Venuksen tieto – Wikipedia

Venuksen tieto – Wikipedia

Tietoa Venuksesta - Wikipedia

Tietoja Venuksesta löytyy runsaasti Wikipedia-sivustolta. Venus on aurinkokuntamme toinen planeetta auringosta lukien ja sitä kutsutaan nimellä iltatähti tai aamutähti. Venus on nimetty antiikin roomalaisen rakkauden ja kauneuden jumalattaren mukaan. Se on samankokoinen kuin maapallo ja sen pinta-alaltaan hieman pienempi. Lue lisää faktoja, kuten sen koostumuksesta, ilmakehästä, kehityshistoriasta ja muusta Wikipediasta.

Venuksen pinnalla vallitsee äärimmäinen lämpötila ja paine, joka tekee siitä hyvin haastavan planeetan tutkia. Sen pinnalla voi sulaa lyijy ja sen ilmakehässä vallitsee voimakas kasvihuoneilmiö. Venus on myös kiinnostava planeetta sen takia, että sillä saattaa joskus olla ollut nestemäistä vettä, jokin ensimmäisten maapallon olosuhteiden mahdollistava tekijä. Lähde Wikipediasta saadaksesi lisää mielenkiintoista tietoa tästä kauniista ja salaperäisestä planeetasta.

Venuksen perustiedot

Venuksen perustiedot

Tässä osiossa esitetään keskeisimpiä tietoja Venuksesta. Voit myös lukea lisää Venuksesta Wikipediasta.

Venuksen perustiedot:

 • Nimi: Venus
 • Keskimääräinen etäisyys auringosta: noin 108 miljoonaa kilometriä
 • Kiertorata: Kiertää aurinkoa noin 225 Maan päivässä
 • Halkaisija: noin 12 104 kilometriä
 • Pinta-ala: noin 460 miljoonaa neliökilometriä
 • Painovoima: noin 0,90 maan vetovoimaa
 • Ilmakehä: Pääosin hiilidioksidista koostuva ilmakehä
 • Pintalämpötila: Korkein mitattu lämpötila on noin 470 celsiusastetta

Nämä ovat vain muutamia faktoja Venuksesta. Jos haluat lukea lisää tietoa tästä planeetasta, vieraile Wikipediassa ja tutustu tarkemmin Venukseen.

Venuksen sijainti aurinkokunnassa

Venuksen sijainti aurinkokunnassa

Venuksen sijainti aurinkokunnassa on verrattain lähellä maata. Venus on toinen planeetta aurinkokunnassamme ja se sijaitsee radallaan Maan lähellä. Se on nimetty Rooman rakkauden ja kauneuden jumalattaren mukaan.

Venuksen faktat:

 • Venus on aurinkokunnan kuudes suurin planeetta.
 • Se on hieman lähempänä aurinkoa kuin maa.
 • Venus kiertyy akselinsa ympäri hitaammin kuin mikään muu planeetta aurinkokunnassamme.
 • Sen paksu ilmakehä koostuu pääasiassa hiilidioksidista, mikä aiheuttaa voimakkaan kasvihuoneilmiön.
 • Venus on myös erittäin kuuma planeetta, jossa pinnan lämpötila voi nousta jopa 900 °F (475 °C).

Lisää faktoja Venuksesta voit lukea Wikipediasta.

Venuksen koko ja rakenne

Venuksen koko ja rakenne

Tässä kappaleessa esitellään faktoja Venuksesta, jotka perustuvat tietoihin Wikipediasta.

Venuksen koko ja rakenne ovat mielenkiintoisia aiheita monille tutkijoille ja tähtitieteilijöille. Alla on muutamia tärkeitä faktoja Venuksesta:

 • Venus: Venus, eli Venuksen nimellä tunnettu planeetta, on toisiksi lähin planeetta Auringosta.
 • Planeetan koko: Venuksen halkaisija on noin 12 104 kilometriä, mikä tekee siitä Maan kokoa hieman pienemmän. Venus on myös lähellä Maa-planeetan kokoa.
 • Ilmakehä: Venuksen ilmakehä koostuu pääasiassa hiilidioksidista ja pienen osan typpeä. Ilmakehän paine Venuksessa on noin 92 kertaa suurempi kuin Maan paine merenpinnalla.
 • Pinnan lämpötila: Venuksessa on erittäin kuuma pinnan lämpötila, joka voi nousta jopa 450 °C:seen. Tämä tekee siitä lämpimimmän planeetan aurinkokunnassa.

