Turku Tampere junamatka pysäkit – Kattava opas Suomen junamatkailijalle

Turku Tampere junamatka pysäkit – Kattava opas Suomen junamatkailijalle

Turku Tampere juna pysäkit - Kattava opas Suomen junamatkailijalle

Tampere ja Turku ovat kaksi merkittävää kaupunkia Suomessa, jotka sijaitsevat melko lähellä toisiaan. Nämä kaupungit ovat yhdistettyinä junaradan avulla, ja matkustaminen junalla on kätevä tapa liikkua kaupunkien välillä. Junissa on useita pysäkkejä matkan varrella, jotka tarjoavat erilaisia palveluita ja mahdollisuuksia.

Tampereen ja Turun välissä on useita pysäkkejä, joissa junat pysähtyvät. Näihin pysäkkeihin kuuluvat muun muassa Forssa, Toijala, ja Nakkila. Jokaisella pysäkillä on omat erityispiirteensä ja palvelunsa, jotka tekevät matkasta miellyttävämmän ja mukavamman.

Matkailijoiden kannalta on hyödyllistä tietää näiden pysäkkien sijainti ja tarjoamat palvelut. Junamatkustajille voi olla hyödyllistä tietää, missä junat pysähtyvät, jotta he voivat valmistautua etukäteen ja varmistaa, että he saapuvat oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Turun ja Tampereen junaradan pysäkit

Turun ja Tampereen junaradan pysäkit

Turun ja Tampereen välillä kulkee useita junia päivittäin. Tässä on luettelo junaradan pysäkeistä niiden välillä.

Turun juna-asemat Tampereen juna-asemat
 • Turun päärautatieasema
 • Kupittaan asema
 • Kakolan asema
 • Viilarin asema
 • Paimion asema
 • Paraisen asema
 • Nousiaisten asema
 • Ruskon asema
 • Liedon asema
 • Tampereen päärautatieasema
 • Tampereen keskus asema
 • Kolmenkulman asema
 • Siuron asema
 • Valkoisenlähteentien asema
 • Palokan asema
 • Kypärämäen asema
 • Teiskon asema
 • Vilusenharju

Junat Turun ja Tampereen välillä pysähtyvät eri asemilla matkallaan. Jotkut junat pysähtyvät kaikilla asemilla, kun taas toiset pysähtyvät vain muutamilla. On suositeltavaa tarkistaa junan aikataulu ja pysähtymispaikat ennen matkaa.

Turun päärautatieaseman pysäkki

Turun päärautatieaseman pysäkki

Turun päärautatieasema on yksi Suomen tärkeimmistä juna-asemista. Se sijaitsee Turussa, ja sieltä on hyvät yhteydet eri kaupunkeihin ympäri Suomea, mukaan lukien Tampere. Tampereen ja Turun välillä kulkee useita junia päivittäin, joten matkustaminen näiden kahden kaupungin välillä on helppoa ja kätevää.

Jos haluat matkustaa Tampereelta Turkuun, sinun tulee nousta junaan Tampereen päärautatieasemalta. Tampereen ja Turun väliset junat ovat usein suoria ja nopeita, joten matka kestää yleensä noin kaksi tuntia. Juna on mukava ja rento tapa matkustaa, sillä voit nauttia maisemista matkalla ja rentoutua junamatkasta.

 • Tampereen päärautatieasemalta on useita junia Turkuun päivittäin.
 • Junien aikataulut vaihtelevat, joten on hyvä tarkistaa aikataulut etukäteen.
 • Turun päärautatieasema sijaitsee keskustassa, joten se on kätevä lähtö- ja saapumispaikka kaupungissa liikkumiseen.
 • Junamatka Tampereelta Turkuun tarjoaa upeita näkymiä suomalaiseen luontoon ja maaseutumaisemiin.

Jos haluat tietää lisää Turun päärautatieaseman pysäkeistä ja junista, voit tarkistaa VR:n kotisivuilta tai käyttää VR:n mobiilisovellusta. Näistä löydät ajantasaiset aikataulut ja lipunhinnat matkallesi. Muista myös tarkistaa mahdolliset muutokset aikatauluihin ennen matkaa, jotta varmistat sujuvan matkanteon.

