen, joka vastaa avointa porttia, voit käyttää vaihtoehtoista komentoa ”nmap -sV ”. Tämä skannaa myös IP-osoitteen avoimet portit, mutta näyttää myös palvelun nimen ja version.

On tärkeää huomata, että IP-osoitteen tarkistaminen porttiskannauksella ilman luvan saamista voi olla laitonta ja loukata yksityisyyttä. Varmista, että sinulla on oikeudet ja lupa tarkistaa IP-osoitteita ennen kuin ryhdyt toimiin.

Tässä ohjeessa opit, kuinka tarkistaa IP-osoitteiden avoimet portit käyttämällä nmapia. Muista kuitenkin käyttää tätä tietoa vastuullisesti ja lainmukaisesti.

Mikä on paikallisen verkon IP-osoite?

Paikallisen verkon IP-osoite on osoite, joka tunnistaa tietokoneen tai laitteen paikallisessa verkossa. Se koostuu neljästä numerosta, jotka on erotettu pisteillä, esimerkiksi 192.168.0.1.

Miten skannataan paikallisen verkon IP-osoitteet cmd:n avulla?

Voit skannata paikallisen verkon IP-osoitteet komentorivin avulla käyttämällä ping-komentoa. Avaa komentorivi ja kirjoita ”ping 192.168.0.*”, missä * korvataan verkko-osoitealueella. Tämä komento lähettää ping-pyynnön kaikille kyseiselle verkko-osoitealueelle ja näyttää vastaukset, jos IP-osoitteet ovat käytettävissä.

Miksi minun pitäisi skannata paikallisen verkon IP-osoitteet?

Paikallisen verkon IP-osoitteiden skannaus voi auttaa sinua tunnistamaan, mitkä IP-osoitteet ovat käytettävissä ja mitkä ovat jo käytössä. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi, kun haluat yhdistää uuden laitteen verkkoon tai selvittää, mitkä laitteet ovat kytkettyinä verkkoon.

Mitkä ovat yleisimmät syötetyt ping-komennot paikallisen verkon IP-osoitteiden skannauksessa?

Yleisimmät syötetyt ping-komennot paikallisen verkon IP-osoitteiden skannauksessa ovat ”ping 192.168.0.*”, ”ping 10.0.0.*” ja ”ping 172.16.0.*”. Nämä komentot antavat sinulle IP-osoitteiden skannauksen tulokset kyseisillä IP-osoitealueilla.

Mitä voin tehdä, jos en saa vastauksia ping-komentoon paikallisen verkon IP-osoitteiden skannauksessa?

Jos et saa vastauksia ping-komentoon paikallisen verkon IP-osoitteiden skannauksessa, on mahdollista, että kyseiset IP-osoitteet eivät ole käytettävissä tai laitteet eivät ole verkossa. Voit tarkistaa laitteiden liitännät, tietokoneen verkkoyhteyden tai yrittää uudelleen skannausta myöhemmin.

Mitä komentoa tulee käyttää cmd:ssä paikallisen verkon IP-osoitteiden skannaamiseksi?

Komennon ”arp -a” tulee käyttää cmd:ssä paikallisen verkon IP-osoitteiden skannaamiseksi. Tämä komento näyttää IP-osoitteet ja niihin liittyvät MAC-osoitteet. Voit avata cmd:n ja kirjoittaa komennon ”arp -a” tarkastaaksesi paikallisen verkon IP-osoitteet.

How to get an ip address from an email 2023

Vastaa