Parhaiden kotitekoisten pizzojen täytteet

Parhaiden kotitekoisten pizzojen täytteet

Parhaat itse tehtyjen pizzojen täytteet

Kotitekoiset pizzapäällysteet ovat suosituimmat valinta silloin, kun halutaan herkutella itse tehdyn pizzan parhaimmilla yhdistelmillä. Itse tehdyt täytteet antavat mahdollisuuden loihtia pizzan, joka sopii täydellisesti omiin makumieltymyksiin. Kotona valmistetut pizzapäällysteet tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia kokeiluille ja luovuudelle ruoanlaitossa.

Yhdistelmät, jotka toimivat erityisen hyvin itse tehdyissä pizzapäällysteissä, ovat usein ne, jotka yhdistävät erilaisia makuja ja tekstuuria. Esimerkiksi suolainen kinkku ja makea ananas luovat yhdessä vastustamattoman makuelämyksen. Toinen suosittu yhdistelmä on pekoni ja mausteinen pepperoni, jotka tarjoavat herkullisen lihaisan täytteen.

Lisäksi itse tehdyissä pizzapäällysteissä voi käyttää myös mielikuvituksellisempia raaka-aineita, kuten vuohenjuustoa, aurajuustoa tai marinoituja artisokan sydämiä. Näillä raaka-aineilla voi lisätä pizzan makumaailman tasoa ja tuoda siihen oman persoonallisen vivahteen.

Suosituimmat itse tehdyt pizzapäällysteet

Suosituimmat itse tehdyt pizzapäällysteet

Kotitekoiset pizzat ovat loistava tapa herkutella kotona ja koko perheen voimin valmistettuna ne maistuvat vieläkin paremmilta. Pizzan päällysteet voivat vaihdella suuresti ja jokaisella on omat suosikkinsa. Tässä muutamia suosituimpia itse tehdyistä pizzapäällysteistä, jotka voit helposti valmistaa kotona:

 • Margarita: Yksinkertainen mutta herkullinen. Tämä klassinen yhdistelmä mozzarellaa, tomaattikastiketta ja tuoretta basilikaa sopii kaikille pizzan ystäville.
 • Pepperoni: Suosittu valinta pepperoni- tai salamiviipaleilla. Lisää päälle vielä juustoa ja halutessasi hieman oreganoa tai chiliä extra potkua varten.
 • Hawaii: Makean ja suolaisen yhdistelmä ananaksesta ja kinkusta. Tämä klassikko jakaa mielipiteitä, mutta monet pitävät siitä.
 • Capricciosa: Tässä yhdistelmässä on artisokkaa, sieniä, kinkkua, oliiveja ja mozzarellaa. Maku on täyteläinen ja monipuolinen.
 • Quattro Formaggi: Juustonystävän unelma! Yhdistä neljää erilaista juustoa, kuten mozzarellaa, gorgonzolaa, parmesaania ja emmentalia, ja saat täyteläisen ja herkullisen pizzapäällysteen.

Lisäksi voit tietenkin kokeilla erilaisia yhdistelmiä omien mieltymystesi mukaan ja keksiä parhaimmat pizzapäällysteet juuri sinun kotonasi.

Kinkku-ananaspizza

Kinkku-ananaspizza

Kinkku-ananaspizza on yksi klassisista ja suosituimmista itse tehdyistä pizzapäällysteistä. Tämä herkullinen yhdistelmä sopii mainiosti niin aikuisille kuin lapsillekin.

Kotitekoisen kinkku-ananaspizzan valmistaminen on helppoa. Alapuolella on lyhyt ohje pizzan valmistamiseksi:

 1. Valmista ensin pizzapohjataikina. Voit tehdä sen itse sekoittamalla jauhot, hiivan, suolan, veden ja öljyn.
 2. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa sitä kunnes siitä muodostuu kimmoisa pallo.
 3. Kohota taikinaa noin tunti lämpimässä paikassa.
 4. Kun taikina on kohonnut, kauli se ohueksi pizzapohjaksi.
 5. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.
 6. Levitä kinkkusiivut ja ananaspalat tasaisesti pizzapohjalle.
 7. Halutessasi voit vielä lisätä pizzan päälle esimerkiksi oliiveja tai maissia.
 8. Paista pizzaa uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pohja on saanut kauniin ruskean värin.
 9. Anna pizzan hieman jäähtyä ennen tarjoilua, ja nauti parhaassa seurassa!

