Miten tallentaa gif-kuva Photoshopilla

Miten tallentaa gif-kuva Photoshopilla

Kuinka tallentaa gif-kuva Photoshopilla

Photoshop on erittäin suosittu ohjelma, jota monet käyttävät kuvien muokkaamiseen ja luomiseen. Monet tietävät, että Photoshopia voidaan käyttää kuvien tallentamiseen eri tiedostomuodoissa, mutta kuinka tallentaa gif-kuva Photoshopilla?

Gif-tiedostomuoto on yksi yleisimmin käytetyistä tiedostomuodoista, kun halutaan tallentaa animoituja tai liikkuvia kuvia. Onneksi Photoshopilla on helppo tallentaa kuva gif-muodossa. Tässä artikkelissa kerromme, miten se tehdään.

Kuvien muokkaaminen Photoshopilla

Kuvien muokkaaminen Photoshopilla

Photoshop on suosittu ohjelma, jota käytetään laajalti kuvien muokkaamiseen. Se tarjoaa monia erilaisia työkaluja ja toimintoja, joilla voit tehdä kuvistasi entistäkin parempia. Tässä oppaassa opit, miten voit muokata kuvia Photoshopilla ja tallentaa ne eri tiedostomuodoissa.

Kuvien tallentaminen gif-muodossa

Gif-muoto on yleisesti käytetty tiedostomuoto, joka tukee liikkuvaa kuvaa. Se on erityisen hyödyllinen, kun haluat tallentaa videoita tai animaatioita. Jos haluat tallentaa kuvan gif-muodossa Photoshopilla, voit seurata seuraavia ohjeita:

 1. Avaa kuva Photoshopissa. Voit tehdä tämän valitsemalla File -valikon ja sitten Open.
 2. Kun kuva on avattu, voit tehdä haluamiasi muutoksia kuvassa käyttämällä erilaisia työkaluja ja toimintoja, joita Photoshop tarjoaa.
 3. Kun olet tyytyväinen muokkauksiin, valitse File -valikosta Save As.
 4. Valitse tallennettavan kuvan tiedostomuodoksi GIF.
 5. Anna tiedostolle nimi ja määritä tallennuspaikka.
 6. Paina Save tallentaaksesi kuvan gif-muodossa.

Tämän jälkeen kuvasi tallennetaan gif-muodossa ja voit jakaa sen helposti muiden kanssa.

Opas GIF-kuvien tallentamiseen Photoshopilla

Opas GIF-kuvien tallentamiseen Photoshopilla

Jos haluat tallentaa kuvan GIF-muodossa käyttäen Photoshopia, se on melko helppoa. Alla on vaiheet, jotka voit seurata tallentaaksesi kuvan GIF-muodossa käyttäen Photoshopia.

 1. Avaa kuva Photoshopilla: Aloita avaamalla kuva Photoshop-ohjelmalla. Voit tehdä tämän valitsemalla ”File” (Tiedosto) -valikon ja sitten valitsemalla ”Open” (Avaa). Selaa tiedostojasi ja valitse haluamasi kuva.
 2. Tee tarvittavat muutokset: Voit tehdä haluamasi muutokset kuvaan ennen tallentamista. Voit lisätä tekstiä, säätää värejä, poistaa taustan jne.
 3. Mene ”Save As” -valikkoon: Kun olet tyytyväinen muokkauksiin, valitse ”File” (Tiedosto) -valikosta ”Save As” (Tallenna nimellä). Tämä avaa valikon, jossa voit tallentaa kuvan eri muodoissa.
 4. Valitse tallennusmuoto: Valitse tallennusmuodoksi ”GIF” (Graphics Interchange Format). Valitse myös haluamasi tallennussijainti tietokoneella ja anna kuvalle sopiva nimi.
 5. Määritä tallennusasetukset: Photoshop avaa uuden ikkunan, jossa voit määrittää GIF-kuvan tallennusasetukset. Voit säätää asetuksia, kuten dithering (tasoittelun määrä), värikartan käytön jne. Voit myös valita animaatiolle sopivan ruudun väliajan.
 6. Tallenna GIF-kuva: Kun olet asettanut tallennusasetukset haluamallasi tavalla, valitse ”Save” (Tallenna). Photoshop tallentaa kuvan GIF-muodossa valitsemallesi sijainnille tietokoneella.

Näiden vaiheiden avulla voit tallentaa kuvan GIF-muodossa käyttäen Photoshopia. Muista aina tarkistaa tallennusasetukset ennen tallentamista varmistaaksesi, että GIF-kuva näyttää halutulla tavalla.