Venuksen rakenne on myös kiinnostava tutkimuskohde. Se koostuu pääasiassa kivestä ja metallista, ja sen ydin on todennäköisesti rautaa ja nikkeliseosta. Venuksella ei ole mantereita tai kuuta, mutta sen pinnalla on monia vulkaanisia kraattereita ja tasaisia ​​tasankoja.

Nämä faktat tarjoavat perustiedot Venuksesta ja sen koosta sekä rakenteesta. Lisätietoja Venuksesta löytyy Wikipedia-sivulta, joka tarjoaa laajempaa tietoa planeetasta.

Venuksen ilmakehä ja ympäristö

Venuksen ilmakehä ja ympäristö

Venuksen ilmakehä koostuu pääasiassa hiilidioksidista, joka muodostaa noin 96% kaasumaisesta koostumuksesta. Tämän lisäksi ilmakehässä on pieniä määriä typpeä ja muita kaasuja, kuten rikkivetyä ja vesihöyryä.

Venuksen ilmakehä on erittäin paksu ja tiheä verrattuna Maan ilmakehään. Se aiheuttaa vahvan kasvihuoneilmiön, joka johtaa valtavaan lämpötilan nousuun planeetan pinnalla. Venuksen pinnan lämpötila voi nousta jopa yli 450°C (842°F), mikä tekee siitä kuumimman planeetan aurinkokunnassamme.

Venuksen ilmakehässä on myös runsaasti pilviä, jotka koostuvat rikkihapon pisaroista. Näiden pilvien tiheys ja koostumus estävät lähes kaiken auringonvalon pääsemisen planeetan pinnalle.

 • Venuksen ilmakehässä esiintyy myös voimakkaita myrskyjä ja tuulia, jotka voivat saavuttaa nopeuksia jopa 300 kilometriä tunnissa.
 • Ilmakehän paine Venuksessa on noin 92 kertaa suurempi kuin Maan ilmakehän paine merenpinnan tasolla.

Venuksen ympäristö on äärimmäisen epäystävällinen elämän kannalta. Erittäin korkea lämpötila, happamia pilviä sisältävä ilmakehä ja erittäin korkea ilmanpaine tekevät siitä mahdottoman asuinpaikan monille eliölajeille.

Venuksen ilmakehän faktat
Koostumus Lämpötila Ilmakehän paine
Hiilidioksidi (96%), typpi, rikkivety, vesihöyry 450°C (842°F) pinnalla 92 kertaa suurempi kuin Maan ilmakehä

Mitä tietoja Venuksesta löytyy Wikipediasta?

Wikipedia-artikkelista ”Tietoa Venuksesta” löytyy kattavia tietoja Venuksesta, kuten sen ominaisuudet, rakenne, pinnanmuodot, ilmakehä, ilmasto ja tutkimukset.

Onko Venuksella oma kuukausi?

Ei, Venuksella ei ole omaa kuuta.

Miltä Venuksen pinta näyttää?

Venuksen pinta on hyvin kuuma ja vulkaaninen. Se on kivikkoinen ja täynnä kraattereita sekä suuria tasankoja.

Miksi Venuksen ilmakehä koostuu pääasiassa hiilidioksidista?

Venuksen ilmakehä koostuu pääasiassa hiilidioksidista, koska planeetalla tapahtunut voimakas kasvihuoneilmiö on aiheuttanut sen, että lämpö ei pääse karkaamaan takaisin avaruuteen.

Mitä tutkimuksia on tehty Venuksella?

Venuksella on tehty useita tutkimuksia, kuten ilmakehän ja ilmaston tutkimuksia, pinnanmuotojen tutkimuksia, avaruusalusten laskeutumisia sekä satelliittien lähettämistä.

10 USKOMATONTA LUONNONILMIÖTÄ

Top 10 AMAZING Facts About VENUS

Vastaa