Turun päärautatieaseman tärkeimmät tiedot
Pysäkin nimi Osoite Palvelut
Turun päärautatieasema Asemakatu 1, 20100 Turku
 • Ravintola
 • Kahvila
 • Matkatoimisto
 • Pysäköintialue

Ota huomioon, että tiedot voivat muuttua, joten on aina hyvä tarkistaa ajantasaiset tiedot ennen matkalle lähtöä. Turun päärautatieasemalla on hyvät palvelut matkailijoille, joten voit nauttia mukavasta junamatkasta ja sujuvasta matkanteosta Tampereen ja Turun välillä.

Tampereen päärautatieaseman pysäkki

Tampereen päärautatieaseman pysäkki

Tampereen päärautatieasema on tärkein junaradan pysäkki Tampereen ja Turun välillä. Se sijaitsee keskustan alueella ja tarjoaa kätevän yhteyden kaupungin muihin osiin sekä Turkuun. Päärautatieasemalta on myös hyvät jatkoyhteydet muille junaradan varrella sijaitseville pysäkeille.

Tampereen päärautatieasemalla on useita raiteita, joilta lähtee ja saapuu junia Turun suuntaan. Aseman yhteydessä on myös matkustajien käytössä olevia palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Asemarakennuksen ympäristössä on myös bussipysäkkejä ja takseja, joten jatkoyhteyden löytäminen ei ole vaikeaa.

Tampereelta Turkuun matkustettaessa pysäkkejä junaradalla ovat muun muassa Hämeenlinna, Forssa, Loimaa ja Åbo. Nämä pysäkit tarjoavat matkustajille mahdollisuuden nousta ja jäädä pois junasta matkustusmukavuuden takaamiseksi. Junamatka Tampereen ja Turun välillä on noin 2-3 tuntia, riippuen junavuorosta ja pysäkkien määrästä.

Jos suunnittelet matkaa Tampereen päärautatieaseman kautta Turkuun, voit tarkistaa junavuorot ja aikataulut VR:n verkkosivuilta. Junalippuja voi ostaa myös verkkosivujen kautta tai suoraan asemalta ennen matkan alkua. Tampereen ja Turun välinen junamatka tarjoaa upeita maisemia ja on hieno tapa tutustua Suomen eteläisiin maisemiin junan ikkunasta käsin.

Tampereen päärautatieaseman pysäkit
Hämeenlinna
Forssa
Loimaa
Åbo

Turun sataman pysäkki

Turun sataman pysäkki

Turku on yksi tärkeimmistä junamatkailukohteista Suomessa. Turun sataman pysäkki on erittäin kätevä kohta matkustajille, jotka saapuvat Turkuun junalla. Satama sijaitsee aivan Turun keskusta-alueella, joten se tarjoaa helpon pääsyn kaupungin moniin nähtävyyksiin ja palveluihin.

Turun sataman pysäkki on osa Turku-Tampere-junarataa ja se sijaitsee myös Turun pääjunaradan varrella. Tämä tarkoittaa sitä, että matkustajat voivat jatkaa matkaansa Turusta muihin kaupunkeihin, kuten Tampereelle, kätevästi junalla.

Turun sataman pysäkin läheisyydessä on useita mukavia hotelleja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Matkustajat voivat myös käyttää sataman pysäkkiä tukikohtanaan, kun he tutustuvat lähialueeseen ja tekevät päiväretkiä Turkuun ja lähialueille.

Turun sataman pysäkin palvelut

Turun sataman pysäkin palvelut

Turun sataman pysäkillä on useita palveluita, jotka tekevät matkustamisesta miellyttävän ja vaivattoman. Pysäkiltä löytyy mm. matkustajien odotustila, jossa on istumapaikkoja ja info-näyttöjä, jotka näyttävät junien aikataulut ja muut tiedot matkustajille. Pysäkillä on myös WC-tiloja, matkatavarasäilytyspalvelu sekä ravintoloita ja kahviloita, joista matkustajat voivat nauttia ennen tai jälkeen junamatkansa.