Kinkku-ananaspizza on yhdistelmä, joka jakaa mielipiteitä, mutta monille se on ehdottomasti yksi parhaista itse tehdyistä kotitekoisista pizzapäällysteistä. Kokeile ja ihastu itse!

Tonnikala-oliivi

Tonnikala-oliivi

Yksi parhaimmista kotona itse tehdyistä pizzapäällysteistä on tonnikala-oliivi. Tämä kotitekoinen pizzapäällyste on suosittu monissa pizzerioissa ja taatusti herättää makunystyrät henkiin.

Tonnikala-oliivipizza saa makunsa tuoreesta tonnikalasta ja suolaisista oliiveista. Kombinaatio tonnikalasta, oliiveista ja maukkaasta tomaattikastikkeesta tekee tästä pizzapäällysteestä unohtumattoman.

Ainekset:

Ainekset:

 • Tomaattikastike
 • Tuoretta tonnikalaa
 • Oliiveja
 • Mozzarellajuustoa
 • Pizzataikina

Valmistus:

Valmistus:

 1. Levitä valmis pizzataikina pizzakiven tai leivinpaperin päälle.
 2. Levitä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjan päälle.
 3. Leikkaa tuore tonnikala ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne tomaattikastikkeen päälle.
 4. Levitä oliivit tonnikalan päälle.
 5. Ripottele mozarellajuustoa tasaisesti päälle.
 6. Paista pizzaa uunissa pizzapohjan ohjeen mukaan.

Tonnikala-oliivi on yksi suosituimmista kotitekoisista pizzapäällysteistä. Sen raikas maku ja herkulliset ainekset varmistavat, että tämä pizza ei jätä ketään kylmäksi.

Mozzarella tomaatti

Mozzarella tomaatti

Mozzarella tomaatti on yksi parhaimmista pizzapäällysteiden yhdistelmistä. Tämä itse tehtyjen pizzojen täyte on suosituin kotona tehdyissä pizzoissa.

Mozzarella tomaatti -yhdistelmässä mozzarellajuusto ja tomaatinviipaleet luovat herkullisen yhdistelmän. Juusto sulaa ihanasti ja tomaatin raikas maku antaa täyteläiselle pizzalle raikkautta.

Tässä alla on helppo ohje mozzarella tomaatti -pizzapäällysteelle:

 1. Pizzapohjan valmistus: Valmista pizzapohja ohjeen mukaan tai käytä valmiita pizzapohjia.
 2. Tomaattikastike: Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta. Voit käyttää joko valmista tomaattikastiketta tai tehdä sen itse.
 3. Mozzarella: Raasta mozzarellajuusto tai leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ripottele juusto tasaisesti pizzapohjalle.
 4. Tomaatit: Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne mozzarellan päälle.
 5. Mausteet: Halutessasi voit lisätä hieman suolaa, pippuria tai muita lempimausteitasi täytteen päälle.
 6. Paistaminen: Laita pizza uuniin ja paista pizzapaketin ohjeen mukaan, kunnes pohja on kullanruskea ja juusto sulanut.

Mozzarella tomaatti -pizzapäällystettä voi halutessaan myös varioida lisäämällä muita täytteitä, kuten oliiveja, basilikaa tai salamia. Kokeile erilaisia yhdistelmiä ja löydä oma suosikkisi!

Parhaat pizzapäällysteiden yhdistelmät kotona

Parhaat pizzapäällysteiden yhdistelmät kotona

Itse tehtyjen pizzojen täytteet antavat mahdollisuuden päästää luovuus valloilleen ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä. Kotona tehdyt pizzapäällysteet voivat olla yhtä herkullisia kuin suosituimmat pizzerioiden tarjoamat vaihtoehdot.

Tässä muutamia parhaimpia kotitekoisia pizzapäällysteitä:

 • Parmankinkku ja rucola
 • Pesto, vuohenjuusto ja kirsikkatomaatit
 • Salami, tuore chili ja oliivit

Voit myös kokeilla erilaisia yhdistelmiä oman maun mukaan. Suolaisen ja makean yhdistelmät, kuten ananas ja kinkku tai päärynä ja sinihomejuusto, voivat tuoda pizzaan uudenlaisia makuelämyksiä.

Ripottele päälle vielä haluamiasi yrttejä, kuten basilikaa tai oreganoa, ja lopputulos on taatusti herkullinen. Tärkeintä on käyttää laadukkaita raaka-aineita ja antaa pizzapohjan kypsyä tarpeeksi uunissa.

Mitä täytteitä suosittelet itse tehtyyn pizzaan?

