Miten vaihtaa näppäimistön taustakuva iPhoneen – Askel askeleelta opas

Miten vaihtaa näppäimistön taustakuva iPhoneen – Askel askeleelta opas

Miten vaihtaa näppäimistön taustakuva iPhoneen - Askel askeleelta opas

Näppäimistön taustakuva on yksi niistä monista ominaisuuksista, joiden avulla voit mukauttaa iPhoneasi ja tehdä siitä entistäkin henkilökohtaisemman.

Jos haluat muuttaa näppäimistön taustakuvaa iPhonessa, ei hätää, se on helppoa. Tässä askel askeleelta -oppaassa kerromme, miten voit vaihtaa näppäimistön taustakuvaa iPhoneen.

Ennen kuin aloitamme, varmista, että iPhoneesi on asennettu uusin iOS-versio, ja että sinulla on käytössäsi Internet-yhteys. Voit vaihtaa näppäimistön taustakuvaa joko käyttämällä omia valokuviasi tai valitsemalla valmiin kuvan.

Kun olet valmis muuttamaan näppäimistön taustakuvaa iPhonessa, seuraa näitä vaiheita:

 1. Mene puhelimen asetusvalikkoon ja valitse ”Näppäimistö”.
 2. Napauta ”Näppäimistön asetukset” ja valitse ”Taustakuva”.
 3. Valitse haluamasi vaihtoehto: ”Valitse valokuva” tai ”Valitse valmis taustakuva”.
 4. Valitse haluamasi kuva tai kuva-albumi.
 5. Jos valitsit ”Valitse valokuva”, voit vielä mukauttaa kuvaa tarpeen mukaan. Voit esimerkiksi rajata kuvan, lisätä suodattimia tai säätää valoisuutta.
 6. Kun olet tyytyväinen muutoksiin, napauta ”Aseta” tai ”Valmis”.

Ja siinä se! Olet vaihtanut näppäimistön taustakuvan iPhoneesi. Voit milloin tahansa palata takaisin asetusvalikkoon ja vaihtaa taustakuvan uudestaan, jos haluat.

Miten vaihtaa näppäimistön taustakuva iPhoneen?

Miten vaihtaa näppäimistön taustakuva iPhoneen?

Kyseisen Secure Enclave -moduulin osana näppäimistö ei tarjoa suoraan mahdollisuutta muuttaa taustakuvaa iPhonessa. Kuitenkin voit vaihtaa näppäimistösi taustakuvaa muuttamalla laitteesi yleistä taustakuvaa. Tässä on vaiheittainen opas, miten voit tehdä sen:

 1. Aloita avaamalla ”Asetukset” -sovellus iPhonessasi.
 2. Etsi ja napauta ”Taustakuva” -vaihtoehtoa.
 3. Valitse joko ”Valokuva”, ”Dynaaminen” tai ”Sisältö ja yksityisyys” vaihtoehdot alapalkista
 4. Valitse haluamasi taustakuva vaihtoehdoista.
 5. Kun olet valinnut haluamasi taustakuvan, paina ”Aseta” -painiketta.

Nyt vaihdat iPhoneesi yleistä taustakuvaa, joka heijastuu myös näppäimistön taustakuvaan.

Askel askeleelta opas

Askel askeleelta opas

On monia syitä, miksi saatat haluta vaihtaa näppäimistön taustakuvaa iPhoneen. Ehkä haluat vain muuttaa ulkonäköä tai tuoda hieman piristystä päivääsi. Riippumatta syystä, tässä on helppo ja nopea opas kuinka voit vaihtaa näppäimistön taustakuvaa iPhonessa.

1. Avaa asetukset

Ensimmäinen asia, jonka sinun tulee tehdä, on avata iPhoneesi asetukset. Voit tehdä tämän napauttamalla puhelimesi kotinäytössä asetukset-sovellusta.

2. Etsi Taustakuva

Kun olet asetuksissa, selaa alaspäin ja etsi kohta nimeltä ”Taustakuva”. Napauta sitä päästäksesi taustakuvan asetusvalikkoon.

3. Valitse uusi taustakuva

Kun olet taustakuvan asetusvalikossa, sinulle tarjotaan useita vaihtoehtoja. Voit valita uuden taustakuvan joko valmiista vaihtoehdoista tai voit myös käyttää omaa kuvaa. Napauta sitä vaihtoehtoa, jonka haluat valita.

