Pesukoneen vikakoodit: Miksi pesukone ei käynnisty ja miten korjata?

Pesukoneen vikakoodit: Miksi pesukone ei käynnisty ja miten korjata?

Pesukone ei lähde päälle näyttää vikakoodia - Miksi ja miten korjata

Useimmat meistä luottavat pyykinpesukoneeseen arjessaan, joten kun se ei lähde päälle tai näyttää vikakoodia, se voi aiheuttaa huolta ja paniikkia. Onneksi useimmat näistä ongelmista voidaan ratkaista kotikonstein, joten ei tarvitse heti kutsua huoltomiestä. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimmät syyt siihen, miksi pesukone ei lähde päälle ja miten voit korjata ne itse.

Yksi yleinen syy siihen, miksi pesukone ei lähde päälle, on virhekoodi. Nykyaikaiset pesukoneet ovat varustettuja vikakoodijärjestelmällä, joka antaa merkin, kun jokin menee vikaan. Jos näyttöön ilmestyy virhekoodi, se on hyvä lähtökohta ongelman ratkaisulle. Yleisimmät virhekoodit ovat esimerkiksi ”E01”, ”F06” tai ”C15”. Jokaisella valmistajalla voi olla omat virhekoodinsa, joten tarkista käyttöohjeista, mitä koodeja koneesi näyttää.

Pyykinpesukone vikakoodi: syyt ja korjausvinkit

Pyykinpesukone vikakoodi: syyt ja korjausvinkit

Monet pyykinpesukoneen omistajat kohtaavat tilanteen, jossa heidän pesukoneensa ei lähde päälle ja näyttää virhekoodia. Tämä on yleinen ongelma, joka voi johtua useista eri syistä. Tässä artikkelissa käsittelemme yleisimpiä syitä tähän ongelmaan ja annamme muutamia korjausvinkkejä.

Ensinnäkin on tärkeää tarkistaa, että pesukone on kytketty kunnolla virtalähteeseen ja että virtakytkin on päällä. Jos pesukone ei edelleenkään käynnisty, voi olla hyödyllistä tarkistaa, onko sähkökatko tai oliko mahdollinen sulake palanut. Näiden perusasioiden tarkistaminen voi usein ratkaista ongelman nopeasti.

Jos pesukone ei käynnisty ja näyttää edelleen virhekoodia, voi olla hyödyllistä selvittää, mikä virhekoodi tarkalleen ottaen tarkoittaa. Jokaisella pesukonemallilla ja merkillä voi olla omat vikakoodinsa, ja näiden koodien avulla voi selvittää tarkemmin, mikä ongelma pesukoneella on. Ohjeita vikakoodin tarkastamiseen ja tulkintaan voi löytyä pesukoneen käyttöoppaasta tai valmistajan verkkosivuilta.

Yleisimpiä syitä siihen, miksi pesukone ei lähde päälle ja näyttää vikakoodia, voivat olla esimerkiksi rikkoutunut ohjelmoitava ohjausyksikkö, viallinen ajastimen mekanismi tai jokin mekaaninen vika kuten esimerkiksi rikkoutunut lukko tai vesivuoto. Näiden ongelmien diagnosointi ja korjaaminen voi vaatia ammattilaisen apua, etenkin jos vian syy on monimutkaisempi.

 • Tarkista, että pesukone on kunnolla kytketty virtalähteeseen ja virtakytkin on päällä.
 • Tarkista, että sähkökatkoa tai sulakkeen palamista ei ole tapahtunut.
 • Tutustu pesukoneen käyttöoppaaseen tai valmistajan verkkosivuihin vikakoodin tarkastamiseksi ja tulkintaan.
 • Ota yhteyttä ammattilaiseen, jos epäilet, että ongelma johtuu rikkoutuneesta ohjausyksiköstä, ajastimesta tai mekaanisesta viasta.

Pesukoneen vikakoodit voivat auttaa selvittämään, mikä ongelma pesukoneella tarkalleen ottaen on. Tärkeintä on diagnosoida ongelma oikein ja tarvittaessa hakea ammattilaisen apua sen ratkaisemiseksi. Näiden vinkkien avulla voit korjata päälle lähettämättömän pesukoneen ja saada sen taas toimimaan moitteettomasti.

