Munaton panna cotta -resepti ilman liivatetta: herkullinen jälkiruoka vaihtoehto munattomille ruokavaliota noudattaville.

Munaton panna cotta -resepti ilman liivatetta: herkullinen jälkiruoka vaihtoehto munattomille ruokavaliota noudattaville.

Munaton panna cotta -resepti ilman liivatetta

Panna cotta, tuo herkullinen italialainen jälkiruoka. Perinteisesti se valmistetaan liivatteen avulla, mutta tiesitkö, että voit tehdä herkullisen liivatteettoman panna cottan myös? Tämä kasvispohjainen resepti sopii mainiosti myös niille, jotka eivät halua käyttää eläinperäisiä tuotteita ruoanlaitossaan.

Panna cotta on perinteisesti valmistettu käyttämällä gelatiinia saostamaan maustettu kerma. Kuitenkin on olemassa monia vaihtoehtoja, joita voi käyttää korvaamaan gelatiinin, kuten agar agar. Tämä ilman liivatetta valmistettu panna cotta on yhtä pehmeä ja suussa sulava kuin perinteinen versio, mutta ilman eläinperäisiä ainesosia.

Joten jos olet kiinnostunut kokeilemaan kasvispohjaista ja liivatteetonta panna cotta -reseptiä, tässä on helppo ja herkullinen ohje:

Kasvispohjainen panna cotta-resepti ilman liivatetta

Kasvispohjainen panna cotta-resepti ilman liivatetta

Panna cotta on klassinen italialainen jälkiruoka, joka yleensä valmistetaan liivatteella. Kuitenkin monet haluavat välttää liivatteiden käyttöä ruoassa, erityisesti kasvisruokavalioon siirtymisen yhteydessä. Onneksi on olemassa herkullinen kasvispohjainen panna cotta -resepti, joka ei sisällä liivatetta.

Tässä kananmunaton ja liivatteeton panna cotta -resepti:

 1. Voit aloittaa kermaisen panna cotta -reseptin valmistuksen sekoittamalla kattilassa 500 millilitraa kasviperäistä kermaa, esimerkiksi kaurakermaa, 100 grammaa sokeria, 1 teelusikallisen vaniljasokeria ja ripauksen suolaa. Lämmitä seosta keskilämmöllä, kunnes se kiehuu.
 2. Samalla sekoita 2 rkl agar-agaria 4 ruokalusikallisessa kylmää vettä pienessä kulhossa. Anna seoksen seistä noin 5 minuuttia, kunnes agar-agar on liuennut veteen.
 3. Kun kerma-sokeri-seos kiehuu, lisää agar-agarin ja veden seos kattilaan. Sekoita hyvin varmistaaksesi, että agar-agar on tasaisesti jaettu kermaan.
 4. Jatka sekoittamista ja keitä seosta matalalla lämmöllä noin 5-10 minuutin ajan, kunnes se hieman paksunnut.
 5. Kaada panna cottan seos pieniin annoskulhoihin tai lasiin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen kuin siirrät ne jääkaappiin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia tai yön yli.
 6. Kun panna cotta on hyytynyt täysin, voit tarjoilla sen sellaisenaan tai koristella haluamillasi marjoilla, kastikkeilla tai pähkinöillä.

Ainesosat:

Ainesosat:

Tässä ilman liivatetta valmistettavassa panna cotta -reseptissä käytetään seuraavia ainesosia:

 • 2 dl kasvispohjaista kermaa
 • 2 dl mantelimaitoa
 • 1 dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 rkl agar agar -jauhetta

Agar agar on kasvipohjainen hyytelöimisaine, joka korvaa perinteisen liivatteen tässä reseptissä. Se on loistava vaihtoehto, jos haluat valmistaa kananmunattoman ja liivatteettoman panna cottan.

Kookosmaito

Kookosmaito

Kookosmaito on suosittu kasvispohjainen vaihtoehto perinteiselle maitotuotteelle. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi muun muassa ruoanlaitossa, leivonnassa ja juomissa. Kookosmaidosta valmistettu panna cotta on herkullinen kananmunaton ja liivatteeton jälkiruokaohje.

Kookosmaito on paksuhko neste, joka valmistetaan käyttämällä kookospähkinän lihaa. Kookoksen liha raastetaan ja sekoitetaan veden kanssa, jonka jälkeen seos puristetaan siivilän läpi. Tuloksena on täyteläinen ja kermainen kookosmaito, joka antaa ruoille ja juomille ihanan trooppisen maun.