4. Rajaa kuva

Jos valitset oman kuvan, sinun täytyy rajata se sopivaksi näppäimistöllesi. Voit tehdä tämän vetämällä ja skaalaamalla kuvaa haluamallasi tavalla. Kun olet tyytyväinen, napauta ”Lopeta”, jatka osan ”Valitse” ohjeiden mukaisesti.

5. Valitse vaihtoehto

Kun olet valinnut taustakuvan, sinulle annetaan vaihtoehto valita, haluatko saman taustakuvan käytettävän myös monikeskinäppäimistöllä tai lisäksi myös lukitun taustakuvan. Valitse haluamasi vaihtoehdot ja napauta sitten ”Aseta”, jotta valittu taustakuva asetetaan näppäimistöllesi.

Kun olet suorittanut nämä askeleet, näppäimistön taustakuva on vaihdettu ja sinulla on uusi ulkonäkö iPhonellasi. Voit muuttaa taustakuvaa milloin tahansa seuraamalla samoja ohjeita.

Valitse sopiva taustakuva

Valitse sopiva taustakuva

iPhoneen on saatavilla monia erilaisia taustakuvia, joista voit valita mieleisesi. Taustakuva voi olla kuvallinen tai yksinkertaisesti värikäs. Alla on muutamia vinkkejä kuinka voit valita sopivan taustakuvan näppäimistöllesi.

 1. Harkitse nappien erottuvuutta: Valitse taustakuva, joka erottaa selkeästi nappulat näppäimistössä. Varmista, että valittu taustakuva ei häiritse tai hämää näppäimistön käyttöä.
 2. Persoonallisuus: Valitse taustakuva, joka sopii omaan tyyliisi ja mieltymyksiisi. Voit valita esimerkiksi suosikkielokuvasi tai -sarjasi teemaan sopivan kuvan.
 3. Väriterapiaa: Värikkäät taustakuvat voivat tuoda iloa ja piristystä arkipäivän harmauteen. Valitse värikäs taustakuva, joka ilahduttaa sinua joka kerta kun avaat näppäimistön.
 4. Aseta kuva omasta kokoelmasta: Voit myös valita oman valokuvan taustakuvaksi. Valitse vaikkapa kuva läheisistäsi tai muusta itsellesi merkityksellisestä asiasta.

Löydät valtavan valikoiman ilmaisia ja maksullisia taustakuvia eri sovelluskaupoista tai voit luoda oman taustakuvan ja tallentaa sen puhelimen kuvakansioon. Valittuasi sopivan taustakuvan olet valmis vaihtamaan sen iPhoneesi.

Avaa iPhoneen asetukset

Avaa iPhoneen asetukset

Ensimmäinen vaihe taustakuvan vaihtamisessa iPhoneen on avata laitteen asetukset. Seuraa alla olevia ohjeita:

 1. Avaa iPhoneen kotinäyttö
 2. Etsi ja napauta ”Asetukset” -kuvaketta
 3. Kun avaat asetukset, vieritä alaspäin ja napauta ”Taustakuva”

Taustakuvan vaihtamisen vaiheessa pääset määrittämään uuden taustakuvan puhelimeen. Jatka seuraavaan vaiheeseen, jotta voit muuttaa taustakuvaa iPhoneen.

Siirry kohtaan ”Taustakuva” ja valitse ”Näppäimistön taustakuva”

Siirry kohtaan

iPhoneen voi vaihtaa ja muuttaa taustakuvaa helposti seuraavien ohjeiden avulla:

 1. Avaa puhelimen asetukset napauttamalla näyttöön ilmestyvää asetusnäppäintä.
 2. Etsi ja valitse kohta ”Taustakuva”.
 3. Valitse ”Näppäimistön taustakuva” -vaihtoehto.

Vaiheittaiset ohjeet auttavat sinua löytämään oikean kohdan vaihdettavalle taustakuvakkeelle. Seuraamalla näitä ohjeita voit vaihtaa taustakuvan iPhoneesi nopeasti ja helposti.