Miksi pesukone ei käynnisty tai näyttää vikakoodia?

Miksi pesukone ei käynnisty tai näyttää vikakoodia?

Kun pesukone ei käynnisty tai näyttää vikakoodia, tämä voi olla merkki jostakin ongelmasta, joka estää sen toimintaa oikein. Tässä on joitain yleisiä syitä siihen, miksi pesukone ei käynnisty tai näyttää vikakoodia:

 • Pääkytkin ei ole päällä: Varmista, että pesukoneen pääkytkin on asetettu päälle. Tarkista myös, että pesukone on kytketty toimivaan pistorasiaan.
 • Vikakoodi: Pesukone voi näyttää vikakoodia, joka osoittaa jonkin ongelman laitteessa. Tarkista pesukoneen käyttöohjeista, mitä vikakoodit tarkoittavat ja miten ne voidaan korjata.
 • Virransyöttöongelmat: Pesukone voi olla kytketty oikein, mutta siinä voi olla silti virransyöttöongelmia. Tarkista sulakkeet tai kytkentäkaapeli, ja varmista, että ne ovat kunnossa.
 • Ohjauspaneelin vika: Pesukoneen ohjauspaneelissa voi olla vika, joka estää sen käynnistymisen tai näyttää vikakoodia. Tällöin asiantuntijan apu voi olla tarpeen paneelin korjaamiseksi tai vaihtamiseksi.

Jos pesukone ei käynnisty tai näyttää vikakoodia, on suositeltavaa tarkistaa nämä yleiset ongelmat ennen kuin otat yhteyttä ammattilaiseen. Usein pienet virheet tai käyttöongelmat voidaan korjata helposti kotona. Jos kuitenkin ongelma jatkuu tai et ole varma, onko pesukoneen käyttö turvallista, on aina parempi ottaa yhteyttä pätevään huoltoteknikkoon.

Virran puute tai häiriö

Virran puute tai häiriö

Pesukoneen ei käynnistyä saattaa johtua virran puutteesta tai häiriöstä. Tarkista ensin, että pesukone on liitetty kunnolla virtalähteeseen ja että pistorasia toimii. Jos pesukone ei reagoi tai ei näytä vikakoodia, voi olla hyvä idea tarkistaa myös sähkökatkon mahdollisuus alueella, jossa asut.

Jos virtaa on, mutta pesukone ei lähde päälle tai näyttää vikakoodia, voi syynä olla esimerkiksi päävirtakytkimen vika tai jokin muu sähköinen häiriö. Tällöin on suositeltavaa kutsua ammattilainen tarkistamaan ja korjaamaan pesukoneesi.

Pumppu- tai letkuvika

Pumppu- tai letkuvika

Mikäli pesukone ei lähde päälle eikä näytä vikakoodia, voi kyseessä olla pumppu- tai letkuvika. Pesukoneen toiminta perustuu siihen, että se pystyy poistamaan vedet koneesta pesun jälkeen. Jos pumppu ei toimi oikein tai jokin pesuletkuista on tukossa, pesukone ei pääse kunnolla käynnistymään ja näyttää virhekoodia.

Ensimmäinen askel on tarkistaa, onko pesukoneen pumppu tai letkut tukkeutuneet. Tämä voidaan tehdä seuraavasti:

 1. Tarkista, että pumppu on kunnolla kiinnitetty ja että sen propelli ei ole vaurioitunut.
 2. Puhdista pumpun suodatin. Suodattimen sijainti voi vaihdella pesukonemallien välillä, joten tarkista pesukoneen käyttöohjeet.
 3. Tarkista, että poistuletku ei ole taipunut tai tukossa.
 4. Tarkista, että tulovesiletku ei ole taipunut tai tukossa.

Jos pumppu tai letkut ovat tukkeutuneet, ne on puhdistettava tai vaihdettava uusiin. Jos et tunne olosi mukavaksi tekemään näitä korjauksia itse, suosittelemme olemaan yhteydessä ammattilaiseen huoltoliikkeeseen pesukoneen korjausta varten.