Kookosmaito sopii erityisen hyvin jälkiruokien valmistamiseen, kuten munattoman ja liivatteettoman panna cottan. Tämän ohjeen avulla voit valmistaa herkullisen panna cottan ilman kananmunaa ja liivatetta, käyttäen hyväksi kookosmaidon luontaista kermaisuutta.

Sokeri

Sokeri

Sokeri on tärkeä ainesosa munattoman panna cottan valmistuksessa. Se antaa makeutta ja tasapainottaa muiden makujen intensiteettiä. Munattoman panna cotta -reseptissä käytetään yleensä tavallista valkoista sokeria, mutta voit kokeilla myös muita sokerilaatuja, kuten fariinisokeria tai kookossokeria, saadaksesi erilaisen makuprofiilin.

Munattoman panna cotta -ohjeessa sokeri yhdistetään muiden ainesosien kanssa ja kuumennetaan, jotta sokeri liukenee ja sekoittuu hyvin. Tämä varmistaa makeuden tasaisen jakautumisen jokaiseen annokseen.

Sokeri voidaan myös korvata esimerkiksi stevialla tai muilla luonnollisilla makeutusaineilla, jos haluat vähentää sokerin määrää tai jos sinulla on erityisruokavaliovaatimuksia. Tällöin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että makeuden määrä ja koostumus voivat vaihdella, ja panna cottan lopputulos voi poiketa perinteisestä reseptistä.

Vaniljatanko

Vaniljatanko

Vaniljatanko on olennainen osa munatonta panna cotta -reseptiä ilman liivatetta. Se antaa makealle jälkiruoalle herkullisen vaniljaisen maun ja aromin. Tässä ohjeessa käytämme kasvispohjaisia ainesosia, joten se sopii myös kasvissyöjille ja vegaaneille.

Ohjeessa tarvitaan yksi vaniljatanko, joka leikataan pitkittäissuunnassa auki. Sen sisällä olevat pienet mustat siemenet irtoavat veitsellä raaputettaessa. Nämä siemenet ovat täydellisiä antamaan intensiivistä vaniljan makua munattomaan panna cottaan.

Vaniljatanko voidaan lisätä munattoman panna cotta -seokseen joko kokonaisena tai pilkottuna. Kun sekoitat vaniljatangon ja muut ainesosat, annat vaniljan maun levitä tasaisesti koko jälkiruokaan.

Resepti:

 1. Avaa vaniljatanko pitkittäissuunnassa ja raaputa siemenet veitsellä.
 2. Lisää siemenet ja avattu vaniljatanko kattilaan muiden panna cotta -ainesten kanssa.
 3. Kuumenna seos matalalla lämmöllä, kunnes se kiehuu. Varmista, että vaniljatanko on täysin sulanut ja siemenet ovat sekoittuneet tasaisesti.
 4. Poista vaniljatanko seoksesta ja jatka valmistusohjeen mukaan.

Käytäthän vain aitoja vaniljatankoja, jotta saat parhaan mahdollisen maun ja tuoksun. Voit ostaa vaniljatankoja useimmissa hyvin varustetuissa ruokakaupoissa tai leivontatarvikeliikkeissä.

Valmistusohjeet:

Valmistusohjeet:

Liivatteeton panna cotta on helppo valmistaa kotona. Tämä kasvispohjainen ja kananmunaton jälkiruoka saa kiillettä agar-agaran avulla, eikä se sisällä perinteistä liivatetta.

Ohje:

 1. Laita 5 dl kermaa ja 1 dl sokeria kattilaan.
 2. Kuumenna seos keskilämmöllä kiehumispisteeseen, sekoittaen jatkuvasti.
 3. Lisää 2 tl agar-agaria seokseen ja sekoita hyvin.
 4. Anna seoksen kiehua hiljalleen 2-3 minuuttia.
 5. Poista kattila liedeltä ja lisää 1 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria.
 6. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasainen.
 7. Kaada seos annoskulhoihin tai -laseihin.
 8. Anna panna cottan hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
 9. Tarjoile panna cotta esimerkiksi tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.

Nauti herkullisesta ja pehmeästä munattomasta panna cottasta!

Kuinka valmistetaan munaton panna cotta?