Junat Turun sataman pysäkillä

Junat Turun sataman pysäkillä

Turun sataman pysäkillä pysähtyvät junat tarjoavat erinomaisen tavan matkustaa Turusta muihin kaupunkeihin Suomessa. Pysäkillä on useita päivittäisiä junavuoroja Tampereelle ja muihin kaupunkeihin, joten matkustajat voivat valita itselleen sopivan junavuoron ja jatkaa matkaansa helposti.

Junat Turun sataman pysäkillä ovat nykyaikaisia ja mukavia junia, joissa on viihtyisät istuimet ja tilava matkatavaratila. Junilla on myös ravintolavaunu, josta matkustajat voivat ostaa virvokkeita ja välipaloja matkan aikana.

Turun sataman pysäkki ja muut junat

Turun sataman pysäkki ja muut junat

Turun sataman pysäkki tarjoaa matkustajille kätevän tavan päästä Tampereelle ja muihin Suomen kaupunkeihin. Junia kulkee säännöllisesti ja matka Turun satamasta Tampereelle kestää noin 2-3 tuntia, junasta ja aikataulusta riippuen.

Jos suunnittelet matkaa Turusta Tampereelle tai muihin Suomen kaupunkeihin, Turun sataman pysäkki on erinomainen vaihtoehto matkustaa junalla. Tarjoamme luotettavat ja mukavat junapalvelut, jotka tekevät matkastasi miellyttävän ja vaivattoman.

Onko Turku-Tampere-junalla pysäkkejä matkan varrella?

Kyllä, Turku-Tampere-junalla on useita pysäkkejä matkan varrella. Joitakin pysäkkejä ovat esimerkiksi Raisio, Kupittaa, Eidar, Lieto, Aura, ja Ylöjärvi.

Voiko Turku-Tampere-junassa ostaa lippua matkan aikana?

Kyllä, Turku-Tampere-junassa on mahdollista ostaa lippu matkan aikana junahenkilökunnalta. Suosittelemme kuitenkin ostamaan lipun etukäteen, jotta varmistat paikkasi junassa.

Kuinka pitkä matka Turusta Tampereelle junalla kestää?

Matka Turusta Tampereelle junalla kestää yleensä noin 2-3 tuntia, riippuen junasta ja pysähdysten määrästä matkan varrella.

Mitä nähtävää ja koettavaa on Tampereella?

Tampereella on paljon nähtävää ja koettavaa. Suosittelemme vierailemaan esimerkiksi Särkänniemen huvipuistossa, Näsinneulassa, Tampereen tuomiokirkossa, tai tutustumaan Tamperetaloon ja Tampereen taidemuseoon.

Saako Turku-Tampere-junassa tuoda lemmikkieläimiä mukaan?

Kyllä, Turku-Tampere-junassa on sallittua tuoda pieniä lemmikkieläimiä mukaan matkustamoon. Suurempien lemmikkieläinten osalta kannattaa tarkistaa junayhtiön lemmikkieläinpolitiikka etukäteen.

Mitä pysäkkejä Turku-Tampere junalla kuljetaan?

Turku-Tampere junalla matkustettaessa kuljetaan useiden pysäkkien kautta. Pysäkkien joukossa ovat muun muassa: Turku, Raisio, Lieto, Aura, Marttila, Loimaa, Humppila, Forssa, Ypäjä, Jokioinen, Toijala, Viiala ja Tampere.

Mikä on matkan kesto Turku-Tampere junalla?

Matkan kesto Turku-Tampere junalla vaihtelee hieman junayhtiön, junatyypin ja pysäkkien määrän mukaan. Yleisesti matka kestää noin 2-3 tuntia, mutta voi olla myös pidempi tai lyhyempi, riippuen junasta ja matka-ajoista pysäkkien välillä.

Ohjaamovideo (Cab ride) Rauma-Tampere 27.9.2021

Pendolino Turku

Vastaa