Ohjauspaneeli tai elektroniikkaongelma

Ohjauspaneeli tai elektroniikkaongelma

Jos pyykinpesukone ei käynnisty eikä näytä vikakoodia, ongelma saattaa olla ohjauspaneelissa tai elektroniikassa. Tässä tapauksessa on suositeltavaa tarkistaa seuraavat asiat:

 • Varmista, että pesukone on liitetty sähköverkkoon ja että virtakytkin on päällä.
 • Tarkista, onko pesukoneen johdossa sulake tai vikavirtasuoja lauennut. Tarvittaessa vaihda sulake tai palauta vikavirtasuoja.
 • Sammuta pesukone kokonaan ja odota muutama minuutti. Kytke sitten virta uudelleen päälle ja yritä käynnistää pesukone.
 • Tarkista ohjauspaneelin näyttö. Jos siinä näkyy virhekoodia tai muita merkkejä, yritä etsiä niiden merkitys pesukoneen käyttöohjeista tai valmistajan verkkosivuilta.

Jos pesukone ei vieläkään käynnisty tai näytä vikakoodia, on mahdollista, että ohjauspaneeli tai elektroniikka on vaurioitunut. Tässä tapauksessa suosittelemme ottamaan yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai pesukoneen valmistajaan saadaksesi apua vianmääritykseen ja korjaukseen.

Miksi pesukoneeni ei lähde päälle vaan näyttää vikakoodia?

Pesukoneesi ei lähde päälle, koska se havaitsee jonkin vian järjestelmässään. Vikakoodi auttaa sinua tunnistamaan tarkemmin, mikä vika saattaa olla kyseessä. Se voi olla esimerkiksi kytkentävirhe, vesivuoto tai moottoriongelma.

Kuinka korjata pesukone, joka ei lähde päälle ja näyttää vikakoodia?

Ennen kuin voit korjata pesukoneen, sinun täytyy selvittää, mikä vika vikakoodin takana piilee. Tarkista pesukoneen käyttöohjeesta, mitä tietty vikakoodi tarkoittaa ja mitä toimenpiteitä se suosittelee. Jos et löydä ratkaisua käyttöohjeesta, kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen tai pesukoneen valmistajaan saadaksesi apua korjaukseen.

Miten vikakoodin voi nollata pesukoneesta?

Nollataksesi vikakoodin pesukoneesta, sinun tulee yleensä suorittaa tiettyjä toimenpiteitä kyseisen pesukonemallin mukaan. Toimenpiteet voivat vaihdella eri valmistajien ja mallien välillä, joten paras tapa saada oikea ohje on tarkistaa pesukoneen käyttöohjeista tai valmistajan verkkosivuilta.

Milloin kannattaa soittaa ammattilaiselle pesukoneen vikakoodin takia?

On suositeltavaa soittaa ammattilaiselle pesukoneen vikakoodin takia, jos et löydä ratkaisua ongelmaan käyttöohjeesta tai et ole varma miten toimia. Ammattilainen osaa tunnistaa ja korjata vian oikein, mikä voi säästää sinulta aikaa, vaivaa ja rahaa. Lisäksi ammattilaisella on tarvittavat välineet ja tietotaito korjauksen suorittamiseen turvallisesti.

Miksi pesukoneen vikakoodi näkyi, mutta pesukone toimii normaalisti?

Vikakoodi näkyi pesukoneessa, koska järjestelmä tunnisti jonkin virheen toiminnassa. Kuitenkin pesukone saattaa silti toimia normaalisti, jos vika ei ole vakava tai jos järjestelmä voi kompensoida sen. Vaikka pesukone toimisi normaalisti, on silti suositeltavaa tarkistaa vian syy ja mahdollisesti korjata se ennen kuin se aiheuttaa suurempia ongelmia.

Miksi pesukone ei lähde päälle näyttäen vikakoodia?

Tämä voi johtua useista syistä. Yksi mahdollinen syy on se, että pesukoneessa on havaittu jokin tekninen vika, joka estää sen käynnistymisen. Vikakoodin näyttäminen on tapa ilmoittaa käyttäjälle, että jokin on vialla. Vikakoodi voi viitata esimerkiksi moottorivikaan, vesivuotoon tai elektroniikkavikaan. On suositeltavaa tutkia tarkemmin vikakoodi ja tarvittaessa ottaa yhteyttä ammattilaiseen korjauksen suorittamiseksi.

Ensiapuohjeet – Pyykinpesukone pitää outoa ääntä linkouksen aikana.

Vastaa