Munaton panna cotta voidaan valmistaa käyttämällä kasvipohjaista hyytelöä liivatteen sijaan. Tällöin voidaan esimerkiksi käyttää agar-agar -jauhetta määränä, joka vastaa ohjeessa mainittua liivatteen määrää. Seoksen annetaan jähmettyä jääkaapissa ja nautitaan sitten jälkiruokana.

Onko munaton panna cotta yhtä maukas kuin perinteinen panna cotta?

Kyllä, munaton panna cotta voi olla yhtä maukas kuin perinteinen versio. Kasvipohjaiset hyytelöaineet, kuten agar-agar, pystyvät luomaan samanlaisen hyytyvän ja pehmeän koostumuksen kuin liivate. Jotta maku säilyy samanlaisena, kannattaa käyttää muihin aineksiin samoja makuyhdistelmiä kuin perinteisessä panna cottassa.

Voiko munatonta panna cottaa valmistaa gluteenittomana?

Kyllä, munaton panna cotta voidaan valmistaa gluteenittomana, kun käytetään gluteenittomia aineksia. Tärkeää on tarkistaa kaikkien käytettyjen tuotteiden ainesosaluettelot ja varmistaa, että ne eivät sisällä gluteenia. Esimerkiksi käyttämällä gluteenitonta kermajauhetta, kasvipohjaista mantelimaitoa ja gluteenitonta sokeria, saadaan valmistettua gluteeniton munaton panna cotta.

Mikä on munaton panna cotta -resepti?

Munaton panna cotta -resepti on jälkiruokaresepti, jossa ei käytetä liivatetta. Tämä resepti sopii erityisesti niille, jotka välttelevät eläinperäisiä tuotteita tai joilla on allergiaa liivatteelle.

Miten saadaan panna cottasta munaton?

Panna cottan munattomuuden voi saavuttaa korvaamalla liivatteen jollain vegaanisella hyytelöimisaineella, kuten agar agarilla tai vegegelillä. Näitä aineita käytetään samassa suhteessa kuin liivatetta, mutta niillä saa samanlaisen hyytelön ilman eläinperäisiä tuotteita.

Mikä on agar agar?

Agar agar on kasviperäinen hyytelöimisaine, joka saadaan punaisista merilevistä. Se on vegaaninen ja gluteeniton vaihtoehto liivatteelle. Agar agar tuo panna cottaan samanlaisen hyytelömäisen rakenteen kuin liivate, mutta ilman eläinperäisiä tuotteita.

Mitä muita raaka-aineita tarvitaan munattoman panna cotta -reseptiin?

Munattoman panna cotta -reseptin pääraaka-aineet ovat kerma, sokeri ja maito. Lisäksi tarvitaan agar agar tai jokin muu vegaaninen hyytelöimisaine, sekä halutessa makua antavia ainesosia, kuten vaniljaa, marjoja tai suklaata.

Onko munattoman panna cotta -resepti yhtä herkullinen kuin perinteinen?

Kyllä, munattoman panna cotta -reseptin maku ja rakenne voivat olla yhtä herkullisia kuin perinteisessä panna cottassa. Käyttämällä agar agar -hyytelöimisainetta saa samanlaisen hyytelömäisen rakenteen kuin liivate, joten lopputulos voi olla yhtä herkullinen ja täyteläinen kuin perinteisessä panna cottassa.

Onko mahdollista valmistaa panna cottaa ilman liivatetta?

Kyllä, on täysin mahdollista valmistaa panna cottaa ilman liivatetta. Tässä reseptissä käytetään agar agar -jauhetta, joka toimii luonnollisena hyytelöimisaineena. Jauhe sekoitetaan kerman kanssa ja kuumennetaan, minkä jälkeen neste jäähdytetään ja annetaan hyytyä jääkaapissa.

Miten välttää panna cottan hyytyminen liian kovaksi ilman liivatetta?

Jotta panna cotta ei hyydy liian kovaksi ilman liivatetta, on tärkeää käyttää oikeaa määrää agar agar -jauhetta. Tässä reseptissä suositellaan käyttämään 2 tl jauhetta 4 dl kermaa kohti. On myös tärkeää jäähdyttää seos riittävästi ennen hyytymistä, jotta lopputulos on pehmeä ja hyytelömäinen.

НЕТ ЖЕЛАТИНА|НЕТ ЭГГ|Манговый мусс в чашках|Простой рецепт за 15 минут

새벽 5시에 준비하는 일주일 집밥, 맛있는 남편 도시락 / 신선한 채소가 가득한 따뜻한 집밥 vlog

Vastaa