Kuinka vaihtaa näppäimistön taustakuva iPhonessa

Kuinka vaihtaa näppäimistön taustakuva iPhonessa

Näppäimistön taustakuva on yksi niistä ominaisuuksista, joka voi antaa persoonallisen ilmeen iPhonelle. Jos olet kyllästynyt oletustaustakuvaan tai haluat vain vaihtaa ilmeen, voit helposti vaihtaa näppäimistön taustakuvaa iPhoneen. Tässä on askel askeleelta opas siitä, miten se tehdään.

Vaihe 1: Avaa asetukset

Avaa iPhoneesi Asetukset-sovellus.

Vaihe 2: Etsi Näppäimistö-vaihtoehto

Etsi Asetukset-sovelluksessa vaihtoehto nimeltä ”Näppäimistö” ja napauta sitä.

Vaihe 3: Valitse Näppäimistön taustakuva

Valitse ”Näppäimistön taustakuva” -vaihtoehto.

Vaihe 4: Valitse uusi taustakuva

Tässä vaiheessa voit valita joko ”Valokuva” tai ”Taustakuvat”. Voit valita oman valokuvan ”Valokuva” -vaihtoehdolla tai valita valmiista taustakuvista ”Taustakuvat” -vaihtoehdolla.

Vaihe 5: Säädä ja asenna taustakuva

Jos valitsit oman valokuvan, voit säätää sen kokoa ja asetusta vetämällä ja päästämällä sormella näytöllä. Kun olet tyytyväinen asetukseen, napauta ”Aseta” -painiketta asentaaksesi uuden taustakuvan.

Se on siinä! Uusi näppäimistön taustakuva on nyt asennettu iPhoneen. Voit aina palata takaisin Näppäimistö-asetuksiin vaihtaaksesi taustakuvaa uudelleen tai palauttaaksesi oletustaustakuvan.

Kuinka vaihdan näppäimistön taustakuvan iPhonessa?

Vaihtaaksesi näppäimistön taustakuvan iPhonessa, sinun täytyy mennä puhelimesi asetuksiin ja valita ”Taustakuva” -välilehti. Sieltä voit valita haluamasi kuvan ja asettaa sen näppäimistön taustakuvaksi.

Missä voin löytää erilaisia näppäimistön taustakuvia iPhonelle?

Voit löytää erilaisia näppäimistön taustakuvia iPhonelle monista eri lähteistä. Voit etsiä niitä App Storesta, jossa on runsaasti sovelluksia, jotka tarjoavat ilmaisia tai maksullisia näppäimistön taustakuvia. Voit myös etsiä kuvia verkosta ja tallentaa ne puhelimesi valokuviin, josta voit sitten valita ne taustakuvaksi.

Mitä teen, jos näppäimistön taustakuva ei vaihdu iPhonessa?

Jos näppäimistön taustakuva ei vaihdu iPhonessa, kannattaa ensin tarkistaa, että olet valinnut oikean kuvan asetuksista. Jos olet varma, että olet valinnut oikean kuvan, voit yrittää käynnistää puhelimen uudelleen ja tarkistaa uudelleen asetukset. Jos ongelma jatkuu, saatat joutua päivittämään iPhonen ohjelmiston tai ottamaan yhteyttä Apple-tukeen.

Onko olemassa erityisiä vaatimuksia näppäimistön taustakuvien koolle ja muodolle?

Ei ole erityisiä vaatimuksia näppäimistön taustakuvien koolle ja muodolle iPhonessa. Voit käyttää lähes mitä tahansa kuvaa taustakuvana, kunhan se on tallennettu puhelimeesi ja valittu asetuksista. Voit kuitenkin kokeilla erikokoisia kuvia ja nähdä, mikä toimii parhaiten näppäimistön taustakuvaksi.

Voinko käyttää animoituja taustakuvia näppäimistössäni?

Valitettavasti et voi käyttää animoituja taustakuvia näppäimistössäsi iPhonessa. Näppäimistön taustakuvan täytyy olla staattinen kuva, joka ei liiku tai animoi. Voit kuitenkin käyttää animoituja taustakuvia iPhonen kotinäytössä tai lukitusnäytössä, jos haluat lisätä hieman liikettä puhelimen ulkoasuun.

Näin siirrät tiedostot vanhalta puhelimelta uudelle (Phone Clone)

Vastaa