Suosittelen käyttämään tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, kuten tuoretta tomaattikastiketta, mozzarellaa, basilikaa, oliiveja ja kinkkua.

Onko jotain erityisiä täytteitä, joita kannattaa välttää pizzassa?

On hyvä välttää liian kosteita täytteitä, kuten tomaatteja tai ananasta, jotta pizza ei muutu vetiseksi. Myös liian voimakkaat tai epäsuhtaiset mausteet voivat pilata pizzan maun.

Mitkä ovat parhaat täyteyhdistelmät pizzassa?

Yksi suosittu täyteyhdistelmä on pepperoni, sinihomejuusto ja punasipuli. Myös kana, aurajuusto ja paprika tai salami, oliivit ja jalapenot ovat herkullisia yhdistelmiä.

Voiko pizzan täyttämiseen käyttää mitä tahansa ruoka-aineita?

Periaatteessa kyllä, mutta kannattaa valita sellaisia aineksia, jotka sopivat hyvin yhteen ja antavat tasapainoisen maun. Kokeilunhalu on sallittua, mutta liiallinen täytteiden määrä voi tehdä pizzasta vaikeasti syötävän.

Miten pizzan täytteitä kannattaa hienontaa tai valmistaa ennen niiden lisäämistä pizzapohjalle?

Täytteitä ei yleensä tarvitse hienontaa pieniksi paloiksi, vaan ne voi lisätä suoraan pizzaan. Jos käytät esimerkiksi suuria tomaatinpaloja, voit halutessasi hienontaa ne hieman veitsellä.

Miten valmistaa itse tehty pizza?

Itse tehty pizza valmistetaan sekoittamalla jauhot, hiiva, suola ja vesi taikinaksi, joka sitten kohotetaan. Kun taikina on kohonnut, sitä kaulitaan ohueksi ja sille lisätään halutut täytteet. Pizza paistetaan uunissa kunnes se on kullanruskea ja täytteet ovat sulaneet ja kypsiä.

Mitkä ovat parhaimmat täytteet pizzaan?

Parhaat täytteet pizzalle riippuvat henkilökohtaisista mieltymyksistä. Jotkut suosituimpia täytteitä ovat pepperoni, sienet, oliivit ja juusto. Voi myös kokeilla erilaisia kasviksia, kuten paprikaa, tomaattia ja sipulia, tai lisätä proteiinia kuten kanaa tai kinkkua. Jokaisella on oma suosikkiyhdistelmänsä, joten täytteitä voi varioida oman maun mukaan.

Tarvitseeko pizzan täytteitä esivalmistella ennen niiden lisäämistä pizzapohjalle?

Jotkut täytteet, kuten raakaa lihaa tai vihanneksia kuten paprikaa, on suositeltavaa esivalmistella ennen niiden lisäämistä pizzapohjalle. Liha kannattaa paistaa tai kypsentää ennen sen lisäämistä, jotta se on varmasti kypsää pizzan paistuessa uunissa. Vihannekset voi myös kevyesti paistaa tai kuullottaa ennen niiden lisäämistä pizzalle, jotta ne pehmenevät ja kypsyvät tasaisesti uunissa.

Voiko pizzan täytteitä säilyttää jääkaapissa ennen niiden käyttöä?

Kyllä, pizzan täytteitä voi säilyttää jääkaapissa ennen niiden käyttöä. Esimerkiksi vihannekset, juustot ja kylmäsavuporot voi säilyttää jääkaapissa tiiviissä astioissa, kunnes niitä tarvitaan. On kuitenkin tärkeää huolehtia, että täytteet ovat tuoreita ja hyvin säilytettyjä, jotta ne säilyvät hyvälaatuisina pizzan valmistuksen aikana.

Voiko pizzaa pakastaa ennen sen paistamista?

Kyllä, pizzaa voi pakastaa ennen sen paistamista. Pakastaminen voi auttaa säilyttämään pizzan tuoreuden ja estämään täytteiden pilaantumisen ennen paistoa. Parasta on pakastaa pizza ilman täytteitä ja lisätä ne vasta paistamisen jälkeen. Näin täytteet pysyvät tuoreina ja herkullisina. Pakastettu pizza voidaan sitten paistaa suoraan pakastetilasta uunissa, kunnes se on kypsä ja juusto on sulanut ja kullanruskea.

Kukkakaalipizzat | Parasta nyt | K-Ruoka

Gluteenittomat pikkupitsat – paras pizza resepti

Vastaa