Photoshopin tallennusvaihtoehdot

Photoshopin tallennusvaihtoehdot

Tallentaessasi gif-kuva Photoshopilla sinulla on useita eri tallennusvaihtoehtoja. Alla on lueteltu muutamia niistä:

 • Tallenna for Web – Photoshopin ”Tallenna for Web” -toiminnolla voit tallentaa gifejä optimoituina verkkoon. Voit säätää erilaisia ​​asetuksia, kuten värien määrää ja dithering-asetuksia, jotta saat parhaan mahdollisen laadun.
 • Tallenna nimellä – Voit tallentaa gif-kuvan myös perinteisellä ”Tallenna nimellä” -toiminnolla valitsemalla tallennusmuodoksi gif. Tämä tallentaa gifejä ilman optimointia, joten tiedostokoko voi olla suurempi kuin ”Tallenna for Web” -toiminnolla tallennettaessa.
 • Export As – Photoshopin ”Export As” -toiminnolla voit tallentaa gif-kuvan valitsemalla tiedosto-tyypiksi gif. Tämä toiminto tarjoaa enemmän hallintaa tiedoston koosta ja laadusta.

Jos haluat tallentaa gif-kuvan Photoshopia käyttäen, voit valita näistä vaihtoehdoista sen mukaan, mitä ominaisuuksia ja hallintaa tarvitset.

Kuinka valita oikea tallennusmuoto GIF-kuville

Kuinka valita oikea tallennusmuoto GIF-kuville

Miten tallentaa gif-kuva Photoshopilla? On tärkeää valita oikea tallennusmuoto, jotta varmistetaan parhaan mahdollisen laadun säilyminen. Tässä osiossa opit, miten voit tallentaa gif-kuvia Photoshop-ohjelmalla.

Kun tallennat kuvaa gif-muodossa, sinulla on muutamia vaihtoehtoja, joiden avulla voit säätää tallennuksen asetuksia. Alla olevassa taulukossa esitetään joitakin vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua valitsemaan oikean tallennusmuodon:

Tallennusmuoto Kuvaus
Indeksoitu väri Tämä tallennusmuoto rajoittaa värien määrää gif-kuvassa. Se sopii parhaiten yksinkertaisille grafiikoille, kuten logolle tai ikoneille.
Adaptiivinen väri Tämä tallennusmuoto soveltuu monimutkaisemmille grafiikoille, joissa on erilaisia värejä. Se säilyttää paremmin värin tarkkuuden verrattuna indeksoituun väriin.

Voit valita oikean tallennusmuodon tallennusikkunassa. Avaa kuva Photoshopissa ja valitse ”Tiedosto” > ”Tallenna nimellä”. Tallennusikkunassa näet vaihtoehdot tallennusmuodolle. Valitse haluamasi tallennusmuoto ja klikkaa ”Tallenna”.

Kun olet tallentanut gif-kuvan, voit tarkistaa sen laadun avaamalla sen uudelleen Photoshopissa tai muussa kuvankatseluohjelmassa. Jos huomaat laadun heikentyneen liikaa, voit palata takaisin tallennusasetuksiin ja säätää niitä tarvittaessa.

Miten tallentaa gif-kuva Photoshopilla?

Tallentaaksesi gif-kuvan Photoshopilla, avaa ensin kyseinen kuva ohjelmassa. Valitse sitten ”Tiedosto” -valikosta ”Vie” ja sieltä ”Tallenna levylle”. Valitse tallennusmuodoksi GIF ja määritä haluamasi asetukset. Lopuksi paina ”Tallenna” ja valitse tallennuskansio.

Kuinka voin muuttaa tavallisen kuvan gif-muotoon Photoshopilla?

Jotta voit muuttaa tavallisen kuvan gif-muotoon Photoshopilla, avaa kuva ohjelmassa ja valitse ”Tiedosto” -valikosta ”Vie” ja sieltä ”Tallenna levylle”. Valitse tallennusmuodoksi GIF ja määritä haluamasi asetukset. Lopuksi paina ”Tallenna” ja valitse tallennuskansio.

Mitä vaiheita tarvitaan gif-kuvan tallentamiseen Photoshopilla?

Gif-kuvan tallentamiseksi Photoshopilla sinun on avattava kuva ohjelmassa. Sitten sinun on valittava ”Tiedosto” -valikosta ”Vie” ja sieltä ”Tallenna levylle”. Valitse tallennusmuodoksi GIF ja määritä haluamasi asetukset. Lopuksi paina ”Tallenna” ja valitse tallennuskansio.

Onko Photoshopilla mahdollista tallentaa kuvia gif-muodossa?

Kyllä, Photoshopilla on mahdollista tallentaa kuvia gif-muodossa. Voit tallentaa kuvan gif-muodossa avamalla sen ohjelmassa ja valitsemalla ”Tiedosto” -valikosta ”Vie” ja sieltä ”Tallenna levylle”. Valitse tallennusmuodoksi GIF ja määritä haluamasi asetukset. Lopuksi paina ”Tallenna” ja valitse tallennuskansio.

Miten Photoshopilla tallennettu gif-kuva avataan ja käytetään?

Tallennettuasi gif-kuvan Photoshopilla, voit avata sen ohjelmassa valitsemalla ”Tiedosto” -valikosta ”Avaa” ja navigoimalla tallennuskansioon. Valitse tallentamasi gif-kuva ja paina ”Avaa”. Voit sitten käyttää kuvaa Photoshopissa eri tarkoituksiin, kuten muokkaamiseen, jakamiseen tai lisäämiseen muihin projekteihin.

How do I Create a GIF in Photoshop – Animate your Art! | Adobe Photoshop | Creative Cloud

Vastaa